مسعود جهانی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ظرفیت ذخیره سازی آب در سد درونگر ۱۷ میلیون مترمکعب است که پارسال در ابتدای زمستان حجم آب ذخیره شده در این سد ۱۱ میلیون مترمکعب بوده است.
وی ادامه داد: آبگیری سد درونگر در اصل از طریق مهار سیلاب های منطقه انجام می شود اما از آنجایی که تاکنون حجم زیاد بارش با ایجاد سیلاب نداشته ایم بنابر این میزان آبگیری این سد اندک بوده است.
سرپرست اداره منابع آب شهرستان درگز گفت:موضوع آبگیری سد از طریق رودخانه درونگر نیز امسال چند روزی انجام شد اما به دلیل نقص در شبکه آبیاری کشاورزی و تکمیل نبودن این شبکه پس از سد، دوباره آب به شیوه قبلی به کشاورزان داده شد و از این طریق آبگیری سد انجام نشد.
جهانی افزود:طی حدود ۲۵ روز لایروبی ۲.۵ کیلومتر از طول رودخانه درونگر در محدوده روستای "محمد تقی بیک" با همکاری ارتش انجام شد.
وی در خصوص سد دیگر این شهرستان نیز اظهار کرد: به واسطه برطرف نشدن مشکل این سد که مربوط به سالهای قبل است هنوز این سد تحویل آب منطقه ای نشده است لذا آبگیری در این سد صورت نمی گیرد.
بر اساس اعلام اداره جهاد کشاورزی شهرستان درگز مجموع بهره برداران کشاورزی در این شهرستان مرزی ۱۰ هزار نفر است که حدود سه هزار نفر از این کشاورزان "حقابه بر" سد و رودخانه درونگر در دهستان درونگر بخش نوخندان و بخش مرکزی (روستاهای اطراف شهر درگز) هستند.
براساس اعلام فرمانداری درگز با گذشت ۱۸ سال از ساخته شدن سد درونگر شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی به دلیل نداشتن بودجه از ساخت شبکه پایاب در این سد خودداری کرده است.
سد درونگر با توان ذخیرهسازی ۱۷ میلیون متر مکعب آب در ۵۰ کیلومتری غرب شهر درگز قرار دارد.
شهرستان ۷۵ هزار نفری درگز علاوه بر چهار شهر "درگز، لطفآباد، نوخندان و چاپشلو" ۱۲۲ روستا دارد که ۱۱۰ روستای آن دارای جمعیت بیش از ۲۰ خانوار است.
نظر شما