بابک رستمپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در فاز نخست ابتدا، رسوبها و لجن داخل رودخانه با استفاده از یک دستگاه بیل مکانیکی زنجیری و یک دستگاه بلدزر جمعآوری و پس از خارج شدن آب از رسوبات، به بیرون از محدوده رودخانه حمل می شود.
وی اضافه کرد: طبق برنامهریزی انجام شده لایروبی و برداشت رسوبات از رودخانه مهاباد تا قبل شروع رهاسازی آب از سد مهاباد تداوم خواهد داشت.
شهردار مهاباد با شاره به اتمام لایروبی رودخانه «یرغو» مهاباد نیز گفت: لایروبی و تخلیه مسیر رودخانه «یرغو» مهاباد حد فاصله منطقه سیدآباد تا انتهای خیابان پلیس به طول سه کیلومتر توسط نیروهای خدمات شهری با توجه به نزدیک شدن به فصل بارش و جلوگیری از سیلابهای احتمالی انجام شده است.
وی افزود: لایروبی رودخانه «یرغو» نیز با استفاده از ۲ دستگاه بیل مکانیکی و ۶ دستگاه کمپرسی انجام شد و به زودی حجم رسوبات تخلیه شده از این رودخانه پس از نقشه برداری آن مشخص می شود.
رستمپور گفت: لایروبی رودخانهها یکی از مهمترین مسایلی است که به هنگام بارش باران میتواند خطر جاری شدن سیلاب را کاهش داده و از ورود آب به سطح خیابان، مغازه و پیادهروها جلوگیری کند.
شهردار مهاباد در خصوص گلایه برخی شهروندان از بوی بد رودخانه مهاباد نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه حدود سه ماه است که آب از سد مهاباد رهاسازی نشده است و آبی در رودخانه جریان ندارد، آب و رسوبات انباشت شده، بوی بدی ایجاد کرده است.
وی ابراز امیدواری کرد: با لایروبی رودخانه و رهاسازی آب سد و جریان پیدا کردن آب، مشکل بوی بد این رودخانه نیز از بین برود.
به گزارش ایرنا، ۲ رودخانه از شهر مهاباد عبور می کند که یکی از آنها به نام رودخانه مهاباد از غرب این شهر (پس از تاج سد) شروع و پس از طی مسیری پنج کیلومتری به سد یوسفکند می رسد و رودخانه فصلی «یرغو» نیز که یکی از سرشاخههای رودخانه مهاباد است، از کوههای شرقی مهاباد و اطراف روستاهای «شیلانآباد» و «سیدآباد» سرچشمه میگیرد.
آب این رودخانه پس از عبور از بخشی از شهر مهاباد، پایینتر از بوستان خانواده وارد رودخانه اصلی مهاباد میشود و سپس همراه آب این رودخانه به سمت دریاچه ارومیه روانه میشود.
شهرستان مهاباد با ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.
نظر شما