به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید صبور یکم اسفند ۱۳۴۴ در روستای بیابانم از شهرستان سرخه در خانوادهای متدین دیده به جهان گشود و رشد یافت.
شهید صبور در سال ۱۳۵۰ تحصیلش را در مدرسه حافظ آغاز کرد و دیگر مقاطع تحصیلی را در مدرسه سیدجمال الدین اسدآبادی و دهخدای سمنان گذراند.
این شهید والامقام در دوران تحصیل از دانش آموزان ممتاز بود و به همکلاسی هایش که در درس ضعیف بودند، یاری می داد و بیشتر وقتش را صرف فعالیت های فرهنگی و اجتماعی می کرد.
دانشجوی تربیت معلم بود که به دلیل احساس مسئولیت برای دفاع از خاک وطن درس خواندن را رها کرد و رهسپار جبهه های نبرد حق علیه باطل شد.
شهید صبور از طرف سپاه سرخه لشکر ۱۷ گردان موسی بن جعفر (ع) به جبهه اعزام شد و در اولین اعزامش، مدت ۲ ماه در غرب اندیمشک مستقر بود و در آنجا آموزش نظامی دید و حدود ۲۵ روز در جبهه حضور داشت.
دیدار والدین در بیمارستان
مادر شهید صبور نقل میکند: خبر دادند پسرم مجروح و در شیراز بستری است. رفتیم به همان بیمارستانی که نشانی دادند. از این اتاق به آن اتاق، پیدایش نکردیم. یک چشمم اشک بود و چشم دیگرم خون. نای راه رفتن نداشتم. هر چه نیرو داشتم جمع کردم و با همسرم به ایستگاه پرستاری رفتیم. همسرم پرسید:« خانم پرستار! به ما گفتن بچه ام این جا بستری است، ولی هر چه گشتیم پیدایش نکردیم. از پا افتادیم چکار کنیم؟»
پرستار خودکارش را روی دفتر گذاشت و گفت:« اسم مجروح تان چیست؟» همسرم گفت:« حسین صبور» پرستار شماره اتاق و شماره تخت را گفت. به اتاق مدنظر رفتیم، تختها جفت هم و در یک اتاق کوچک، پنج مجروح بستری بودند.
بالای سر تک تکشان رفتیم و صورتشان را نگاه کردیم. حسین روی آخرین تخت خوابیده و سِرم به دستش وصل بود. رنگپریده و لاغر شده و لبهایش خشک و ترک خورده بود. ما را که دید، زورکی لبخند زد.
خواندن نماز تا آخرین لحظات شهادت
من و پدرش وقتی او را آن طور دیدیم، زدیم توی سرمان. گفتم:« چه به روزت اومده؟ الهی مادر فدایت. » پدرش سر حسین را در بغل گرفت و بوسید. همه جای بدنش به جز صورت، ترکش خورده و پاره پاره شده بود.
با صدای ضعیفی گفت:« من هیچیم نیست، فقط کمکم کنید بتوانم نمازم را بخوانم.» با آن همه جراحت و زخم در بدن هر طور بود نمازش را تا آخرین لحظه ها خواند.
وی سرانجام در بیست و پنجم اسفند سال ۱۳۶۳ به عنوان آرپیچیزن در ۱۹ سالگی در عملیات بدر، در شرق دجله، منطقه هورالعظیم، بر اثر اصابت ترکش به بدن دعوت حق را لبیک گفت.
پیکر مطهر شهید صبور پس از تشییع در گلزار شهدای بیابانک سمنان به خاک سپرده شد.
شهید صبور در وصیتنامه خود گفته است: همانا خداوند جان و مال اهل ایمان را به بهای بهشت خریداری میکند. آنها در راه خدا جهاد میکنند که دشمنان دین را به قتل برسانند و یا خود کشته شوند، این وعده خدا حتمی و عهدی است که در تورات، انجیل و قرآن یاد فرموده است.
به پشتوانه اسلام، بنبستی در انقلاب نیست
از خدا با وفاتر کیست؟ پس بر شما بشارت باد که این پیمان با خدا به حقیقت، سعادت بزرگی است. رفتنم برای خداست و بازگشتم نیز به سوی اوست. اگر خداوند در این جهاد بر من منت نهاد و توانستم به شهادت برسم، انشاءالله که مورد قبول او واقع شود.
شهید صبور در بخشی دیگر از وصیتنامه خود در وصیت نامه خود خطاب به جوانان و نوجوانان گفته است: دشمنان در کمین انقلاب خفته اند و همواره در تلاشند با دسیسه و توطئه مانع از توسعه و پیشرفت کشور شوند و هوشیاری راهکار مقابله با دشمنان است.
وی در ادامه وصیت نامه خود با اشاره به آیات قرآن کریم گفته است: بن بستی برای انقلابی که پناهش اسلام و قرآن است، وجود ندارد و جمهوری اسلامی ایران به پشتوانه جوانان و ملت ولایتمدار شکست نمی خورد و همیشه پیروز است.
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۳
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.
نظر شما