رئیسی: کشورها با برگزاری همه‌پرسی میزان حمایت مردم خود را از حق ملت فلسطین بسنجند

تهران - ایرنا - رئیس جمهور پیشنهاد کرد که کشورهای مختلف از جمله ژاپن می‌توانند با برگزاری همه‌پرسی از مردم خود میزان حمایت از حق ملت فلسطین را به عینه مشاهده کنند؛ هر چند کشورهای غربی از برگزاری چنین همه‌پرسی به شدت واهمه دارند.

به گزارش ایرنا، دکتر سید ابراهیم رئیسی شنبه شب در پاسخ به تماس تلفنی «فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن، روابط دو کشور را خوب و تاریخی و دارای ظرفیت‌های متنوع برای توسعه همکاری به‌ویژه در بخش تجاری و اقتصادی توصیف و تصریح کرد: روابط رو به رشد ایران و ژاپن باید بدون توجه و اثرپذیری از خواست برخی بدخواهان،‌ با قوت ادامه پیدا کند.

رئیس جمهور در ادامه این گفت وگوی تلفنی به موضوع غزه و نسل‌کشی رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان بزرگترین فاجعه بشری در تاریخ معاصر پرداخت و با تاکید بر لزوم تبیین صحیح واقعیت‌های مسئله فلسطین و غزه، به ۷۵ سال اشغالگری، کشتار، تخریب منازل و مزارع ملت فلسطین و تبدیل غزه به بزرگترین زندان روباز جهان اشاره و خاطرنشان کرد: امروز تصمیم صحیح مسئولان و سران کشورهای جهان در قبال ملت فلسطین نیازمند تحلیلی دقیق از آنچه است که در طول این سال‌ها و دهه‌ها بر این ملت مظلوم رفته و فهم این ماجرا و تشخیص حق، کار پیچیده و سختی نیست.

دکتر رئیسی در این راستا پیشنهاد کرد که کشورهای مختلف از جمله ژاپن می‌توانند با برگزاری همه‌پرسی از مردم خود میزان حمایت از حق ملت فلسطین را به عینه مشاهده کنند؛ هر چند کشورهای غربی از برگزاری چنین همه‌پرسی به شدت واهمه دارند.

رئیس جمهور در ادامه به نقش آمریکا به عنوان بانی جنایات و حامی اصلی ماشین جنگی رژیم صهیونیستی بر علیه مردم بی‌دفاع غزه اشاره کرد و افزود: رژیم صهیونیستی ‌با حمایت‌های مستقیم آمریکا و با زیر پا گذاشتن بیش از ۴۰۰ قطعنامه بین‌المللی از ابتدای جنگ غزه تاکنون معادل هفت بمب اتم در مقیاس جنایت هیروشیما بر سر مردم غزه بمب ریخته و این در حالی است که آمریکایی‌ها وقیحانه کشورهای دیگر را به خویشتنداری در قبال این جنایات دعوت می‌کنند تا رژیم جعلی صهیونیستی با خیال راحت به جنایت و نسل‌کشی خود ادامه دهد.

دکتر رئیسی تصریح کرد:‌ معتقدیم سکوت و انفعال مسئولین و حاکمان دنیا موجب جری‌تر شدن حاکمان کودک‌کش صهیونیستی خواهد شد و لازم است کشورهای مختلف از جمله ژاپن با تلاش‌های دیپلماتیک خود با جدیت چهار موضوع مهم و اولویت‌دار توقف بمباران، امدادرسانی به مردم غزه، رفع محاصره این منطقه و احقاق حقوق حقه مردم فلسطین را دنبال کنند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از این گفت وگو بیانیه اخیر برخی کشورهای اروپایی درباره فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را ریاکارانه دانست و تاکید کرد:‌ سوال این است که فعالیت‌های اتمی رژیم صهیونیستی تحت نظارت کدام نهاد بین‌المللی است و چه نهادی به این رژیم مجوز داشتن کلاهک‌های اتمی را داده که امروز با آن مردم غزه را تهدید می‌کنند؟

نخست وزیر ژاپن نیز در این گفتگوی تلفنی ضمن تقدیر از مواضع دکتر رئیسی نسبت به تحولات غزه، با ابراز نگرانی از وقوع بحران انسانی در این منطقه بر ضرورت تلاش برای توقف حملات به غیرنظامیان و ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه تاکید کرد.

«فومیو کیشیدا»نخست وزیر ژاپن همچنین روابط ایران و ژاپن را دوستانه و تاریخی توصیف و علاقه مندی کشورش برای توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف را ابراز کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha