محمدرضا بیدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از مجموع این تعداد؛ یکهزار و ۳۶۹ نفر مربوط به مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و یکهزار و ۲۵۱ نفر نیز مربوط به مددجویان بهزیستی است.
وی افزود: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در راستای مسوولیتهای قانونی خویش در راستای بسط عدالت اجتماعی و جلوگیری از گسترش فقر، خدمات بیمه اجتماعی تلاش می کند تا خدمات این صندوق را به گونهای گسترش دهد که منجر به افزایش کرامت انسانی و تقویت جایگاه اجتماعی جامعه هدف صندوق شود.
مدیر صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسانشمالی تصریح کرد: سیاستهای صندوق باید منجر به قطع زنجیره فقر بین نسلی، زمینهساز افزایش امید به زندگی، احساس تعلق خاطر بیشتر به محیط زندگی و استقلال روستاییان و عشایر شود که این صندوق به منظور تحقق این اهداف، خدماتش را به گونهای گسترش میدهد که چتر بیمهای هر ساله بخش بزرگتری از جامعه هدف را زیر پوشش خدمات صندوق قرار دهد.
وی افزود: این صندوق با مشکلات و چالش هایی نیز رو به رو است که از آن جمله حذف خدمات نهادهای حمایتی از مددجویان خود در صورت دریافت مستمری از صندوق بیمه اجتماعی است که این امر در بین جامعه بازخورد منفی دارد.
بیدی خاطرنشان کرد: نهادهای حمایتی مددجویان زیر پوشش را با کمترین سطح درآمدی بیمه اجتماعی کرده اند که در زمان استفاده از خدمات مستمری و از کار افتادگی از کمترین حقوق برخوردار خواهند شد که نسبت به مستمری دریافتی از نهادی که زیر پوشش بوده اند کم تر است.
وی افزود: بسیاری از مددجویان نهادهای حمایتی که توسط این نهادها در پایین سطح درآمدی بیمه شده اند، هرچند مشمول دریافت مستمری از این صندوق می باشند ولی به علت بیشتر بودن خدمات ارایه شده توسط نهاد های حمایتی اقدامی جهت دریافت مستمری از صندوق انجام نمی دهند در حالی که سال ها حق بیمه برای این افراد پرداخت شده است.
وی گفت: پیشنهاد می شود خدمات غیر نقدی نهاد های حمایتی برای افرادی که مستمری بگیر صندوق می شوند از سوی نهادهای حمایتی قطع نشود و حداقل معادل خدمات ارایه شده برای سایر مددجویان مورد حمایت قرار گیرند.
بیدی بر گسترش بیمه های اجتماعی در سطح جامعه تاکید کرد و افزود: بسیاری از روستاییان و عشایر اعلام می کنند از آنجاییکه در صورت بروز حادثه و یا رسیدن سن آنان به ۶۰ سال از خدمات نهادهای حمایتی بهره مند می شود نیازی به عضویت در صندوق بیمه اجتماعی و پرداخت قسمتی از درآمد خود به عنوان حق بیمه را ندارند.
وی خاطرنشان کرد: دولت نسبت به بیمه اجتماعی نگاه حمایتی دارد چرا که حق بیمه هشت ماه بیمه شدگان را پرداخت می کند و افراد تنها حق بیمه چهار ماه را پرداخت می کنند که در نهایت بیمه شدگان این صندوق همچون سایر صندوق های بیمه ای با عزت و کرامت از خدمات برخوردار خواهند شد.
بیدی با بیان اینکه این صندوق هشت سطح درآمدی دارد افزود: در کمترین سطح درآمدی هر بیمه شده هفت میلیون و ۵۰۰ هزار ریال و در بیشترین سهم درآمدی هر بیمه شده ۳۰ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال سالانه پرداخت می کند.
وی افزود: ۷۷ هزار نفر از روستاییان خراسان شمالی زیر پوشش این صندوق هستند که ۱۷ هزار نفر از آنان را زنان تشکیل میدهند.
خراسان شمالی با جمعیت یک میلیون نفری شامل ۵۳ هزار و ۲۸۹ خانوار شامل ۱۰۶ هزار و ۲۶۲ مددجو زیر پوشش خدمات حمایتی کمیته امداد امام خمینی(ره) و ۱۱۷ هزار و ۴۱ نفر زیر پوشش سازمان بهزیستی است.
۵۰ درصد این مددجویان بانوان و مابقی را مردان تشکیل می دهند که ۶۶ درصد افراد زیر پوشش در مناطق روستایی و ۳۴ درصد هم در مناطق شهری استان ساکن هستند.
همچنین
خراسان شمالی ۱۰ شهرستان و یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.
نظر شما