معاون دادستان اراک: پیگیری حذف مازوت سوزی نیروگاه از دادستانی کل کشور

اراک - ایرنا - معاون دادستان شهرستان اراک از پیگیری حذف سوخت مازوت در نیروگاه شازند از طریق دادستانی کل کشور خبر داد.

به گزارش ایرنا، «مجید قنبری» روز یکشنبه در نشست کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای کلانشهر اراک با موضوع بررسی وضعیت سلامت شهروندان اراک به دلیل استفاده نیروگاه شازند از سوخت مازوت، افزود: پایان هفته جاری در نشست با دادستان کل کشور موضوع و مسائل ناشی از استفاده نیروگاه شازند از سوخت مازوت مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی، محققین و گروه‌های مردم نهاد می‌توانند گزارش‌های علمی و اثبات شده خود را تحویل دهند که تمام موارد جمع‌بندی و از حق مردم اراک از نظر قانونی مورد پیگیری قرار بگیرد.

معاون دادستان شهرستان اراک با تاکید بر این نکته که دستگاه قضایی اراک اهتمام جدی برای رسیدگی به مقوله مشکل آلودگی هوای اراک دارد، بیان کرد: قسمت هایی از شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) با دستور قضایی پلمپ است و برخی واحدهای آلاینده اطراف اراک نیز با وجود بی‌کاری کارگران تعطیل شده‌اند و این در صورتی است که اگر موضوع عمده سوخت مازوت نیروگاه شازند پیگیری شود خیلی از این واحدها نیاز به تعطیلی ندارند.

قنبری خاطر نشان کرد: دغدغه توجیه استفاده از مازوت باعث شده تاکنون اقدام اساسی انجام صورت نگیرد در صورتی که باید دغدغه سلامت مردم جایگزین این موضوع شود.

وی عنوان کرد: در خصوص آب اراک نیز در حال تهیه گزارش مستند هستیم که در این خصوص نیز صاحب‌نظران در صورت داشتن مستندات می‌توانند همکاری داشته باشند.

معاون دادستان شهرستان اراک گفت: تعطیلی مراکز و سازمان‌ها در بحث آلودگی هوا می‌تواند کمک کننده باشد که در این خصوص نیاز است مسئولین تصمیم بگیرند.

از ترکیب آلاینده‌های اراک یافته‌های علمی وجود ندارد

به گزارش ایرنا، متخصص پاتولوژی و نماینده انجمن حمایت از بیماران مبتلا به سرطان تبسم نیز گفت: کار اصلی من تشخیص سرطان است و بر اساس آمار باید توجه داشت که وضعیت ابتلا به سرطان در اراک وضعیت خوبی نیست.

«دکتر مرتضی صدیقی» بیان کرد: باید توجه داشت بخشی از ابتلا به سرطان پروسه 10 تا 20 ساله دارد و 10 جهش ایجاد می‌شود به این معنا که قرار گرفتن در معرض عامل محیطی در هر مرحله فرد را یک جهش به سمت سرطان می‌برد.

وی ادامه داد: جمعیت قابل توجه‌ای از افرادی که در معرض آسیب‌های ژنتیکی قرار داشته‌اند در صف دریافت سرطان قرار دارند و 10 تا 15 سال آینده باید منتظر آماری قابل توجه از ابتلا افراد به سرطان باشیم.

عضو هیات مدیره انجمن تبسم افزود: در اراک تعداد افراد مبتلا به سرطان ریه و مثانه قابل توجه است و با افزایش عجیب ابتلا به سرطان مثانه به دلیل آلاینده SO2 مواجه شده‌ایم.

دکتر صدیقی خاطر نشان کرد: آلاینده SO2 در کنار آلاینده‌های شرکت ایرالکو و پتروشیمی ترکیبی است که اصلا در هیچ نقطه دنیا وجود ندارد و این به این معنا است که یافته‌های علمی در این خصوص وجود ندارد و شاید آیندگان از بررسی تغییرات ژنی این نسل بتوانند یافته‌هایی کسب کنند.

وی عنوان کرد: در دنیا تنها 12 درصد سرطان ریه مربوط به عاملی غیر از سیگار و مواد مخدر است اما متاسفانه در اراک این آمار 30 درصد است.

به گزارش ایرنا، رییس شورای شهر اراک نیز گفت: صنایع آلاینده سلامت مردم اراک را به غارت برده‌اند و در خصوص نیروگاه شازند و استفاده از سوخت مازوت باید تصمیم جدی اتخاذ شود.

«داود قربانی» بیان کرد: یارانه سلامت تکلیف صنایع آلاینده است که باید پرداخت کنند و مجوز صنایع برای تولید آلایندگی نیست.

متولیان آلایندگی غرامت بپردازند

به گزارش ایرنا، رییس مرکز آموزشی درمانی آیت الله خوانساری اراک گفت: چشم و فکر مردم از آمارها جلوتر است و در خصوص سرطان نیاز به ارائه آمار رسمی نیست.

«دکتر عاطفه صالح‌فرد» مردم اراک سال‌ها آب آشامیدنی همراه با نیترات استفاده کرده‌اند و هم‌اکنون درگیر آلودگی هوا با آلاینده‌های خطرناک هستند و برای رصد دقیق‌تر وضعیت موجود باید به مجموعه درمانی آیت‌الله خوانساری و درگیری مردم با بیماری سرطان مراجعه داشت.

وی با تاکید بر این نکته که غرامت فردی که شخصی را به بیماری مانند سرطان مبتلا می‌کند بسیار سنگین است، بیان کرد: این صنایع آلاینده حداقل به عنوان متولیان آلایندگی غرامت بپردازند و دستگاه‌های مورد نیاز در تشخیص سرطان را خریداری کنند.

به گزارش ایرنا، فعال محیط زیست نیز گفت: بر اساس قانون نیروگاه شازند یا باید از فیلتراسیون استفاده کند یا به نقطه دیگری انتقال داده شود یا طبق قانون باید تعطیل شود.

«حمید اخوان» بیان کرد: متاسفانه اداره کل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی به عنوان متولی این قانون را در خصوص نیروگاه شازند پیگیری نکرده و وظیفه خود را به درستی انجام نداده است باید پرسید چرا این اداره کل اعلام جرم نمی‌کند؟

وی تاکید کرد: باتوجه به اثر آلایندگی استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه شازند بر سلامتی و طول عمر مردم اراک چه کسی غرامت کاهش عمر مردم را پرداخت می‌کند؟

به گزارش ایرنا، سایر اعضای شورای شهر نیز در این جلسه به دادخواهی از حق مردم اراک پرداختند و خواستار پیگیری جدی دستگاه قضایی برای حذف مازوت از نیروگاه شازند.

همچنین در این جلسه مصوب شد در خصوص بی‌توجهی صنایع آلاینده بزرگ به ویژه نیروگاه حرارتی شازند به ضوابط و مقررات الزام‌آور محیط زیستی از جمله آیین نامه‌های اجرایی مواد 17 و 14 قانون هوای پاک و استفاده بی‌رویه از سوخت مازوت که آثار مخرب اثبات شده‌ای را برای مردم اراک از جمله سکته‌های قلبی، سقط جنین، آمار قابل توجه سرطان و سایر عوارض جسمی و روحی در بر داشته است که حق تنفس را از شهروندان اراک سلب نموده است، لذا با عنایت به ماده 688 قانون مجازات اسلامی و نظر به اینکه مجوعه عملیات صورت گرفته توسط نیروگاه شازند مصداق بارز تهدید عیله بهداشت عموم می‌باشد مقرر گردید مراتب طی لایحه‌ای به دادستان عمومی انقلاب استان منتقل که با قید فوریت در شورای حفظ حقوق عامه استان مطرح و صدور توقف اقدامات خلاف قانون نیروگاه شازند نسبت به اعلام جرم دستورات مقتضی صادر و به دادستان کل کشور ارائه شود.

اداره کل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی و دانشگاه علوم پزشکی اراک به عنوان ضابط بوده و ملزم به پیگیری قانونی هستند، هرگونه اهمال و مصلحت اندیشی اداری مصداق بارز ترک فعل می‌باشد که طبق قانون قابل تعقیب قضایی خواهد بود.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha