آخرین خبرها از ارزیابی مقدماتی مسابقات بین‌المللی قرآن

تهران- ایرنا- مرحله مقدماتی چهلمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم از نهم دی‌ آغاز شده و طی سه روز، فایل تصویری ۱۳۸ شرکت‌کننده از ۶۴ کشور از سوی هیئت داوران مستقر در سازمان اوقاف و امور خیریه در حال ارزیابی است.

به گزارش ایرنا، مرحله مقدماتی چهلمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران از صبح شنبه نهم دی‌ در ساختمان مهر سازمان اوقاف و امور خیریه با حضور داوران و عوامل فنی این رویداد آغاز شده و تا دوشنبه یازدهم این ماه ادامه دارد.

مرحله مقدماتی این دوره به صورت پخش فیلم شرکت کنندگان برای گروه داوری برنامه‌ریزی شده است، دریافت‌کنندگان حد نصاب به مرحله نهایی یا حضوری این رقابت‌ها که اواخر بهمن‌ و اوایل اسفند امسال برگزار می‌شود، راه می‌یابند.

حمید مجیدی مهر رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در خصوص این مرحله از مسابقات، اظهار داشت: چهلمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران دوره بلوغ و شکوفایی این مسابقات خواهد بود، عدد ۴۰ در تعالیم دینی ما عدد قابل اعتنایی است.

نمایندگان بیش از ۱۰۰ کشور در مرحله مقدماتی

وی ادامه داد: در این دوره از مسابقات شاهد استقبال نمایندگان بیش از ۱۰۰ کشور از قاره‌های مختلف بوده‌ایم که با همکاری وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جامعة المصطفی العالمیه و برخی مراکز و مؤسسات بزرگ دینی، مذهبی و قرآنی در سطح دنیا همراه بوده است.

آخرین خبرها از ارزیابی مقدماتی مسابقات بین‌المللی قرآن
حمید مجیدی مهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه

به گفته مجیدی مهر در مرحله اول یک غربالگری از شرکت کنندگان به عمل آمد که منجر به شناسایی نفرات برتر شد و بعد از مرحله غربالگری که حدود دو یا سه هفته قبل انجام شد، نمایندگان ۶۴ کشور موفق به حضور در مرحله مقدماتی شدند.

وی تصریح کرد: در این دوره شاهد استقبال کشورهای مطرح و اعزام نمایندگانی با کیفیت تلاوت بالا بودیم، در گذشته کشور مصر یا نماینده‌ای معرفی نمی‌کرد یا اگر معرفی می‌کرد، از سطح بالایی برخوردار نبود اما در این دوره قاری خوبی را معرفی کرده است.

به گفته وی، کشور عربستان هم به صورت رسمی نمایندگان خود را در پنج رشته معرفی کرده است که امیدواریم به مرحله نهایی راه پیدا کنند. کشورهای دیگر همچون مالزی، کشورهای جنوب شرق آسیا و کشورهای مطرح آفریقایی نیز نماینده‌هایی سطح بالا دارند.

سطح بالای تلاوت‌های رقبای قاری و حافظ ایرانی

مجیدی مهر گفت: در این دوره کیفیت بالای رشته قرائت را نمی‌توان فقط در نماینده جمهوری اسلامی منحصر دانست. در رشته حفظ، این مساله، پیچیده‌تر است درحالی که در گذشته، شرکت‌کنندگان کشورهای آفریقایی همواره حُسن حفظ قوی داشتند و در صحت قرائت ضعیف بودند. در طول سال‌های گذشته به واسطه اعزام‌هایی که جمهوری اسلامی به آفریقا داشته و آموزش‌هایی که از سوی نمایندگی جامعه المصطفی و نمایندگی فرهنگی جمهوری اسلامی صورت گرفته، امروز قاریان کشورهای آفریقایی از نظر صحت قرائت نیز رشد کرده اند.

