نقش آسه‌آن در حل تنش‌ دریای جنوبی چین؛ موضوع مناظره انتخاباتی اندونزی

تهران- ایرنا- تازه‌ترین دور مناظره‌های انتخابات ریاست جمهوری اندونزی در حالی برگزار شد که نامزدهای انتخاباتی درباره مسائل مهم منطقه‌ای مانند تنش‌ها در دریای جنوبی چین و اهمیت اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) در حل این مساله گفت‌وگو کردند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روزنامه استریتس تایمز، سه نامزد انتخابات ریاست جمهوری اندونزی در مناظره دیشب (یکشنبه) در مورد مسائل مهمی از جمله دریای جنوبی چین و نقشی که آسه‌آن می‌تواند در حفظ صلح در این آبراه ایفا کند، به مباحثه پرداختند.

درباره تنش‌ها در دریای چین جنوبی گنجار پرانوو فرماندار سابق جاوه مرکزی پیشنهاد یک توافق موقت بین طرف‌های درگیر در این منطقه را برای جلوگیری از تشدید تنش ارائه کرد.

وی گفت: پیشنهاد من داشتن یک توافق موقت است. ما باید نهایت تلاش خود را انجام دهیم و این را به عنوان ابتکار مطرح کنیم تا اینکه بتوانیم از تبعاتی که خواهان آن نیستیم، جلوگیری کنیم.

پاسخ او انتقاد انیس باسوادن فرماندار سابق جاکارتا را به دنبال داشت که چرا گنجار در پاسخ اشاره‌ای به آسه‌آن نداشته است. وی تاکید کرد که این بلوک می‌تواند نقش مهمی در حل مسائل مرتبط با این آبراه ایفا می‌کند.

گنجار معتقد است که با توجه به پیچیدگی روابط آسه‌آن که روند تصمیم‌گیری را پیچیده می‌کند، این بلوک نیاز به «احیای مجدد» دارد.

مباحثات روز ۷ ژانویه (دیروز ۱۷ دی)، سومین مناظره از پنج مناظره‌ای است که برای انتخابات ریاست جمهوری اندونزی به تاریخ ۱۴ فوریه (۲۵ بهمن) در نظر گرفته شده است. بیش از ۲۰۴ میلیون نفر واجد شرایط رای دادن در این کشور جنوب آسیا هستند.

سومین نامزد ریاست جمهوری پرابوو سوبیانتو وزیر دفاع اندونزی تاکید کرد که تنش‌ها در دریای جنوبی چین نشان داد که چقدر برای اندونزی برخورداری از یک سیستم دفاع ملی قوی مهم است، درحالیکه این کشور به صورت مستقیم درگیر تنش‌ها در این منطقه نیست.

چین و چهار عضو آسه‌آن یعنی برونئی، مالزی، فیلیپین و ویتنام ادعاهای سرزمینی نسبت به این آبراه راهبردی دارند؛ مساله‌ای که به مدت چندین دهه حل نشده باقی مانده است.

چین و آسه‌آن بیش از ۲۰ سال پیش در سال ۲۰۰۲ توافق کردند تا در راستای ایجاد یک آیین نامه برای فعالیت‌ها در این آبراه همکاری کنند. اما مذاکرات برای رسیدن به توافق به دلایل مخلتفی بر هم خورد.

این گروه درجایی که گفتگوها صورت می‌گیرد یا اقدام‌ها بدون دخالت گسترده در امور دیگر اعضا انجام می‌شود، سیاست عدم مداخله را در پیش می‌گیرد.

این گروه دارای یک خط مشی عدم مداخله است که بدون مداخله بیش از حد در امور دیگر اعضا بحث‌ها یا اقداماتی انجام می‌شود.

اندونزی که در سال ۲۰۲۳ ریاست آسه‌آن را بر عهده داشت، در ماه ژوئیه (تیر- مرداد) گذشته اعلام کرد که این بلوک با دستورالعمل‌هایی برای سرعت بخشیدن به گفتگوها در مورد آیین نامه موافقت کرده است، اما کارشناسان گفتند که این پیشرفت اساسی نیست.

نظرسنجی موسسه «ایندیکاتور پولیتیک اندونزی» از ۲۳ تا ۲۴ دسامبر (۲ و ۳ دی) نشان داد که پرابوو سوبیانتو به همراه جبران راکابومینگ راکا (نامزد معاونت ریاست جمهوری) با حمایت ۴۶.۷ درصدی از حریفان خود پیشی گرفتند. حمایت از گنجار پرانوو و نامزد معاون او ۲۴.۵ درصد است در حالی که انیس باسوادن و معاونش نیز ۲۱ درصد آرا را کسب کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha