به گزارش ایرنا، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عصر جمعه در پایان نشست شورا به صراحت در جمع خبرنگاران، اعلام کرد: ما فاقد موضع مشترک و یکپارچه اروپایی در مورد تحولات غزه هستیم.
ساعتی بعد چارلز میشل رئیس شورای اروپا در نشست خبری تلاش کرد تا با اشاره به مواضع مشترک کشورهای اروپایی در خصوص راه حل «دو دولتی» درباره آینده مناقشه فلسطین و (رژیم) اسرائیل و همچنین محکومیت جنایات شهرکنشینان اسرائیلی در کرانه باختری، اختلافات داخلی این بلوک را لاپوشانی کند.
وی ادعا کرد که هدف از برگزاری نشست این دور گفت وگو درباره لحن بیانیه پایانی پیرامون تحولات غزه نبود و موضع شورا در بیانیه دور قبل اعلام شده است. این مقام اروپایی ادعا کرد که در نشست دور اخیر طرفها درباره همگرایی سیاسی و نحوه افزایش تعاملات با ایالات متحده، کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی برای برونرفت از شرایط موجود در غزه بحث و تبادل نظر کردند.
این درحالیست که نامبرده پیش از برگزاری نشست شورا در نامهای به رهبران اروپایی، نوشته بود: تحولات خاورمیانه یکی از موضوعات مهم در دستور کار اجلاس ما خواهد بود. ما باید خواهان آزادی همه اسرا و رسیدگی جدی به وضعیت نگران کننده انسانی در غزه باشیم.
وی با تکرار ادعای حق رژیم صهیونیستی برای دفاع از خود، افزود: ما باید در دفاع از قوانین بینالمللی و حقوق بشردوستانه بینالمللی صریح باشیم و برای امنیت و ثبات در منطقه و چشمانداز صلح پایدار بر اساس راهحل دو دولتی تلاش کنیم.
پیش از برگزاری نشست این دور نخست وزیر ایرلند در سخنانی که بازتاب گستردهای داشت، اتحادیه اروپا را به ناتوانی برای اتخاذ موضع قوی و متحد درباره تحولات غزه متهم کرد و گفت که این بلوک اعتبار خود را از دست داده است.
لئو وارادکار به خبرنگاران در بروکسل گفت که ایرلند برای تقویت لحن بیانیه پایانی اجلاس، در حمایت از فلسطین تلاش خواهد کرد. وی با بیان اینکه موضع کشورهای اروپایی طی دو ماه گذشته نسبت به تحولات غزه تغییر و به موضع دیرینه ایرلند در حمایت از فلسطین گرایش پیدا کرده است، افزود: من به سران اروپایی تاکید خواهم کرد که اتحادیه اعتبار خود را به دلیل ناتوانی ما برای اتخاذ موضع قوی و متحد درباره مساله فلسطین و اسرائیل از دست داده است. ما همچنین اعتبار خود را به دلیل آنچه معیارهای دوگانه به نظر میرسد و ادعای بیربطی هم نیست، از دست دادهایم.
نخست وزیر ایرلند افزود: ما به لحن قویتری در بیانیه پایانی اجلاس نیاز داریم که علاوه بر محکومیت تروریسم، خواستار آتشبس بشردوستانه (در غزه) و اجرای عدالت برای فلسطینیان در سایه راهحل دو دولتی شود.
با این حال در بیانیه پایانی شورای اروپا به یک جمله کوتاه بسنده و نوشته شده است: «شورا مباحث استراتژیک عمیقی را درباره خاورمیانه صورت داد.» در عوض در این بیانیه به طور مفصل تحولات جنگ اوکراین و موضوع پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا در میان مسائلی نظیر بودجه، مهاجرت و مسائل امنیتی و دفاعی این بلوک مورد اشاره قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی با حمایت همهجانبه کشورهای غربی، کشتار گستردهای را در نوار غزه و کرانه باختری علیه مردم بیدفاع و مظلوم فلسطین به راه انداخته است. بر اساس آمارها، تاکنون افزون بر ۱۸ هزار فلسطینی طی دو ماه گذشته به شهادت رسیده و بیش از ۵۰ هزار نفر مجروح شدهاند.
نظر شما