برای محرومان دل بسوزانید

تهران- حضرت امام خمینی(ره) خدمت به محرومان را جلوه‌ای از ولایت امیرمومنان (ع) دانسته و به مسئولان سفارش کردند که دلسوز محرومان باشند و با جان و دل برای رفع محرومیت‌ها تلاش کنند.

سالروز مولود کعبه همواره یادآور حکومت امیرمومنان علی (ع) است؛ حکومتی بر پایه عدالت که دوست و دشمن آن را ستودند و حتی برخی گفتند که آن حضرت به دلیل شدت عدالت خود به شهادت رسیدند.

حضرت امام خمینی (ره) با طرح موضوع ولایت فقیه، جلوه ای از حکومت اسلامی و حاکمیت دینی را با الگو قرار دادن حکومت امیرمومنان در ایران بنیان نهادند و جمهوری اسلامی ایران را سرمشقی برای سایر کشورها قرار دادند تا مسلمانان بتوانند حاکمیت دین را در کشور خود تجربه کنند.

اقامه فرائض به اعتقاد امام خمینی (ره) یکی از دلایل برقراری حکومت اسلامی بود. امام در یکی از سخنرانی های خود درباره قیام امیرمومنان(ع) در مقابل معاویه‏ فرمود: از اول ظهور اسلام، مسلمین، حافظ دین مبین اسلام بوده‏اند، حتی برای حفظ دین از حق خود می‏گذشتند. حضرت امیرالمومنین (ع) با خلفا همکاری می‏کردند، چون در ظاهر مطابق دستور دین عمل می کردند و تشنجی در کار نبود، تا موقعی که معاویه روی کار آمد و از طریقه و روش خلفا منحرف گشته و خلافت را مبدل به سلطنت نمود.

امیرمومنان (ع) در دوران پنج ساله حکومت خود با مشکلات بسیاری روبه رو بود و امام خمینی (ره) از این که آن حضرت نتوانستند حکومت اسلامی به معنای واقعی آن را در جامعه پیاده کنند اظهار تاسف کرده و فرمود: آن چیزی که موجب تاسف است، این است که نگذاشتند حضرت امیر (ع) مجال پیدا کند تا آن حکومتی که حکومت الله است در دنیا به آن نحوی که می‏خواست پیاده کند تا دنیا بفهمد که اسلام چی آورده است و چه شخصیت‏هایی دارد.

حضرت امام (ره) با بیان این که ما باید تا ابد از این مساله متاسف باشیم، افزودند: در آن وقت که حکومت دست ایشان نبود، که مجال نبود و آن وقت هم که حکومت دست ایشان آمد باز مجال ندادند و سه جنگ بزرگ در زمان ایشان‏ افروختند و مجال اینکه یک حکومتی که دلخواه او هست برقرار کند نشد.

برای محرومان دل بسوزانید

امام خمینی (ره) حکومت امیرمومنان(ع) را در صورت اجرا شدن احکام اسلامی، الگویی برای تمام حکومت ها می دانستند و افزودند: اگر مجالی برای ایشان پیدا می‏شد، آن حکومت الگویی برای همه کسانی بود که می‏خواهند به عدالت و به امور الهی قیام کنند ولی تاسف این است که نشد و آن قدری که شد هم باز نورش متجلی است و الآن هم همان اثر کمی که از ایشان در باب حکومت مانده است، همان اثر کم هم معلوم است که وضع باید چه باشد.

بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران درباره تمسک به ولایت امیرالمومنین (ع) فرمود: تمسک به مقام ولایت آن بزرگوار این است که اگرچه ما و بشر نمی‏تواند به تمام معنا آن عدالت اجتماعی و عدالت حقیقی را که حضرت امیر قدرت بر پیاده کردنش داشت، پیاده کند ولی اگر آن الگو پیدا شده بود و حالا هم ما باید به یک مقدار کمی که قدرت داریم تمسک کنیم و یکی از معانی تمسک به مقام ولایت حضرت علی (ع) این است که ما در سایه آن مقام ولایت باشیم.

ایشان با بیان این که مقام ولایت همان مقام تولیت امور بر مسلمین و مقام حکومت بر مسلمین است، افزودند: چنانچه حکومت تشکیل شد، تمسک حکومت به ولایت امیرالمومنین این است که آن عدالتی که امیرالمومنین اجرا می‏کرد، این هم به اندازه قدرت خودش اجرا کند.

امام خمینی تمسک به ولایت حضرت امیر (ع) را فراتر از لفظ دانسته و فرمود: همین که گفتند ما متمسک به ولایت امیرالمومنین هستیم، این کافی نیست. این امور، اموری نیست که لفظی باشد. اینها یک امور عملی و یک حکمت عملی است. کسانی که مدعی هستند که ما شیعه امیرالمومنین هستیم، باید در قول و فعل و نوشتن و گفتن و همه چیز تبعیت از او داشته باشند. اگر این تبعیت نباشد و ما بگوییم که ما شیعه هستیم، یک گزافی گفته‏ایم، یک لا طائلی گفته‏ایم.

در دیدگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران خدمت به محرومین یک جلوه از ولایت امیرمومنان (ع) است. لذا با اظهار امیدواری به این که جمهوری اسلامی ایران یک جلوه بسیار ناقصی از ولایت علی (ع) در کشور ما شده باشد؛ فرمودند که تظاهر و شعار کافی نیست و دولت واقعا باید با تمام قدرت آن طوری که علی (ع) برای محرومین دل می‏سوزاند، با تمام قدرت برای محرومین دل بسوزاند.

امام خمینی (ره) رسیدن کشتی متلاطم انسانیت به ساحل نجات را در گرو برقراری حکومت بزرگ حضرت ولی عصر(عج) دانسته و فرمود: امیدوارم که ان شاءالله با عنایات خاصه ولی عصر- ارواحنا له الفداء- این کشتی متلاطم‏ انسانیت به ساحل نجات برسد و مستضعفان جهان بر مستکبران ظالم پیروز شوند و امید است که حکومت بزرگ همگانی حضرت -سلام الله علیه- به زودی برقرار شود و چشم همه ما را و همه مسلمین جهان را به نور مبارکش روشن فرماید.

رهبر معظم انقلاب نیز در این زمینه از ضرورت تشکیلات مدیریت اسلامی سخن گفته و فرمودند که هنوز تا رسیدن به دولت اسلامی فاصله داریم. حضرت آیت الله خامنه ای در شهریور 96 فرمود: ما جامعه‌ اسلامی نداریم، ما دولت اسلامی هم نداریم! از آن مراحل چندگانه‌ای که ما مطرح کردیم، هنوز در دولت اسلامی‌اش مانده‌ایم؛ بعد از دولت اسلامی نوبت جامعه اسلامی است؛ ما این مراحل را در پیش داریم.

ایشان افزودند: ما توانستیم یک انقلاب اسلامی -یعنی یک حرکت انقلابی- به وجود بیاوریم؛ (بعد) توانستیم بر اساس آن، یک نظام اسلامی به وجود بیاوریم؛ خیلی خب، تا اینجا توفیق حاصل شده که خب خیلی هم مهم است؛ لکن بعد از این، ایجاد یک دولت اسلامی است؛ یعنی (ایجاد) تشکیلات مدیریّتیِ اسلامی برای کشور؛ ما در این قضیّه هنوز خیلی فاصله داریم تا به مقصود برسیم.

رهبر انقلاب اضافه کردند: البتّه معنایش این نیست که کسی احساس ناامیدی کند؛ ابداً؛ داریم پیش می رویم؛ با همه مخالفت ها، با همه‌ کارشکنی‌ها، با همه‌ دهن‌کجی‌هایی که می شود، حرکت می کنیم و داریم پیش می رویم بلاشک. دلایل زیادی وجود دارد؛ لکن (هنوز) کار داریم، کار دارد؛ هنوز خیلی فاصله داریم تا اینکه بتوانیم یک دولت اسلامی به وجود بیاوریم. بعد که دولت اسلامی به وجود آمد، آن‌وقت تازه نوبت (ایجاد) جامعه‌ی اسلامی است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار فرهنگ

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha