۷ آذر ۱۴۰۲، ۱۷:۱۹
کد خبرنگار: 961
کد خبر: 85305865
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

 سیب زمینی کاران اردبیل خواستار معافیت از پیمان‌سپاری ارزی هستند

اردبیل - ایرنا - نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اردبیل گفت: برای صادرات سیب زمینی، کشاورزان و سیب زمینی کاران اردبیل خواستار معافیت از پیمان سپاری ارزی هستند.

حسین پیرموذن روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یکی از اصلی‌ترین مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی را پیمان سپاری ارزی و تعهدات ایجاد شده در این زمینه به ویژه در سال های ۹۷ و ۹۸ اعلام کرد و افزود: انجام نشدن این تعهدات به تعلیق کارت بازرگانی صادرکنندگان محصولات کشاورزی منجر شده و این امر آسیب جدی به صادرات سیب زمینی وارد کرده است.

وی با هشدار به مسئولان کشوری و استانی از بابت خراب شدن سیب زمینی در انبارها در روزهای آینده بیان کرد: اگر مشکل پیمان سپاری ارزی در مسیر صادرات حل نشود، بخش عظیمی از کشاورزان و سیب زمینی کاران با ضرر و زیان هنگفت روبه رو خواهند شد که این امر می‌تواند منجر به نارضایتی‌ها کشاورزان بشود.

 نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اردبیل افزود: ۷۰ درصد سیب زمینی برداشت شده که خارج از نیاز استان است، باید صادرات شود اما پیمان سپاری ارزی مانع از این صادرات بوده حال آنکه در سال‌های اخیر با همت و پیگیری مسئولان استان امکان صادرات سیب زمینی فراهم شده است.

 این فعال اقتصادی به آفت سفیدک دروغین سیب زمینی و آسیب دیدن برخی از مزارع از بابت شیوع این بیماری اشاره کرد و گفت: امسال بسیاری از سیب زمینی کاران در اثر بیماری سفیدک دروغین دچار ضرر و زیان شدند.

به گزارش ایرنا امسال در ۱۹ هزار و ۲۳۳ هکتار از اراضی استان به خصوص در شهرستان‌های اردبیل، نمین، نیر و سرعین محصول سیب زمینی کشت شده بود که فرایند برداشت آن از حدود ۲ ماه پیش آغاز شد که هم اینک مراحل نهایی خود را طی می کند.

متوسط تولید سیب زمینی در هر هکتار از اراضی کشاورزی استان اردبیل ۴۰ تن در هکتار اعلام شده ولی رکورد تولید ۷۰ تن در هکتار نیز ثبت شده است.

۹۶ درصد ارقام کشت شده سیب زمینی در مزارع استان اردبیل از نوع آگریا و چهار درصد دیگر نیز از ارقام دیگر شامل جلی، بانبا، اسپریت و فونتانا بوده است.

۱۰۰ درصد مزارع سیب زمینی استان اردبیل به صورت مکانیزه کشت می شود و شیوه آبیاری مزارع استان نیز در چند سال اخیر مدرن شده و اغلب به صورت آبیاری با نوار تیپ انجام می شود.

۲۰۰ هزار تن از میزان تولیدات سیب زمینی اردبیل در داخل استان به شکل ۸۰ هزار تن بذر خودمصرفی برای کاشت، ۶۰ هزار تن برای خوراک و مصرف جمعیتی و ۶۰ هزار تن نیاز صنایع تبدیلی و تکمیلی مصرف می شود.

همه ساله حدود ۵۷۰ هزار تن از محصول سب زمینی استان اردبیل به بازارهای مصرف داخلی در سایر استان‌ها و نیز به کشورهای همسایه از جمله عراق، جمهوری آذربایجان، گرجستان و روسیه صادر می شود.

پیش‌بینی می‌شود که امسال حدود ۲۰۰ هزار تن سیب زمینی تولیدی استان اردبیل به کشورهای دیگر صادر شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha