به گزارش ایرنا، امدادرسانی به بانوی باردار در روستای سختگذر و برفگیر آجم که روز گذشته تا بامداد امروز به مدت ۱۴ ساعت به طول انجامید مشتی نمونه خروار از مرارت های نجاتگران در شرایط سخت جاده های سخت گذر و برفگیر است.
منطقه محروم و سخت گذر آجم در ۴۵ کیلومتری شهر دیشموک و ۱۸۰ کیلومتری دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه قرار دارد که برای رسیدن به این منطقه سخت گذر و دور افتاده باید مسیر خاکی و ناهموار دیشموک به مورخانی و دلی کما به آجم را طی کرد.
منطقه ای که امدادگران فوریت های پزشکی، هلال به همراه تیم پشتیانی راهداری ۱۳۰ کیلومتر را به صورت پیاده و یا با خودرو پیمودند تا به محل اسکان بانوی باردار ساکن روستای رودیش برسند.
در این منطقه امدادگران ۳۹ کیلومتر جاده ای مالرو با ۳۰ سانتیمتر برف را پیمودند و آنان از هل دادن خودرو تا شرایط سخت سرما را تحمل کردند تا به مقصد رسیدند.
روایت امدادگر کهگیلویه و بویراحمدی از دشواری های مسیر
یکی از امدادگران حاضر در این عملیات که از شهرستان مارگون به منطقه آجم اعزام شده بود می گوید که عملیات امدادرسانی به بانوی باردار منطقه آجم ساعت ۱۶ روز گذشته آغاز و ساعت ۶ بامداد امروز پایان یافت که با توجه به اینکه بخش زیادی از آن در تاریکی شب صورت گرفت با مرارت های زیادی روبه رو بود.
بهمن چراغ سحر افزود:برای امدادرسانی در این حادثه ۸۵ کیلومتر در جاده ای برفگیر و کوهستانی را پیمودیم تا به روستای مله آسیا رسیدیم و پس از آن ۳۹ کیلومتر مسیر خاکی و مال رو آغاز شد.
وی بیان کرد:در این مسیر که به علت نشستن ۳۰ سانتیمتر برف جاده مشخص نبود بخشی از راه را سواره میرفتیم و خودورو در برف گرفتار و برای راه اندازی دوباره آن را هل می دادیم.
چراغ سحر با اشاره به صدای زوزه گرگ ها و ردپای خرس ها در زمان انجام این عملیات تاکید کرد: در این عملیات خطر جانی از سوی حیوانات گرسنه امدادگران را تهدید می کرد.
وی عنوان کرد: با وجود معاینه بانوی باردار از سوی تکنسین متخصص فوریت های پزشکی حاضر در تیم امدادرسانی و نیاز به اعزام به مرکز درمانی بانوی ساکن روستای رودریش حاضر به همکاری نشد و پس از صورت جلسه و اخذ تعهد از خانواده تیم امدادگر بازگشت.
مصوبه ستاد بحران
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: براساس مصوبه ستاد مدیریت بحران خانواده های ساکن مناطق سختگذر و برفگیر که زن در آستانه زایمان دارند باید بانوان مذکور را پیش از آغاز بارندگی از روستا خارج کنند و در جایی نزدیک مراکز درمانی اسکان دهند اما با وجود تلاش بهورزان بیشتر خانواده ها همکاری نمی کنند.
علیرضا نیکروز افزود: براساس این مصوبه همه دستگاه های اجرایی موظف هستند مهمان سراهای خود را در اختیار خانواده های مذکور قرار دهند.
وی درباره امدادرسانی به بانوی باردار منطقه آجم نیز گفت: در این حادثه سه تیم متشکل از ۱۲ نفر از دستگاه های خدمات رسان هلال احمر،فوریت های پزشکی و راهداری به محل حادثه اعزام شدند.
بیش از سه هزار کیلومتر جاده سخت گذر و کوهستانی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این میزان راه سخت گذر ۲ هزار کیلومتر آن در مناطق روستایی قرار دارد.
۶ هزار و ۲۰۰ کیلومتر جاده شامل بزرگراه،راه اصلی ،فرعی و روستایی در استان وجود دارد که از این مقدار جاده ،بیش از چهار هزار کیلومتر راه روستایی است که ۵۰ درصد از این راهها معادل ۲ هزار کیلومتر خاکی و شوسه است.
بیش از ۴۴ درصد جمعیت افزون بر ۷۲۳هزار نفری استان کهگیلویه و بویراحمد در روستاها ساکن هستند.
این استان دارای هشت شهرستان، ۱۷ بخش و یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه در جنوب غربی ایران واقع شده است.
نظر شما