رئیس ستاد برگزاری چهلمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشورمان افزود: کشورهای اروپایی هم رشد خوبی داشته‌اند و در این دوره نمایندگانی از کشورهایی حضور دارند که در هیچ دوره‌ای تقریباً نامی از آنها نبوده است، کشورهایی مانند ایتالیا، اسپانیا، پرتغال و فرانسه نمایندگانی خواهند داشت.

اساتید مصری و عراقی در ایران

وی اظهار داشت: یکی از ویژگی‌های مسابقات امسال، سنت‌ شکنی در عرصه دعوت از داوران خارجی است. امروز به دنبال این هستیم افرادی به ایران بیایند که احتمالاً کمتر به کشورمان سفر کرده اند و از طرفی افرادی باشند که در جریانات قرآنی کشور خودشان هم افراد متنفذ و موثری باشند. مثلا یکی از داوران ما از کشور بنگلادش خواهد بود که این فرد رهبر یک جریان قرآنی و دینی بنگلادش است. داور عراقی، رئیس دارالقرآن حرم حسینی(ع) است و استاد عبدالفتاح طاروطی، چهره‌ صاحب‌ کرسی دانشگاه الازهر، از نسل فعلی قرآنیان مصر و پیشکسوت صاحب‌ نفوذ و صاحب اعتبار مصری نیز دعوت شده است.

مجیدی مهر افزود: بر اساس یک مصوبه، داور مسابقات بین‌المللی باید حداقل سه رویداد ملی را داوری کرده و بیش از 40 سال سن داشته باشد. امروز نیمی از داوران ما در همین حدود سنی هستند. داورانی مانند مسعود سیاح‌گرجی، علی‌اکبر کاظمی و حسن مختاری جزء آینده‌های داوری کشور هستند.

وی با اشاره به اینکه مسابقات بین‌المللی قرآن در دوره چهلم به لحاظ زمانی توسعه پیدا کرده است، تصریح کرد: این توسعه زمانی صورت گرفته است تا بتوانیم برنامه‌های جانبی بیشتری داشته باشیم. امسال همه گروه‌های تواشیح (به جز یک یا دو گروه که اجرای سفارشی دارند) در مسابقات بین‌المللی اجرا خواهند داشت و طی یک فراخوان انتخاب می‌شوند و همه باید برنامه خود را سه‌زبانه اجرا ‌کنند تا بُعد بین‌المللی مسابقات بهتر و بیشتر نمود پیدا کند.

دبیر ستاد عالی مسابقات قرآنی کشور گفت: در بحث تلاوت نیز به دنبال این هستیم که آیات موضوعی را در اختیار قاریان دعوت شده قرار دهیم تا حتماً این آیات را تلاوت کنند و بتوانیم تصویرسازی‌های متناسب با آیات را هم ارائه کنیم و مردم بتوانند لذت بصری ببرند.

آخرین خبرها از ارزیابی مقدماتی مسابقات بین‌المللی قرآن
محمدتقی میرزاجانی، رئیس کمیته فنی چهلمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم

محمدتقی میرزاجانی رئیس کمیته فنی چهلمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم گفت: در چهلمین دوره، که مرحله را با عنوان مرحله ورودی یا غربالگری اضافه کردیم که حدود سه هفته قبل این مرحله برگزار شد، در این مرحله بالغ بر ۳۰۰ شرکت‌کننده در دو گروه بانوان و آقایان و در رشته‌های حفظ کل، قرائت تحقیق و قرائت ترتیل حضور داشتند. این آمار غیر از آمار مربوط به بخش دانش‌آموزان است. مسابقات دانش‌آموزی هم از طریق آموزش و پرورش و در یک هماهنگی فی ما بین در حال انجام است.

وی افزود: بعد از اینکه مرحله غربالگری را برگزار کردیم ۱۳۸ شرکت‌کننده از ۶۴ کشور به مرحله مقدماتی راه پیدا کردند. در عین حال در مرحله مقدماتی ۱۴ نفر از داوران و ناظران حضور دارند و بعد از پایان این مرحله تکلیف کسانی که به مرحله نهایی راه پیدا می‌کنند، مشخص خواهد شد، مرحله نهایی نیز به صورت حضوری و در اواخر بهمن و اوایل اسفند برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha