به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در ادامه جلسه علنی نوبت دوم یکشنبه( ۲۸ آبان) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی برنامه هفتم توسعه، بند (ث) ماده (۳۱) و بند (ج) ماده (۳۱) به تصویب نمایندگان رسید.
طبق بند (ث) ماده (۳۱) که به تصویب نمایندگان رسید، سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است تا پایان سال اول اجرای برنامه، زمینههای لازم برای تکمیل اظهارنامه مالیاتی تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی و ارائه اطلاعات آن را به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صورت برخط به منظور شناسایی دقیق افراد یا خانوارهای دهکهای با درآمد پایین فراهم نماید.
پیش از رای گیری محمدتقی نقدعلی در مخالفت گفت: فردی که درآمد پایین دارد، اظهارنامه مالیاتی ندارد. به عبارتی این بند میخواهد افراد دارای درآمد بالا اظهار نامه مالیاتی ارائه دهند تا افراد کم بضاعت را شناسایی کند که ابهام دارد.
حمیدرضاحاجی بابایی در موافقت با بند (ث) گفت: این بند میخواهد به دهکهای پایین کمک کند تا از فرار مالیاتی دهکهای بالا جلوگیری کند و ضریب جینی برنامه هفتم را در مسیر درست هدایت کند.
محسن نجفی خواه در موافقت با بند (ث) گفت: طبق این بند همه ملت باید پرونده مالیاتی داشته باشند و برای دهکهای پایین اظهار نامه مالیاتی مبنای رسیدگی مالیات آنها قرار میگیرد. به عبارتی بر اساس اظهارنامه خود فرد، میزان دارایی فرد بررسی میشود تا مشخص شود طبق آزمون وسع چه فردی مشمول دریافت مالیات است و چه فردی مشمول دریافت کمکهای اجتماعی است.
معاون سازمان برنامه و بودجه افزود: ممکن است فردی در یک زمانی مشمول دریافت مالیات باشد ولی ثروت خود را از دست داده باشد که اکنون طبق آن اظهارنامه مشمول کمکهای اجتماعی قرار میگیرد و سبب عدالت اجتماعی خواهد شد.
محسن زنگنه به عنوان سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در این باره گفت: در این بند به سازمان امور مالیاتی تکلیفی میدهد که اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی را در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دهد.
در ادامه بند (ج) ماده (۳۱) به تصویب رسید که بر اساس آن بنیاد شهید و امور ایثارگران مکلف است با توجه به شأن و منزلت خانواده معظم شهدا و ایثارگران و ضرورت توسعه خدمت رسانی به ایشان از طریق مراجع ذیربط و با هدف تقویت عدالت و حمایت هدفمند، ارتقای اثربخشی و افزایش رضایتمندی جامعه هدف در ارائه خدمات، نسبت به اصلاح و تجمیع کلیه قوانین و مقررات موجود در حوزه خدمات رسانی به ایثارگران ازجمله قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، قانون حالت اشتغال مستخدمین شهید، جانباز، ازکارافتاده و مفقودالاثر انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی تا پایان سال اول برنامه با ترتیبات قانونی اقدام نماید.
پیش از رای گیری محمدرضا صباغیان در مخالفت با بند (ج) گفت: طبق این حکم به دولت اختیار میدهیم که قانون را اصلاح، تنقیح یا تجمیع کند در حالی که قانون ایثارگران وجود دارد و قانون ایثارگران مصوب مجلس دارد. از طرفی مجلس طبق این حکم به دولت اجازه میدهد که در جامعه ایثارگران هرگونه قانونی که در نظر دارد تصویب کند.
جعفر قادری در موافقت با بند (ج) گفت: قوانین مختلفی در خانواده ایثارگران داریم که لازم است تجمیع شود. به عنوان مثال موضوع بازنشستگی خانوادهها احکام متفاوتی وجود دارد و خانواده ایثارگران مراجعه میکنند که در فلان تاریخ بازنشسته شدند ولی احکام متفاوتی نسبت به افرادی که جدیدا بازنشسته میشوند وجود دارد و این تبعیضها قابل دفاع نیست.
نماینده مردم شیراز در مجلس افزود: در خانواده های شهدا برخی از خانوادهها مشکل جدی دارند و به صورت ویژه باید به آنهایی که مشکل دارند توجه شود تا افرادی که عزیزترین افراد خانواده آنها جانباز، آزاده یا شهید شدند در کسب حداقل نیازها دغدغه داشته باشند.
محسن نجفی خواه نماینده دولت در این باره توضیح داد: تجمیع و اصلاح با رعایت ترتیبات قانونی انجام میشود و رویه قانونگذاری این است که جایی که مجلس دولت را الزام میکند که لایحه بدهد، میگوید اقدامات قانونی لازم را در این باره انجام دهد.
نماینده دولت در مجلس افزود: آن کاری که دولت باید در این حوزه انجام دهد این است که دولت باید احکام مربوط به ایثارگران که قوانین مختلف حدود هزار و ۶۰۰ تا هزار و ۷۰۰ حکم است، این احکام و قوانین را تجمیع کند تا رفع تعارضات شود.
وی افزود: یکی از مشکلات این است که افرادی که به خاطر ایثار و شهادت حق بر گردن مردم دارند، به خاطر گرفتن حقوق خود مجبور می شوند در دادگاه شکایت کنند. در این حکم پیش بینی شده که برای رفع تعارضات این قوانین تجمیع شده و در قالب یک لایحه به مجلس ارائه شود و مجلس طبق آن حکم اعمال نظر کند.
محسن زنگنه در این باره توضیح داد: قوانین مختلفی در حوزه ایثارگران داریم و دولت در لایحه خود ذکر کرده که این قوانین راتجمیع کرده و قانون جدیدی برای ایثارگران ذکر شود. اما انتهای متن در بند (ج) گفته شده که متناسب با نوع و سابقه ایثارگری، میزان ازکارافتادگی با لحاظ سن و دهک درآمدی، که کمیته تلفیق اعلام کردند این عبارت در مصوبه کمیته نبوده و اگر صلاح میدانید این قسمت آخر حذف شود.
در نهایت با حذف عبارت گفته شده بر اساس نظر کمیته کمیسیون تلفیق و رییس مجلس شورای اسلامی بند (ج) به تصویب رسید.
نظر شما