اسفندیار ایمانزاده در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با بیان اینکه مجموعه دانش بنیان تندیس و پیکره شهریار، دانش و هنر را در خدمت فرهنگ ایثار و شهادت قرار داده است، گفت: معتقدم شهیدان ایران از ابتدای تاریخ تا امروز ما را مدیون خود کردهاند و وظیفه ما معرفی و تقدیس آنان است. تاکنون سردیس بیش از یکصد شهید و سردار دفاع مقدس و انقلاب اسلامی از جمله شهیدان همت، خرازی، کاظمی، کریمی، صیاد شیرازی را تولید کردهام.
کارآفرین حوزه هنر مجسمهسازی با اشاره به ساخت سردیس شهیدان سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، افزود: معرفی شهدا و ترویج فرهنگ شهادت را یکی از افتخارات خود میدانم، با حزبالله لبنان و در ساخت تندیس و نماد شهید عماد مغنیه در جنوب لبنان و همکاری کردم، ساخت نماد جنگ ۳۳ روزه و ساخت تندیس شهدای جنوب لبنان از دیگر ایدههای ما برای ترویج ایثار و شهادت بود.
ترویج عظمت هنری و فرهنگی ایرانیان
ایمانزاده با بیان اینکه ایرانیان هیچگاه در طول تاریخ بتپرست نبودهاند، گفت: اسلام و ایران به یکدیگر خدمت متقابل کردهاند، تاریخ نقطه آغاز دارد و همه تاریخ سرمایه است، بشر یک روند بالندگی در طول تاریخ را طی میکند که همه باید آن را رصد، تحلیل و کنیم نکات مثبت آن را ترویج دهیم.
وی افزود: اینکه برخی مجسمهسازی را رواج بتپرستی میدانند، تلقی درستی نیست، هدف ما از ساخت مجسمه اساطیر و مشاهیر ایران زمین ترویج عظمت و شکوه تاریخ فرهنگ باستان و معاصر و دینداری ایران و ایرانیان و تاثیرگذاری آن بر همه جامعه جهانی در طول تاریخ است.
کارآفرین حوزه هنر مجسمهسازی خاطرنشان کرد: تاریخ ایران همواره مشحون از حماسهها، دلاوریها و رشادتهای بزرگانی است که امروز ایران ما مدیون آنهاست، با همین پشتوانه تاریخی ما هم امروز به دنبال نمایش و شکوه عظمت ایران هستیم و آن را عقبه خود می دانیم.
وی افزود: ایرانیان همواره یکتاپرست، صاحب تمدن و مکتب بودهاند، ورود اسلام به ایران نشانه عظمت اسلام است که با غنای فرهنگی، محتوایی و دینی ایرانیان فرهیخته و صاحب تمدن را مجاب به پیروی از خود کند و از طرفی ایرانیان نیز خدمتگزار اسلام شده و در مسیر تعالی و رشد آن کمکهای فراوانی کردند.
برای ۲۳۰ هنرمند و کارگر شغل مسقیم ایجاد کردم
ایمانزاده گفت: بیش از ۳ هزار عنوان اعم از تندیس، سردیس، آرایههای معماری و مولاژهای (کپی) آثار باستانی در مجتمع فرهنگی هنری دانش بنیان تندیس و پیکره شهریار ساخته شده است که شامل شخصیتهای مختلف تاریخی، سیاسی، اجتماعی، ادبی، هنری، فرهنگی و علمی است.
کارآفرین برتر کشور توضیح داد: ۴ سال به عنوان کارآفرین برتر کشور انتخاب شدم، در برخی دورههای کاری حتی تا ۲۳۰ نفر کارگر به صورت مستقیم در کارگاه تولیدی این مجتمع فعالیت داشته اند، صدها نفر نیز به صورت غیرمستقیم در اتباط با مجموعه ما شاغل شدهاند.
«روی شخصیتهایی که کمتر معرفی شده در جامعه همچون عارف قزوینی، میرعماد حسنی، عبید زاکانی، باربد جهرمی و درویش خان، ستارخان، امیرکبیر، قائم مقام فراهانی، دهخدا، فرخی یزدی و ملک الشعرا بهار کار کردیم، و بیشتر تلاش می کنم این مشاهیر را به نوجوانان و جوانان معرفی کنم»
عضو بنیاد فردوسی گفت: مجموعه تندیس و پیکره شهریار با رویکرد خلاق دانش بنیان و مبتنی بر رهنمودها و دغدغه های رهبر معظم انقلاب است، با نگاه علمی تولیدی به این آثار به دنبال راه انداختن دانشگاه علمی کاربردی این رشته نیز هستیم و زمینههای راهاندازی رشتههای مرتبط با این تولیدات و مقدمات آن فراهم شده است.
تولیدات آثار فرهنگی خلاقانه اولویت ماست
ایمانزاده به ۱۶ عنوان اثر اختراعی و خلاق خود در حوزه فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: در این مجتمع همه قطعات، رنگهای به کار رفته و فنون و شیوههای تولید، ابداعی خودمان است، حتی در مسیر فعالیتهای علمی تولید چندین عنوان نمونه آموزشی از جمله دیرینهشناسی و باستانشناسی را برای ترویج علوم و فرهنگ در میان دانش آموزان با تاکید بر سه عنوان مفرح بودن، آموزنده و الهام بخش بودن آغاز کردهایم.
مدیرعامل مجموعه دانش بنیان تندیس و پیکره شهریار گفت: برای معرفی شخصیتهای تاریخی و هنر مجسمهسازی یک روز را در هفته برای بازدید دانشآموزان از مجتمع تولیدی مشخص کردیم، روزهای چهارشنبه نوجوانان به کارگاه ما میآیند و نکات علمی و حرفهای مرتبط با این حرفه و هنر را به آنها آموزش میدهیم.
وی تصریح کرد: اولویت و رویکرد ما تولیدات فرهنگی و هنری خلاقانه است، رویکرد اقتصادی در مراحل بعدی کار ما قرار دارد، گواه این ادعا نیز تولید سردیسهایی است که دلی تولید شده و فروش تجاری ندارد، اساسا هدف از این نوع تولیدات مسئولیت اجتماعی ما برای تمرکز بر نیازهای هنری و فرهنگی جامعه است.
خانوادهام پشتیبانم هستند
ایمانزاده تصریح کرد: هنر و حرفه تولیدات تندیس و سردیس مشاهیر را به صورت خانوادگی انجام میدهیم و تلاش می کنیم در خانواده به عنوان میراث شغلی حفاظت کنیم، خانواده ایرانی کانون همراهی و همدلی است، همسرم، پسرانم و دخترم در این مجتمع در کنارم فعالیت میکنند، به این کار علاقهمند هستند و همواره حامی روانی، عاطفی و کاری من هستند.
کارآفرین نمونه کشور با اشاره به چالش های توسعه فعالیتهای فرهنگی هنری گفت: تامین مواد اولیه و قیمت آن و حذف واسطههای سودجو از مشکلات جدی در حوزه ساخت مجسمه و تندیس است، امیدوارم این مشکلات روز به روز کاهش یابد تا مسیر رونق تولید و اشتغال جوانان ایرانی در کنار ترویج فرهنگ ایران و اسلام بهتر فراهم شود.
نظر شما