۱۵ دی ۱۴۰۲، ۲۳:۳۳
کد خبرنگار: 5418
کد خبر: 85344799
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رئیس کنگره آمریکا به دنبال گفت و گوی مستقیم با بایدن درباره کمک به اوکراین

تهران-ایرنا- مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به دنبال مذاکرات مستقیم با جو بایدن، رئیس جمهور این کشور در مورد مسائلی چون کمک به اوکراین و بحران مهاجران در مرز آمریکا با مکزیک است.

به گزارش جمعه شب ایرنا از "بلومبرگ" در این گزارش به نقل از یک منبع آگاه آمده است که جانسون همچنان امیدوار است که سنای آمریکا راه حل قابل قبولی برای این مسائل پیدا کند.

مقامات کاخ سفید در حال مذاکره با سناتورهای آمریکایی در مورد درخواست ۱۰۶ میلیارد دلار کمک مالی دولت بایدن هستند که بیش از ۶۰ میلیارد دلار آن برای اوکراین درنظر گرفته شده است.

بر اساس گزارش‌ها، کاخ سفید با حمایت از سیاست‌های مهاجرتی سخت‌گیرانه‌تر و تقویت امنیت مرزی در ازای موافقت جمهوری‌خواهان با درخواست بودجه تکمیلی برای اوکراین، موافق است.

به گزارش ایرنا، روز گذشته، جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که دولت این کشور بودجه موجود برای کمک نظامی به اوکراین را به اتمام رسانده است و "هیچ منبع جادویی دیگری برای استفاده وجود ندارد" مگر اینکه کنگره تصمیم بگیرد بسته جدیدی را تصویب کند.

وزارت امور خارجه آمریکا در ۲۷ دسامبر ۲۰۲۳ یک بسته کمک نظامی ۲۵۰ میلیون دلاری به اوکراین را اعلام و به این ترتیب تمام بودجه درنظر گرفته شده آمریکا برای اوکراین را استفاده کرد.

جمهوری خواهان سنای آمریکا در اوایل ماه دسامبر ۲۰۲۳ لایحه‌ای شامل ۶۱. ۴ میلیارد دلار کمک به اوکراین را مسدود کردند زیرا این لایحه حاوی تدابیر سختگیرانه در مورد سیاست مرزی و مهاجرت آمریکا نبود.

جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی و سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت که باوجود تاخیر بین تایید بسته‌های بودجه و تحویل واقعی آن‌ها، اوکراین همچنان تجهیزات اختصاص یافته در ۲۷ دسامبر را در "روزها و هفته‌های آینده" دریافت خواهد کرد.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از کنگره خواسته است کمک دیگری به ارزش ۶۱ میلیارد دلار به اوکراین اختصاص دهد اما جمهوری‌خواهان از تصویب آن بدون توافق با دموکرات‌ها برای تشدید اقدامات امنیتی در مرز آمریکا و مکزیک خودداری کرده‌اند.
کنگره از زمان حمله روسیه به اوکراین، بیش از ۱۱۰ میلیارد دلار برای این کشور تصویب کرده است اما از زمانی که جمهوری‌خواهان کنترل مجلس نمایندگان را از دموکرات‌ها در ژانویه ۲۰۲۳ گرفتند، هیچ بودجه‌ای را تایید نکرده‌اند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

ضد حمله تابستان اوکراین در پایان سال ۲۰۲۳ نتیجه چندانی به همراه نداشت و حالا با وجود خستگی اوکراین و عدم تمایل کشورهای غربی برای حمایت از کی‌یف باید انتظار یک جنگ طولانی را کشید. کشورهای اتحادیه اروپا متعهد شده‌اند تا پایان سال آینده میلادی حدود یک میلیون گلوله توپخانه در اختیار اوکراین قرار دهند که با وجود تبدیل شدن جنگ به جنگی فرسایشی عملی شدن این وعده بعید به نظر می‌رسد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha