سود کلان آمریکا از گسترش روسیه‌هراسی و چین‌هراسی در جهان

تهران-ایرنا- پولیتیکو در گزارشی از افزایش معاملات شرکت‌های نظامی آمریکایی و کشورهای اروپایی و آسیایی با واسطه‌گری وزارت خارجه دولت بایدن خبر داده و نوشت: بیش از ۹۵ درصد درخواست‌ها برای خرید جنگ افزارهای آمریکایی طی ۴۸ ساعت از طریق وزارت امور خارجه آمریکا پیگیری می‌شود.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از این نشریه آمریکایی، شرکت‌های دفاعی آمریکایی در سال گذشته میلادی (۲۰۲۳) ‌مبلغ ۸۱ میلیارد دلار از فروش تسلیحات نظامی خارجی درآمد داشتند. این میزان افزایش بیش از ۵۰ درصدی فروش سلاح در آمریکا نسبت به سال ۲۰۲۲ را نشان می‌دهد.

بر اساس آمار وزارت امور خارجه آمریکا گران‌ترین قراردادها فروش بالگردهای تهاجمی و حمل‌ونقلی و همچنین پرتاب‌کننده‌های موشک دوربرد به لهستان و آلمان به ارزش حدود ۳۰ میلیارد دلار بود. این در حالی است که ناتو در صدد است تا حد ممکن برای مقابله با مسکو تسلیحات پیشرفته خود را افزایش دهد.

مقامات آمریکایی ادعا می‌کنند صنعت دفاعی تحریم‌شده روسیه فرصت بزرگی را برای شرکت‌های نظامی ایالات متحده ایجاد می‌کند تا سهم مسکو از بازار جهانی را به دست آورند.

مجموع درآمد ناشی از فروش تسلیحات آمریکایی سال مالی ۲۰۲۳ بالاترین رقم از سال ۲۰۲۰ است که در آن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا به‌طور علنی نقش فروشنده اصلی سخت افزار نظامی ایالات متحده را ایفا کرد و در ابتدا ۱۴ میلیارد دلار در ازای فروش هواپیماهای اف-۱۵ بوئینگ به اندونزی به دست آورد.

فروش مستقیم تجاری بین کشورها و شرکت‌های نظامی آمریکایی که تمایل چندانی به شفاف‌ بودن ندارند، در سال مالی ۲۰۲۳ به ۱۵۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسید. این مبلغ نسبت به ۱۵۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار در سال مالی ۲۰۲۲ افزایش یافته است.

در حالی که جنگ میان روسیه و اوکراین ادامه دارد، ‌لهستان در سال ۲۰۲۳ با ۲۹ میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار بالاترین سفارشات نظامی اروپا را از طریق وزارت امور خارجه آمریکا پیگیری کرد. سایر متحدان اروپایی آمریکا نیز درخواست‌های زیادی برای وارد کردن تسلیحات جنگی این کشور داشته‌اند. آلمان ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار، ‌جمهوری چک ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار، ‌بلغارستان یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار و نروژ یک میلیارد دلار قرار داد نظامی با آمریکا بسته‌اند.

بایدن و سایر مقامات آمریکایی تاکید می‌کنند ارسال تجهیزات نظامی ساخت این کشور به اروپا موجب بهبود وضعیت مشاغل آمریکایی در زمینه تولید تسلیحات شده است.

از سوی دیگر معاملات بزرگ تسلیحات نظامی آمریکایی در آسیا هم رونق گرفته است. وزارت امور خارجه آمریکا صندوق ویژه‌ای برای کمک به مقابله با نفوذ پکن راه اندازی کرده که می‌تواند از آن برای یارانه دادن به خریدهای متحدان و شرکای خود در آسیا استفاده کند. کره جنوبی معامله‌ای به ارزش ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار با آمریکا امضا کرده و ژاپن نیز در صدد خرید تسلیحات از این کشور به ارزش بیش از یک میلیارد دلار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha