به گزارش ایرنا، علی نوری روز سه شنبه در جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان در سنندج اظهار کرد: نابسامانی مرزی و مشکلات موجود در مرزهای استان موجب شده است در برخی مواقع ترانزیت ما از مرزهای دیگر انجام شود که این مساله از دغدغههای جدی اقتصادی ما به شمار می رود و باید رفع مشکلات مرزی را در اولویت قرار دهیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با تاکید بر اینکه باید حلقه تولید را به صادرات و مرز متصل کنیم، اضافه کرد: موضوع تولید و صادرات از اولویت های ما در استان است و کارشکنی و ملاحظات باعث ایجاد مشکلات عدیده ای در این بخش از جمله فرار سرمایه گذار خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت مرز باشماق در شان یک مرز بین المللی نیست، گفت: رفع مشکلات و توسعه مرز باشماق به دلیل ظرفیت بالای تبادلات تجاری ضروری است و باید برای رفع مشکلات این مرز به صورت جدی ورود پیدا کنیم.
نوری همچنین با اشاره به دستور رئییس جمهور مبنی بر بازگشایی معابر مرزی اظهار کرد: حسب این دستور و همچنین با توجه به اینکه بازگشایی معابر مرزی یک مطالبه عمومی است، اقداماتی انجام شده و در سیرانبند بانه و معابر دیگر کارهایی در حال انجام است، ضمن اینکه در حال حاضر حمل و نقل بار و مسافر در سیران بند انجام می شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: در سال ۱۳۹۹ عملیات اجرایی فاز یک باشماق را با محوریت ترانشیب که در اصل بحث صادرات و واردات و در قالب بازارچه چسپیده به مرز رسمی باشماق بود با قرارداد ۶۰ میلیارد تومان توسط پیمانکار شروع شد.
فرزاد حسنی افزود: به دلیل برخی نواقص، پیشرفت کار که به ۱۸ درصد رسید کار با پیمانکار را خاتمه دادیم و پس از انجام اقدامات لازم بویژه در زمینه تملک اراضی مدنظر و رفع برخی موانع دیگر این کار به مشاور دیگری داده شده و فاز دوم پروژه آغاز شده است.
وی یادآور شد: برآورد اولیه برای این فاز ۳۰۷ میلیارد تومان است که تلاش داریم ظرف مدت یک تا ۲ هفته آینده مناقصات را در این زمینه برگزار و کار را سرعت دهیم.
ساماندهی مرزی نیازمند فراهم کردن زیرساخت است
معاون نظارت سازمان بازرسی استان کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه در حال در مرزهای استان از جمله سه مرز باشماق مریوان، سیف سقز و سیران بند بانه زیرساخت نداریم، گفت: ما باید تلاش کنیم که زیرساختهای لازم را فراهم کنیم تا رایزنی های لازم در مناسبات بین المللی انجام شود.
محمد امین حیدری با تاکید بر اینکه دستگاه های متولی باید اعتبارات لازم را برای زیرساخت ها فراهم کنند، گفت: برای فراهم کردن زیرساخت در مرز سیران بند بانه باید انسداد مرزی در اولویت باشد، ضمن اینکه مرز باشماق نیز در حوزه زیرساختی در شان مرزی با چنین مراوداتی نیست و باید مورد توجه جدی باشد.
وی تاکید کرد: یکی از زیرساخت های اقتصادی استان مرز است لذا دغدغه مدیران در زمینه ساماندهی مرزها باید جذب اعتبارات و همچننی انجام وظایف خود در این حوزه است.
نظر شما