همانطور که می دانید انگشتر نقره برای مردان سفارش شده است و موضوع مطالب ما خواص شرف الشمس است اما نگین های مختلفی بر روی رکاب های نقره نیز قابل سوار شدن است که هرکدام خواص مربوط به خود را دارند، از جمله عقیق یمنی که این انگشتر در روایات نیز برای آن بسیار فواید ذکر شده است و نیز در روایتی از حضرت محمد (ص) آمده است که : ((عقیق سرخ را در انگشت خود قرار بده؛ زیرا این عقیق به معنای شهادت به یگانگی خداوند، به نبوت من، به ولایت و امامت تو و فرزندانت و به حضور دوستان و شیعیان تو در بهشت فردوس است)) و البته روایات بسیار دیگر یا به عنوان مثال برای فیروزه از پیامبر اکرم (ص) امده است که : ای پیامبر! همانا من حیا می کنم از این که بنده ای در دستش انگشتر فیروزه باشد و دستش را به دعا بلند کند و من دعای او را مستجاب نکنم و دست خالی برگردم. و منبه این روایت نیز وسائل الشیعه : 95/5 و یا بحارالانوار : 321/90 است، اما در رابطه شرف الشمس و خواص آن حدیث و یا روایت مستقیم و معتبری دیده نشده است ولیکن از سوی بعضی از بزرگان مورد تایید قرار گرفته و نیز در بعضی از کتب علما همچون در کتاب «جنة الوافیه» مشهور به «مصباح کفعمی» نیز آمده است.
بدانید که شرف الشمس سنگ نیست
شاید خیلی از مردم فکر می کنند که شرف الشمس نوعی سنگ است اما این باور اشتباه است و نوعی عقیق نیست، بلکه به نوعی حرزی است به صورت اشکال بر روی عقیق زرد حکاکی می شود (باید عقیق آن زرد باشد) و البته در روز و مدت زمان مشخصی می توان اینکار را کرد و آداب مخصوص به خود را دارد. اصل این دعا و یا همان حرز منسوب به حضرت امام علی علیه السلام دانسته اند، این حکاکی باید در روز نوزدهم فروردین بین طلوع آفتاب تا ظهر (عده ای نیز غروب و یا ساعاتی دیگر با استفاده از علم نجوم برای آن ذکر می کنند) حتی بعضی قائل به این مسئله هستند که اگر آن دعا را بر روی ورقی زد به نگارش درآورید نیز خواص دارد و حتما نباید بر روی عقیق یا انگشتری باشد، به هر حال الله اعلم
چرا 19 فروردین، ایا تفاوتی در خورشید آن روز است؟
نوزده فروردین در بین اختر شناسان یه بهتر به عنوان قدیمی آن منجمان اهمیت فراوانی داشته و برای آن خواصی و آثاری قائل بوده اند، البته آنچه که ما گشتیم و دیدیم این در بین منجمان مسلمان بوده است، شاید البته در بین دیگر ادیان هم باشد، اما ما ندیدیم! به هر حال آنها می گویند این روزی است که خورشید 19 درجه در برج حمل (فروردین) باشد و با توجه به محسابات نجومی این روز را با برکت فراوان و خواص خوب می دانند و همچنین می گویند که در ساعت های مخصوصی در این روز ایده عال ترین موقعیت خورشید در کهکشان راه شیری در کل یک سال است. ولیکن همه این ها در علم نجوم است و در احادیث و روایات در باب شرف الشمس مطالبی با سند و مدرک معتبر روایی دیده نشده اما به هر حال بعضی از بزرگان و علما به آن اشاره داشته اند.
تهیه انواع نگین ها و انگشترها از سایت اسرارالشفاء
حال که بحث نگین و انگشتر و خواص شرف الشمس است به شما مخاطبین عزیز عرض می کنم که بهترین گالری انگشتر برای تهیه هرگونه عقیق و یا انگشتر سایت اسرارالشفاء می باشد از شرف الشمس گرفته تا عقیق یمنی در مدل های فراوان با قیمت های بسیار خوب یافت می شود و بهتر است در صورتی که تمایل به تهیه هرگونه انگشتر و یا عقیق اصل دارید حتما یکبار مدل های فراوان این سایت معتبر که دارای نماد اعتبار الکترونیکی و عضو اتحادیه کسب کاری های الکترونیکی می باشد را مشاهده فرمایید، پشتیبانی آنلاین، تلفنی و حضوری نیز دارند.
شرف قمر چیست؟ شرف شمس شریف است!
و اگر تصمیم بر انتخاب شرف کواکب باشد، شرف قمر، افضل از شرف شمس می باشد؛ زیرا اولا، شرف الشمس (برج حمل) سالی یک بار اتفاق می افتد، در حالیکه شرف قمر (برج ثور) در هر ماه قمری تکرار می شود و ثانیا آداب و آثاری که برای شرف قمر، بیان گردیده است، اثر ملموس در زندگی فردی و اجتماعی انسان ها دارد. امام هشتم، علی بن موسی الرضا، در کتاب ارزشمند رساله ذهبیه، به این موضوع، تصریح می فرمایند:
اعْلَمْ أَنَّ جِمَاعَهُنَّ وَ الْقَمَرُ فِی بُرْجِ الْحَمَلِ أَوِ الدَّلْوِ مِنَ الْبُرُوجِ أَفْضَلُ وَ خَیْرٌ مِنْ ذَلِکَ أَنْ یَکُونَ فِی بُرْجِ الثَّوْرِ لِکَوْنِهِ شَرَفَ الْقَمَرِ. (در مجلسی، بحارالانوار، ج 55، ص 268 چنین آمده است)
از اینرو، اهتمام و توجه به شرف قمر در هر ماه در نسل انسان تاثیر مهمی دارد و شایسته توجه بیشتری نسبت به حکاکی نقش نوشته ای مبهم و محل تردید در روز 19 فروردین است.
اصل سند و اولین منبع
آنچه پایان بخش مبحث خواص شرف الشمس است این مسئله است که اولین بار مرحوم کفعمی در قرن هفتم به این موضوع پرداخته است و آن را در کتابی به نام مصباح که به نوعی همچونن شبیه مفاتیح الجنان امروزی بوده است آمده و در رابطه با شرف شمس مطالب اورده اما سندی برای آن ذکر نمی کند و آن را منسب به حضرت امیرالمومنین امام علی علیه السلام می داند.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما