ساخت کتابخانه روستایی؛ طرح راهبردی دولت برای تحقق عدالت فرهنگی

ساری- ایرنا- تلاش برای جلب مشارک خیران و جذب اعتبارات لازم برای به اتمام رساندن ۲۰ کتابخانه نیمه کاره روستایی بخشی از اقدامات دولت سیزدهم برای برقراری عدالت فرهنگی و رفع محرومیت در نقاط محروم مازندران است.

به گزارش ایرنا، ‌دولت سیزدهم در آغاز فعالیت خود، محرومیت زدایی از چهره روستاها و رشد و توسعه پایدار و متوازن در مناطق مختلف کشور را با هدف برقراری عدالت اجتماعی و فرهنگی و بهره مندی عموم مردم از امکانات و منابع موجود در دستور کار قرار داد و به همین منظور فراهم آوردن امکانات و خدمات مورد نیاز اهالی این مناطق در اولویت های کاری دولتمردان قرار گرفته است.

در همین راستا تکمیل طرح های نیمه تمام اولویت دولت سیزدهم برای آبادانی و پیشرفت ایران اسلامی است که بارها از سوی رییس جمهور مورد تاکید قرار گرفته است؛ آیت الله رئیسی رییس جمهور همواره و به ویژه در سفرهای استانی ضمن موافقت با تخصیص اعتبارات و منابع لازم برای تکمیل طرح های نیمه تمام اعلام کرده است: بنای ما این است که در استان‌ها کارهای نیمه تمام را به سرانجام برسانیم و به غیر از بخش مسکن کلنگ زنی نکنیم.

از سوی دیگر مازندران با دارا بودن بیش از سه هزار روستا که بیشتر از نیمی از سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفری جمعیت استان در این مناطق ساکن هستند توسعه خدمات در روستاها از سوی دولت مورد توجه است و در همین زمینه اداره کل کتابخانه های عمومی مازندران برای تکمیل کتابخانه های روستایی دست به کار شده تا از ظرفیت موجود اداری و مردمی برای این منظور استفاده کند.

ساخت کتابخانه روستایی؛ طرح راهبردی دولت برای تحقق عدالت فرهنگی در سراسر مازندران

تعداد کتابخانه های عمومی مازندران ۱۲۰ واحد است و پیش از این مدیر کل کتابخانه های عمومی مازندران گفته بود بیشتر طرح های کتابخانه ها در روستاها در حال ساخت است که از ۳۰ طرح ۲۷ طرح حوزه روستاها را شامل می‌شود.

وی میزان پیشرفت فیزیکی این طرح ها را ۱۰ تا۹۰ درصد اعلام کرد و گفت: با تخصیص اعتبار مورد نیاز امیدواریم به زودی شاهد بهره برداری این طرح ها باشیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی مازندران روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت که اتمام کتابخانه های نیمه تمام که عملیات آغاز اجرای آنها به سال های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ بر می گردد از اولویت های کاری این نهاد در استان است.

سکینه خاتون مهدیانپور افزود: معطل ماندن طولانی مدت زمان ساخت این کتابخانه ها باعث ایجاد نارضایتی در مردم شده است که این موضوع شایسته نیست.

وی ادامه داد: در راستای رفع این موضوع و همچنین همسو با سیاست های دولت سیزدهم برای رفع محرومیت و برقراری عدالت اجتماعی پیگیری تکمیل کتابخانه های نیمه تمام روستایی مازندران مد نظر قرار گرفته است.

ساخت کتابخانه روستایی؛ طرح راهبردی دولت برای تحقق عدالت فرهنگی در سراسر مازندران

مدیرکل کتابخانه های عمومی مازندران با اشاره به اینکه کتابخانه های عمومی نه تنهایی محیطی مناسب برای امر کتاب خواندن به شمار می روند، ‌اظهارداشت: وجود این فضاها می تواند به عنوان پایگاههای فرهنگی و اجتماعی در روستاها قلمداد شود که این موضوع از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی در خصوص تعداد کتابخانه های نیمه کاره روستاهای مازندران نیز گفت: در حال حاضر ۲۰ کتابخانه نیمه تمام در روستاهای مازندران وجود دارد که تکمیل آنها در دستور کار قرار گرفته است.

مهدیانپور توضیح داد:‌سابقه عملیات اجرایی این تعداد کتابخانه روستایی در مازندران به سالهای ابتدایی دهه ۹۰ بر می گردد که بیشتر از یک دهه از زمان آغاز ساخت تاکنون می گذرد.

وی گفت: با توجه به اینکه اداره کل کتابخانه های عمومی به‌دنبال تسریع تکمیل این طرح ها است با هم افزایی دهیاری ها، ‌شوراهای اسلامی روستاها و هچنین اداره کل امور روستایی مازندران فعالیت هایی را آغاز کرده است تا بتواند این طرح ها را به سرانجام برساند.

ساخت کتابخانه روستایی؛ طرح راهبردی دولت برای تحقق عدالت فرهنگی در سراسر مازندران

مدیر کل کتابخانه های عمومی مازندران اظهار داشت : برای این منظور تکمیل کتابخانه "دنگسرک " شهرستان نکا که عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۹۱ آغاز شده، مورد پیگیری قرار گرفته است.

وی در توضیح ویژگی های این طرح گفت :‌این کتابخانه در زمینی به مساحت ۳۰۰ متر مربع با زیربنای ۱۲۰ متر با مشارکت "عرب نوذری"‌ از نیکوکاران این روستا در حال ساخت است.

مهدیانپور افزود:‌تاکنون هشت میلیارد ریال اعتبارات تملک سرمایه ای استان و پنج میلیارد ریال کمک خیران برای ساخت آن هزینه شد و به پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی رسیده است.

وی میزان اعتبار مورد نیاز برای تامین تجهیزات این کتابخانه را هشت میلیارد ریال اعلام کرد و ادامه داد :‌ضمن اینکه در تلاشیم تا اعتباراتی را برای تکمیل این طرح جذب کنیم و از ظرفیت خیران، ‌شورا ودهیاری روستا و اداره کل امور روستایی استانداری مازندران برای این منظور استفاده می کنیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی مازندران ابراز امیدواری کرد: با اقداماتی که آغاز شده و تزریق منابع مالی این طرح دهه فجر امسال افتتاح شود و بدین طریق گره یکی از کتابخانه های نیمه تمام روستایی مازندران باز شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha