به گزارش خبرنگار ایرنا، جوبایدن، رئیسجمهور ایالات متحده، روز پنجشنبه به وقت محلی در سخنانی در کاپیتول هیل مدعی شد که او «درد و ناراحتی که بسیاری از مردم در آمریکا و در سراسر جهان در خصوص، وحشت و ویرانی در اسرائیل و غزه احساس میکنند درک میکند.»
بایدن گفت: «ما برای جان های از دست رفته و برای خانوادههای قربانیان ارزش قائل هستیم و دعا میکنیم. ما به فکر همه کسانی که در شرایط وخیم زندگی میکنند، مردان، زنان و کودکان بیگناه، گروگان که یا زیر بمباران و یا آواره شدهاند و نمیدانند وعده غذایی بعدی از کجا خواهد آمد، یا اصلا وعده غذایی دیگری خواهد بود، هستیم.»
وی ادعا کرد ما نه تنها برای صلح دعا می کنیم، بلکه فعالانه برای صلح، امنیت، عزت برای مردم اسرائیل و مردم فلسطین تلاش می کنیم.
بایدن گفت که «شب و روز» در تلاش برای آزادی گروگانهای حماس به خانه است و همچنین برای «کاهش بحران انسانی و برقراری صلح در غزه و اسرائیل و پایداری آن برای هر دو ملت» تلاش میکند.
بایدن در مورد سربازان کشته شده گفت که با خانواده آنها صحبت کرده و در مراسم خاک سپاری آبرومندانه آنها در روز جمعه شرکت خواهد کرد.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، ویلیام برنز مشهور به بیل برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را برای گفتگو در مورد طرحی که شامل آزادی مرحلهای تمام اسرای باقیمانده در غزه همراه با تعلیق دو ماهه جنگ میشود، به پاریس فرستاده است.
شبکه خبری ان بی سی نیوز آمریکا به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد: مذاکرهکنندگان اسرائیلی، آمریکایی، مصر و قطر در پاریس بر سر چارچوبی برای آزادی سایر گروگان ها به توافق رسیدند.
به گزارش ایرنا، شبکه تلویزیونی آمریکایی ان بی سی نیوز به نقل از منبع آگاه خود گفت: این توافق شامل آزادی گروگان های آمریکایی و اسرائیلی باقیمانده می شود که به صورت مرحله ای است و ابتدا زنان و کودکان آزاد می شوند.
ان بی سی نیوز افزود: این توافق همچنین شامل توقف های مرحله ای در جنگ و ارسال کمک به غزه و تبادل اسرای فلسطینی است و امروز پیش نویسی از این توافق به حماس ارائه می شود.
این رسانه آمریکایی ادامه داد: مذاکره کنندگان شامل نخست وزیر قطر و رهبران سازمان های اطلاعاتی کشورهای دیگر بودند.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
نظر شما