۱۷ بهمن ۱۴۰۲، ۱۹:۳۴
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85379228
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

آمریکا: مخالف جابجایی اجباری فلسطینی‌ها از غزه هستیم؛به ایجاد کشور فلسطینی متعهدیم

نیویورک – ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد: آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه این کشور در دیدار با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا مخالف هرگونه جابجایی اجباری فلسطینی ها از غزه بوده و متعهد به ایجاد کشور فلسطینی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، متیو (مت) میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی درباره دیدار وزیر خارجه این کشور که در سفری منطقه ای به سر می برد با رئیس جمهور مصر گفت: بلینکن در این دیدار، بر مخالفت با هرگونه جابجایی اجباری فلسطینیان از غزه و تعهد آمریکا به ایجاد یک کشور فلسطینی که صلح و امنیت را برای اسرائیلی ها و فلسطینی ها به طور یکسان تأمین می کند، تاکید کرد.

او افزود: بلینکن امروز در قاهره با عبدالفتاح السیسی دیدار و درباره تلاش‌های جاری برای آزادی همه گروگان‌ها از سوی حماس گفتگو کردند. وزیر امور خارجه آمریکا از نقش مصر در تسهیل ارسال کمک های بشردوستانه به فلسطینیان در غزه قدردانی کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: بلینکن و السیسی همچنین در مورد اهداف مشترک برای ثبات و رفاه منطقه، از جمله توقف حملات حوثی ها (انصارالله یمن) به کشتی های تجاری در دریای سرخ، گفتگو کردند.

وزیر امور خارجه آمریکا نیز گفت که در دیدار روز سه‌شنبه با عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهور مصر، درباره نیاز به ارسال کمک‌های بشردوستانه بیشتر به غزه و توافق آتش‌بس احتمالی صحبت کرده است.

بلینکن در پستی در شبکه‌ اجتماعی ایکس نوشت: «من با السیسی، رئیس‌جمهور مصر در قاهره دیدار کردم تا درباره تلاش‌هایمان برای افزایش کمک‌های حیاتو برای غزه و تضمین آزادی همه گروگان‌ها صحبت کنم. ما همچنین اهداف مشترک ثبات منطقه‌ای، از جمله توقف تهدیدات حوثی‌ها علیه امنیت دریای سرخ را مورد بحث قرار دادیم.»

این سفر در میان گزارش‌ها مبنی بر برنامه ریزی اسرائیل برای حمله به رفح انجام می شود. به گفته خبرنگاران آمریکایی که با وزیر امور خارجه آمریکا سفر می کنند، بلینکن در قاهره با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر در جلسه ای که نزدیک به دو ساعت به طول انجامید، دیدار کرد.

در این دیدار، عباس کامل رئیس اطلاعات مصر که بخشی از مذاکرات پاریس درباره اسیران در اختیار حماس بود نیز حضور داشت. مصر یکی از شرکای اصلی گفتگو با حماس در این گفتگوها بوده است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در اولین مقصد در دوره جدید سفر منطقه ای خود به منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) برای رایزنی درباره جنگ غزه وارد عربستان سعودی شد.

یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران رسانه های غربی گفت که مشخص نیست که آیا بلینکن و تیمش در سفر به خاورمیانه به «پیشرفت» دست می یابند یا خیر؟

این مقام که خواست نامش فاش نشود، تکرار کرد که "توپ در حال حاضر در زمین حماس است".

وی همچنین اذعان کرد که بلینکن به دنبال آن است که بلافاصله پس از توقف جنگ که آمریکا را در صحنه جهانی منزوی کرده و منجر به تشدید تنش در منطقه شده است، زمینه را برای اقدام فراهم کند.

او افزود: «اگر بتوانیم به یک توقف بشردوستانه دست پیدا کنیم، باید بتوانیم به سرعت در روزهای بعد اقدامات دیگر را انجام دهیم.»

این پنجمین سفر بلینکن به منطقه از زمان آغاز جنگ‌ میان اسراییل و حماس، در بحبوحه حملات آمریکا به گروه های مقاومت در سراسر سوریه، عراق و یمن در پاسخ به حمله پهپادی در اواخر ژانویه در اردن است که منجر به کشته شدن سه سرباز آمریکایی و زخمی شدن ده ها تن شد.

واشنگتن در این بحبوبه تلاش می کند تا مذاکرات در مورد توافق عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل را پیش ببرد و همچنین در حال رایزنی برای نحوه حکومت در غزه پس از جنگ است.

بلینکن همچنین قرار است اواخر این هفته از مصر، قطر و تل آویو بازدید کند و برای پیشبرد گفتگوهای مصر و قطر با حماس برای دستیابی به توافق بر سر آزادی اسرای اسرائیلی تلاش کند.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است که تاکنون بیش از ۲۶ هزار فلسطینی بر اثر حملات این رژیم جان خود را از دست داده‌اند.

پایگاه‌های نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر (۲۵ مهرماه) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاه‌های آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.

نیروهای دریایی یمن نیز هشدار داده اند که عملیات نظامی علیه کشتی‌ها و منافع دشمن اسرائیلی را تا زمانی که تجاوزات آن به غزه و جنایاتش علیه ملت فلسطین متوقف شود، ادامه خواهند داد.

وزارت بهداشت غزه در یکصد و بیست و دومین روز از جنگ غزه، اعلام کرد شمار شهدای جنگ اسرائیل علیه غزه از هفتم اکتبر تا کنون به ۲۷ هزار و ۴۷۸ نفر و تعداد مجروحان به ۶۶ هزار و ۸۳۵ نفر رسیده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha