به گزارش ایرنا، خودش می گوید این خصیصه را از مادربزرگ مرحومش به ارث برده است، زمانی که بچه بوده کسانی که دست و پا و یا کمرشان درد می گرفت برای ماساژ دادن نزد مادربزرگش می آمدند و او نیز از همان بچگی حرکاتش را زیرنظر داشت و با خود تمرین می کرد.
بزرگتر که شد حرکاتی که از مادربزرگ یاد گرفته بود را برای خانواده و اطرافیانش انجام می داد و همه وی را تحسین میکردند، پس به این نتیجه رسید که این استعدادش را کاربردی تر کند و از سال ۱۳۹۵ تصمیم گرفت با شرکت در دورههای مختلف در تهران تواناییاش را بروز کرده و از حالت تجربی خارج کند.
وی پس از گذراندن چندین دوره مختلف ماساژوری، طب سوزنی و داروگیاهی در تهران و کسب مدرک فنی و حرفه ای، با مراجعه به اداره کل فنی و حرفه ای استان کردستان و البته تسهیلات کمیته امداد امام خمینی(ره) آموزشگاهی را دایر کرد و به آموزش شغلی افراد علاقمند پرداخت تا علاوه بر خود، برای تعدادی دیگر نیز شغل ایجاد کند.
"ایران محبوبی" بانوی کارآفرین بانهای همانند صدها بانوی سرپرست خانوار دیگر به تنهایی بار زندگی اش را به دوش کشیده و علیرغم مشکلات و سختیهای زندگی، تلاش دارد علاوه بر زندگی خود، زندگی بانوان دیگری را نیز سامان دهد.
برای آشنایی بیشتر با این بانوی کارآفرین کردستانی مصاحبه ای با وی انجام داده ایم که مشروح آن در ذیل می آید.
ایرنا: از چه زمانی تصمیم گرفتید شغلی برای خود ایجاد کنید؟
محبوبی: پس از فوت پدر و مادرم که به فاصله چند سال اتفاق افتاد، برادر و خواهرهایم نیز سر خانه و زندگی خود بودند لذا برای اینکه سربار کسی نباشم تصمیم گرفتم از استعدادی که از بچگی همراهم بوده است برای زندگی و آینده ام بهره ببرم.
بنابراین از سال ۱۳۹۵ برای گذراندن چند دوره تخصصی ماساژوری، طب سوزنی، داروی گیاهی و چند نوع دیگر به تهران رفتم و موفق به کسب چند مدرک فنی حرفه ای شدم و پس از آن تصمیم گرفتم آموخته هایم را در اختیار افرادی همانند خودم قرار دهم.
برای این کار نیاز به راهاندازی آموزشگاه داشتم اما هزینه زیادی می خواست که از عهده آن بر نمی آمدم لذا با راهنمایی اطرافیان و برای دریافت تسیهلات خوداشتغالی به کمیته امداد امام خمینی(ره) مراجعه کردم.
ایرنا: تسهیلاتی که کمیته امداد در اختیار شما قرار داد چه میزان بود و آیا توانست نیازتان را پاسخ دهد؟
محبوبی: سال ۱۴۰۰ با مراجعه به کمیته امداد یک میلیارد ریال وام خود اشتغالی دریافت کردم و با آن چند دستگاه و لوازم ضروری یک آموزشگاه را خریدم و آموزشگاه کوچکی راهاندازی کردم.
در این ۲ سال ۹ نفر از بانوان علاقمند را آموزش دادهام که ۲ نفر از آنان در حال حاضر پیش خودم کار میکنند و چند نفر دیگر نیز برای خودشان کار می کنند، اما آموزشگاهی که راهاندازی کردهام هنوز خیلی کار دارد و باید آن را توسعه دهم تا بتوانم بانوان بیشتری را وارد عرصه کار کنم.
ایرنا: در حال حاضر برای توسعه کارتان چه برنامه ای دارید؟
محبوبی: یکی از برنامهها و اهداف اصلیام در این زمینه بروز کردن آموزشهایی است که قبلا دیدهام چون این قبیل آموزشها مدام نیاز به بروزرسانی دارد و هر روز روشهایی جدیدی به آن اضافه می شود و بی شک کسی که درصدد پیشرفت باشد باید دامنه آموزشهایش را نیز گسترده کند.
متاسفانه هزینه آموزشها بسیار بالاست و ازعهده پرداخت آن بر نمی آیم به همین خاطر فعلا در این زمینه برنامه ای ندارم مگر اینکه مسئولان حمایتم کنند.
یکی دیگر از برنامه هایم در این راستا توسعه آموزشگاه است چون مکان فعلی خیلی کوچک است و جوابگوی تجهیزاتی که برای آموزش نیاز دارم نیست و در این حوزه نیز نیازمند حمایت مسئولان هستم، البته از کمیته امداد درخواست تسهیلات داشته ام که هنوز با آن موافقت نشده است.
ایرنا: تقاضا برای فراگیری آموزشهایی که ارائه می دهید در شهرستان بانه به چه میزان است و قصد دارید چه افرادی را وارد حیطه کاری خود کنید؟
محبوبی: در این ۲ سالی که آموزشگاه را راهاندازی کرده ام خوشبختانه با استقبال خوبی مواجه شده است و بانوان زیادی خواستار یادگیری ماساژ درمانی و طب سوزنی هستند اما تجهیزات بنده محدود است و باید تجهیزات دیگری خریداری شود که آن هم در این شرایطی هزینه و سرمایه زیادی می خواهد.
اولویت اول من آموزش زنان و دخترانی است که خودسرپرست و یا سرپرست خانوار بوده و یا تحت پوشش نهادهای حمایتی همانند کمیته امداد هستند و پس ازآموزش اگر شرایط فراهم شود آنان را پیش خودم مشغول بکار خواهم کرد تا علاوه بر خودم این افراد نیز از این محل زندگی شان تامین شود.
ایرنا: درخواست و انتظاری که به عنوان یک بانوی کارآفرین از مسئولان استان دارید؟
محبوبی: یکی از مشکلات کشور و استان کمبود اشتغال است حال افرادی همانند بنده که خود در صدد ایجاد اشتغال برای خود و افراد دیگری بر میآیند برای مسئولان یک فرصت است که از آن برای کاهش و یا رفع مشکل بیکاری در جامعه استفاده کنند.
من خودم به شخصه با کمترین امکانات و سرمایه مشغول فعالیت شده ام و علی رغم کمبودهایی که در این زمینه دارم ایجاد اشتغال برای افراد بی بضاعت را در اولویت قرار داده ام اما انتظار می رود مسئولان نیز زمینه را برای ما فراهم کنند و از جنبه های مختلف ما را مورد حمایت قرار دهند.
نظر شما