روسیه: شورای امنیت سازمان ملل با اعمال نفوذ آمریکا نمی‌تواند به وظایف خود عمل کند

تهران-ایرنا- وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که شورای امنیت سازمان ملل به دلیل مخالفت‌ و اعمال نفوذ آمریکا نمی‌تواند به وظایف خود عمل کند.

به گزارش پنجشنبه شب ایرنا از خبرگزاری "آناتولی"، وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: باید بپذیریم که شورای امنیت سازمان ملل به عنوان نهاد اصلی حفظ صلح و امنیت بین المللی، هنوز قادر به انجام مأموریت اصلی خود نیست و این نگران کننده است. این ناتوانی به دلیل مخالفت آمریکا است.

این وزارتخانه افزود که قطعنامه‌های ۲۷۱۲ و ۲۷۲۰ تصویب شده در شورای امنیت سازمان ملل متحد، حاوی "الزام کلیدی برای آتش بس فوری و گسترده" در غزه نیست و فقط "محکوک کردن روی کاغذ" است.

وزارت خارجه روسیه تاکید کرد: «در عین حال، خونریزی در غزه با افزایش خشونت در لبنان، سوریه، عراق و دریای سرخ, خطر تبدیل شدن به یک بحران منطقه‌ای را دارد.»

روسیه اعلام کرد که خطر جابجایی گسترده فلسطینی‌ها در نوار غزه و کرانه باختری به کشورهای همسایه مصر و اردن وجود دارد.

این کشور تاکید کرد که به تلاش‌های خود، عمدتاً در شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل، برای برقراری فوری «آتش‌بس پایدار، دسترسی بشردوستانه بدون مانع و بازگرداندن افق سیاسی بر مبنای راهکار دو کشوری جهت پایان مساله فلسطین و اسرائیل ادامه خواهد داد.»

به گزارش ایرنا از نیویورک، شورای امنیت سازمان ملل شامگاه چهارشنبه به وقت محلی برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴ و ۲۰ دی ماه جاری، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایت‌های واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.

این قطعنامه، ۱۱ رای موافق ۱۵ عضو شورای امنیت را بدست آورد و بدون هیچ مخالفتی انجام شد و چهار عضو شورای امنیت از جمله روسیه و چین و الجزایر به آن رای ممتنع دادند. روسیه و چین از حق وتوی خود استفاده نکردند.

پیش از رای گیری درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن، درباره اصلاحیه‌هایی که روسیه در این باره پیشنهاد کرد رای گیری شد اما سه اصلاحیه مسکو رای لازم را بدست نیاورد و در هر سه بار رای گیری، آمریکا و انگلیس با آن‌ها مخالفت و اصلاحیه‌ها را وتو کردند.

قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از انصارالله یمن خواسته است حملات به محموله‌های تجاری و خطوط کشتیرانی را متوقف کند.

ایالات متحده آمریکا از آغاز جنگ اسرائیل و فلسطین، با حمایت‌های همه جانبه از این رژیم مانع تصویب هر گونه قطعنامه ایجاد آتش بس فوری در نوار غزه شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha