به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران، سعید کیاکجوری شامگاه دوشنبه افزود: امروز یک هیأت روسی به منظور بررسی زمینه های همکاری و فرصت های سرمایه گذاری،از بخش های مختلف منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر بازدید کرد.
وی اظهار کرد: این هیأت متشکل از مدیران ارشد و نمایندگان شرکت هلدینگ فعال در حوزه تأمین غلات روسیه افزون بر بازدید میدانی از توانمندی ها و زیرساخت های موجود در منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر، در این حوزه نشستی هم با اعضای این هیأت برگزار شد.
وی بیان داشت : مهم ترین موضوع این نشست همکاری و امکان بهرهگیری از فرصت های سرمایه گذاری در بنادر این استان بود.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان مازندران گفت: در این نشست توضیحاتی هم در باره توانمندی ها، امکانات و زیرساخت های ایجاد شده در منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر در زمینه صادرات و واردات و ترانزیت انواع کالا و فرصت های سرمایه گذاری در این بندر ارائه شد.
کیاکجوری ابراز امیدواری کرد: به زودی شاهد همکاری ۲ طرف در راستای افزایش تبادلات بازرگانی و ترانزیت به ویژه در مسیر کریدور شمال _ جنوب و همچنین سرمایه گذاری های مشترک در زمینه های مورد علاقه ۲ کشور باشیم.
استاندار مازندران هم پیش از این در گزارشی به رسانه ها اعلام کرد: توسعه روابط اقتصادی با کشورهای منطقه اوراسیا مهم ترین راهبرد دولت مردمی بوده و تمامی سعی و تلاش آن است بتوانیم با دیپلماسی قوی و سازنده افزون بر رونق بخشی اقتصادی استان همچنین گام های موثری در حوزه رفع موانع صادرات و واردات از کشورهای این حوزه جغرافیایی برداریم.
سید محمود حسینی پور نوری افزود: دیپلماسی اقتصادی راهی سازنده در جهت افزایش رشد و شکوفایی اقتصادی و مقاوم کردن اقتصاد کشور در برابر تحریمهای اقتصادی است، بنابراین بهرهبرداری هدفمند و عملیاتی شدن ظرفیتهای استان با استفاده از ظرفیت دیپلماسی اقتصادی سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای حاشیه دریای خزر می تواند منجر به شتاب بخشیدن به صادرات محصولات تولیدی مازندران توسط بخش خصوصی شود.
مجمع اقتصادی اوراسیا یک مجمع اقتصادی میان گروهی از کشورهای آسیایی و اروپایی است. این مجمع از ۱۰ اکتبر سال ۲۰۰۰ میلادی آغاز بهکار کرد. در مجمع اقتصادی اوراسیا کشورهای بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و ارمنستان و ایران عضویت دارند.
مازندران سه بندر شامل بنادر امیرآباد بهشهر، منطقه ویژه اقصتادی نوشهر و فریدونکنار است.
منطقه وِیژه اقتصادی بندر نوشهر با بیش از ۸۰ سال به گستره ۸۸ هکتار و دارا بودن ۱۱ پست اسکله تجاری و خدماتی و تجهیزات مدرن بندری و دریایی از ظرفیت مناسبی برای تخلیه و بارگیری انواع کالا ها و پذیرش کشتی های تجاری با ظرفیت بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تُن برخوردار است.
اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر مستقر است و بندر فریدونکنار هم زیر مجموعه این اداره کل است.
بندر فریدونکنار حدود ۵۵ هکتار وسعت دارد و به عنوان نخستین بندر خصوصی شمال کشور در پی گسترش مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه دریای خزر به شمار میرود.
این بندر از طریق جاده های هراز و فیروزکوه نزدیکترین بندر به مرکز کشور بوده و عمده فعالیت آن به عنوان بندر چند منظوره در زمینه تخلیه و بارگیری فراورده های نفتی، غلات و کالاهای عمومی است و با ۲ پست اسکله سالانه ظرفیت بارگیری و تخلیه حدود ۷۰۰ هزار تن کالا را دارد.
شهر بندری نوشهر در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد. بندر نوشهر در اردیبهشت ماه سال ۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.
نظر شما