به گزارش خبرنگار ایرنا، یادواره نخستین شهید آزاده کشور، شهید بهروز ترکاشوند روز پنجشنبه با حضور اقشار مختلف مردم؛ خانواده معظم شهدا و ایثارگران و فرمانده قرارگاه سایبری و تهدیدات نوین قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا (ص) برگزار شد.
در این مراسم که شامگاه پنجشنبه در گلزار شهدای حسین رضا(ع) ورامین برگزار شد، از خانواده شهید بهروز ترکاشوند، نخستین شهید آزاده کشور و دیگر شهدای منطقه روغنکشی ورامین تجلیل شد.
فرمانده قرارگاه سایبری و تهدیدات نوین قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا (ص) در این مراسم گفت: به فرموده حضرت علی(ع)؛ شهادت دری از درهای بهشت است که انسانهای صالح آن از عبور کرده و به سوی پروردگار حرکت می کنند، شهدا همواره ناظر بر اعمال ما بوده و در مسیر پیشرفت و تعالی، پشتیبان ما هستند.
سردار سرلشکر مصطفی ایزدی افزود: شهدا در مسیر عزت آفرینی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی با خدا معامله کردند و در این مسیر بهترین جایگاه را برای خود به ارمغان آورند.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید بهروز ترکاشوند، نخستین شهید آزاده کشور گفت: بزرگترین افتخار شهید بهروز ترکاشوند این است که در رکاب امام راحل در جبهه های نبرد حق علیه باطل حضور یافت و با پذیرش رنج های فراوان دوران اسارت در زندانهای بعثی، مسیر شهدا را پیود و به آن چه لایقش بود دست یافت.
وی تصریح کرد: شهدا در طول استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی با حرکت در مسیر خط امام راحل، برای کشور عزت آفرینی کردند که نمونه بارز آن را میتوان در حرکت سردار شهید سلیمانی، شهید قمی و دیگر شهدای ایران اسلامی به خوبی مشاهده کرد.
ایزدی گفت: امروز نیز اثر بخشی فرهنگ و خط سرخ شهادت را میتوان در مقاومت جانانه مردم مظلوم فلسطین و غزه و تشکیل گردانهای القسام مشاهده کرد که پوزه رژیم کودک کش اسرائیل را به خاک مالید.
وی تأکید کرد: ما رهین خون شهدا هستیم و تا زمانی که به فرهنگ ایثار و شهادت متوسل هستیم، دشمن نمیتواند آسیبی به کشور وارد کند.
سرلشکر ایزدی پیش از این مراسم در منزل شهید حضور یافت .
به گزارش ایرنا شهید ترکاشوند اول فروردین ۱۳۴۷ در شهرستان اراک دیده به جهان گشود و پس از دوران راهنمایی در یک تعمیرگاه مشغول به کار شد؛ وی با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل بسیج به فرمان امام خمینی(ره) به عضویت این نهاد مقدس درآمد.«بهروز» گلگونکفن با شروع جنگ تحمیلی بارها تلاش کرد که به جبههها اعزام شود ولی سن کم او مانعی برای این امر بود؛ وی بالاخره در سال ۱۳۶۲ با پیگیری و افزودن به سن خود راهی جبهههای نبرد حق علیه باطل شد.
این شهید سرافراز در نخستین اعزام به جبهه در تیپ جندالله کردستان مشغول به خدمت شد و پس از هفت ماه حضور در مناطق مختلف و درگیری با نیروهای کوموله و دموکرات، مجروح و پس از مداوا، با تیپ زرهی رمضان به منطقه عمومی سومار اعزام شد. شهید ترکاشوند در طول دوران حضور در جبهههای نبرد حق علیه باطل در عملیاتهای مختلفی شرکت کرد و در عملیات والفجر ۸ به شدت مجروح و در بیمارستان «نجمه» بستری شد.
وی در ۱۳ اردیبهشت سال ۱۳۶۵ و در حمله لشکر مکانیزه عراق به منطقه فکه در حالی که از ناحیه صورت و کتف مجروح شده بود، به اسارت نیروهای عراقی درآمد و این اسارت پنج سال به درازا کشید.این شهید سرافراز در اروگاه کمپ ۱۰ عراق مسوولیت بند ۶ را بر عهده داشت و بارها به دلیل فعالیتهای فرهنگی از سوی نیروهای بعثی مورد شکنجه قرار گرفت که آثار این شکنجه حتی در زمان شهادت نیز بر بدن وی قابل مشاهده بود.
همزمان با ورود نخستین گروههای آزادگان سرافراز ایران اسلامی، شهید «بهروز ترکاشوند» نیز پس از سالها اسارت در دوم شهریور ۶۹ به میهن اسلامی بازگشت.
شهید ترکاشوند در ۶ آذرماه سال ۱۳۶۹ و در حالی که تنها یک ماه از ازدواجش میگذشت، در هنگام خروج از منزل به دلیل جراحتهای وارده در طول دوران اسارت به درجه رفیع شهادت نائل آمد تا پس از افتخار رزمندگی، جانبازی و اسارت، به خیل همرزمان شهیدش بپیوندد و لقب نخستین شهید آزاده کشور را کسب کند.
نظر شما