به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی پیرهادی که روز یکشنبه در قالب تذکر در یکصد و هشتاد و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران سخن میگفت، در ابتدای سخنان خود به موضوع غزه و جنایتی که رژیم غاصب و اشغالگر اسرائیل انجام میدهد اشاره و تاکید کرد: این جنایات دل همه انسان های آزاده جهان را به درد آورده و کسانی که در برابر این جنایت سکوت کرده اند قطعا در آن شریک هستند و در آینده درمورد آنها قضاوت میشود.
پیرهادی در ادامه با بیان اینکه سفرهیات کارشناسی شهرداری تهران به پکن دستاوردهای زیادی از جمله درحوزه توسعه حمل و نقل عمومی به همراه داشته است گفت: حمل و نقل عمومی بویژه مترو از این حیث که سیستم در دسترس است و هیچ فضایی در سطح شهر را اشغال نمی کند، جزو سیستم حمل و نقل پاک محسوب میشود؛ و افزایش تعداد واگنها کاهش زمان سفر را برای مسافران به دنبال خواهد داشت.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه سفر با مترو سفری ارزان برای عموم مردم است و همه اقشار امکان استفاده از آن را دارند، تصریح کرد: در حال حاضر با این وضعیت ترافیک اگر خودروی امدادی در حال انتقال بیمار به بیمارستان باشد، کار بسیار چالش برانگیزی استِ؛ بنابراین با توسعه حمل و نقل عمومی این وضعیت بهبود پیدا می کند.
پیرهادی تعداد مسافران مترو در سال ۱۴۰۰ را ۳۰۸ میلیون نفر اعلام کرد و گفت: این تعداد در سال گذشته نیز ۴۰۹ میلیون نفر بود؛ از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ به میزان ۳۳ درصد افزایش مسافر حمل و نقل عمومی را شاهد بوده ایم و در ۶ ماهه امسال نیز ۹ درصد به این تعداد افزوده شده است.
وی با اشاره به اینکه اگر خرید واگنهای جدید با تدبیر و راهبری شورا انجام نمیشد، در سالهای بعد با بحران جدی مواجه میشدیم، عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰ تعداد سفر ۴۹۲ میلیون و سال گذشته ۶۶۴ میلیون بوده است؛ همچنین طبق محاسبات وزارت نفت به ازای هر سفر ۲۲ سنت صرفه جویی در مصرف سوخت داریم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه در سال گذشته ۱۴۶ میلیون دلار معادل ۷۳ هزار میلیارد ریال صرفهجویی سوخت داشته ایم، گفت: سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۳ هزار میلیارد ریال صرفهجویی در وقت، بیش از ۶ هزار میلیارد ریال صرفه جویی در هزینه بهداشت ناشی از آلودگی هوا، بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال صرفهجویی در هزینه استهلاک خودروها و بیش از ۱۷ هزار میلیارد ریال صرفهجویی در خسارات ناشی از تصادفات داشتیم.
به گفته پیرهادی، در سال ۱۴۰۰ بیش از ۷۶ هزار میلیارد ریال بدون احتساب سوخت، صرفه جویی شده که با در نظر گرفتن سوخت حدود ۱۵۰ هزار میلیارد ریال صرفهجویی صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه از یک هزا ر و ۵۰ واگن، ۷۹۱ واگن آن تعیین تکلیف شده است، خرید یک هزار دستگاه اتوبوس برقی و یک هزار دستگاه اتوبوس دوکابین گازسوز را از اقدامات مهم این دوره از شورا عنوان کردو گفت: برای تاکسی برقی که ۱۰ هزار دستگاه و یا بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت کار منجر به تفاهمنامه شده تا کمتر از دو ماه آینده به قرارداد تبدیل میشود؛ هر دو مورد در حوزه سلامت مردم و کاهش آلودگی هوا نقش دارد.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در این دوره، ۱۴ ایستگاه مترو افتتاح و پانزدهمین ایستگاه در پرند در آینده نزدیک افتتاح میشود، گفت: عملیات ساخت خط ۱۰ مترو نیز آغاز شده است.
مهدی عباسی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه بیان کرد: امیدوارم عقرب صهیونیست در محاصره آتش نهضت مقاومت از بین برود و این عفونت متعفن که هرازگاهی به امت اسلامی و غرب آسیا و تمام جهان درد و آلام را به عنوان یک آثار وجودی خود متحمل میکند، به زودی با شکست سنگین، دل مستعضعفان شاد شود؛ و با این شکست ها هر روز رژیم اشغالگر رسواتر میشود.
وی ادامه داد: تصمیم داریم با توقف بخشنامه شهرداری درخصوص ساخت و ساز در باغات، تمام ابعاد آن در شورای اسلامی شهر اعلام و با مشارکت دستگاههای ذیربط ارزیابی و بعد اقدام موثر و لازم در این زمینه صورت بگیرد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه بنا به فرمایش مقام معظم رهبری در تهران برخی به دنبال دستاندازی به باغ ها و باغستانها هستند، گفت: از شهردار انتظار داریم قبل از صدور این بخشنامهها موضوع را به شورای شهر اعلام کنند تا بعد از بررسی به سرعت به نتیجه برسیم.
عباسی با اشاره به اینکه شهردار تهران و رییس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران با هیات همراه از سفر چین بازگشته اند که باید فکر و ذهنمان به دستاوردهای این سفر میپرداخت؛ گفت: در چنین موعدی نباید برای شورا و شهرداری با یک بخشنامه حواشی ایجاد کرد و امیدوارم دیگر شاهد این بی تدبیریها نباشیم.
احمد صادقی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه عنوان کرد: در غزه نیروی مقاومت برای اولین بار از دفاع به حمله روی آورده و این حقیقت را به روی جهانیان به تصویر میکشد که فرزندان روح اله و سربازان سردار قاسم سلیمانی برای جراحی غده سرطانی به نام صهیونیست از پیکره جهان اسلام عزم و اراده پولادین خود را در دلها پرورش داده و در این طوفان بنیان برافکن افسانه موصاد و گنبد آهنین را به عبرتهای تاریخ تبدیل میکند؛ جمهوری اسلامی ایران نیز فلسطین را تنها نمیگذارد و تا فتح و آزادی قدس شریف آرام و قرار ندارد.
وی ادامه داد: با عنایت به اینکه تنها قانون مرجع درخصوص باغات و فضای سبز قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرهاست، این قانون تکلیف پراهمیت تدوین و تصویب آییننامه اجرایی را بر عهده شورای عالی استان ها قرار داده است؛ در آخرین مصوبه شهریور ماه امسال فهرستی از تکالیف و وظایف ویژه بر عهده شهرداریها، شورای شهرها و دستگاههای قضایی گذاشته که در صورت اجرایی شدن عمده دغدغهها درخصوص حفظ باغات رفع و رجوع میشود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: مطابق ماده سه آیین نامه اجرایی قانون حفظ و گسترش فضای سبز، استعلام و عدم ارسال بسیاری از پروندههای املاک به کمیسیونها و شورای شهر به صراحت تعیین تکلیف شده و مصادیق جز یک تا سه نیازی به ارسال به شورا ندارد.
صادقی یادآور شد: مطابق ماده ۸ نیز در بستر سامانههای الکترونیک باید پاسخ استعلام ظرف ۱۰ روز اعلام شود؛ ولی گویا رکود چند ماهه پروندههای تشخیص باغ در شهرداری و شورا تبدیل به یک عادت شده است؛ مطابق ماده ۱۰ این آییننامه و ماده دو قانون تهیه شناسنامه باغات یک فعل اساسی تعیین شده که بیش از ۴۳ سال در این زمینه کاری انجام نشده است.
وی با اشاره به اینکه اگر یک لایحه از شناسنامه باغات در سامانههای مردمی بود، امروز شهرندان گرفتار نمیشدند، گفت: مطابق با ماده ۱۱ مصوبه شورای عالی استانها شهرداری باید هر ساله ۲۰ درصد از درختان شهر را به روش نوین تخصیص پلاک دهد و از روشهای هوشمند استفاده کند؛ مطابق با تبصره یکم ماده ۱۲ مصوبه، شورا و شهرداری تکلیف خرید باغات و ارائه بسته تشویقی را دارند ولی اقدام خاصی در سالهای متمادی انجام نشده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه مطابق تبصره سوم ماده ۱۲ شوراها باید تکالیف متعدد بودجهای را برای گسیل عوارض برای خرید باغات از مالکان انجام دهند، یادآور شد: مطابق تبصره دو ماده ۱۲ شورای عالی استان ها شورای شهر باید گزارش حسن اجرای آییننامه را به شورای عالی استانها ارائه بدهد که در صحن این شورا قرائت شود ولی اقدامی در این خصوص شاهد نیستیم؛ حتی یک مورد گزارش شهرداری به شورای حفظ حقوق بیت المال در صحن شورا ارائه نشده است.
صادقی انتقاد کرد: ترک فعلهای صورت گرفته در سنوات متمادی و همچنین سلیقهگرایی و منیتها در اجرای قوانین ریشه تمامی تخلفات و بسترساز رشد تخلفات است؛ با خود رای بودن، تصمیمات سینوسی و تحمیل سلایق شخصی نمیتوان به اهداف قانون و مدنظر قانونگذار رسید و راه صلاح تمکین به قانون و محورهای صریح آن است.
وی تاکید کرد: شهرداری تهران و شورای شهر باید ضمن اجرای دقیق بندهای آییننامه اجرایی قانون حفظ و گسترش فضای سبز به فوریت نسبت به آنچه تکلیف داشته در صحن شورای شهر گزارش دهد.
ساخت مجتمعها با فشار سازندگان بخش خصوصی و حاکمیتی
مهدی اقراریان دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه اظهار کرد: با عنایت به قوانین هرگونه صدور پروانه ساختمان برای مجتمعهای مسکونی و شهرهای جدیدالاحداث در ۲۰۰ متر به بالا منوط به تامین سرانه آموزشی توسط سازنده است؛ در شهرک شهید بروجردی که در منطقه ۱۵ واقع شده مجتمع ۱۹۹ واحدی و یک مجتمع ۳۰۰ واحدی در حال ساخت است.
وی ادامه داد: این مشکل را در منطقه ۲۲ نیز شاهد هستیم و با یک روابط و فشارهایی سازندگان که بعضا نهادهای حاکمیتی هستند، این مجتمعها را ساخته اما به وظیفه خود در تامین سرانه آموزشی عمل نمیکنند؛ شهرداری به همین دلیل پایان کار نداده و مردم نمیتوانند سند دریافت کنند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه این موضوعات باعث شده تا مردم ۲۰ سال مشکل داشته باشند، شهرداری را قائل به انجام وظایف خود دانست و تصریح کرد: این مجموعهها به شهرداری فشار میآورند که پروانه را صادر کند، وقتی پروانه داده شود، عملا مدارس در این مجتمعها ساخته نمیشود.
اقراریان اضافه کرد: از شهردار تهران میخواهم که از فشارهای دستگاههای بخش خصوصی و حاکمیتی جلوگیری کند چون تبعات این اقدام تا سالیان متمادی مردم را درگیر میکند.
وی یادآور شد: در نظامآباد نیز شاهد هستیم که درمانگاه بزرگی جنب بیمارستان امام حسین (ع) ساخته شده و پارکینگ ندارد؛ این درمانگاه ترافیک سنگینی را در منطقه ایجاد کرده و اگر کاملا زیربار برود، مشکلساز خواهد بود.
دستورالعمل سازمان استخدامی کشور ابطال شد
سید احمد علوی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه بیان کرد: سال گذشته در قانون اصلاح بودجه، نمایندگان مجلس برای ترمیم حقوق پرسنل و بازنشستگان قانونی درنظر گرفت؛سازمان امور اداری و استخدامی در سال گذشته دستورالعملی داد که جزو احکام مستمر نیست و باید جزو احکام ثابت باشد تا در این صورت تاثیر آن بر سایر موارد صفر شود.
وی اضافه کرد: امسال این دستورالعمل ابطال شد؛ در مهرماه امسال سازمان اداری و استخدامی از دیوان محاسبات استعلام داشته و دیوان با استناد به یکی از مصوبات سازمان رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری را وتو میکند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: ۲۳ فروردین ماه سال جاری شورا از مجلس استعلام و مجلس اعلام کرد که دستورالعمل سازمان اداری و استخدامی فاقد وجاهت قانون است؛ دو بحث در این میان داشتیم که شورای توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان اداری و استخدامی چه وجاهتی دارد؟ از سویی دیگر مراجع رفع ابهام در مورد مصوبات مجلس، خود مجلس و نه دیگر مجموعهها است.
علوی اظهار کرد: بر اساس اصل ۵۵ قانون اساسی و نظریه شورای نگهبان حدود صلاحیت در بودجه کل کشور منظور شده و در موسسات و شهرداریها ناظر بر بودجه کل کشور است در حالی که شهرداریها اعتبارات جاری را از دولت دریافت نمیکنند.
شهردار تهران از حق کارمندان دفاع کند
وی یادآور شد: نظارت بر عمکلرد مالی و سرمایه عمومی شهرداری در اختیار شورای شهر است مگر اینکه در قانون تصریح و نام شهرداریها آماده باشد؛ این قانون بعد از گذشت یک سال رضایتی ایجاد نکرده و پرسنل در ادارات احساس نگرانی میکنند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه قرار بود قانونی که به شورای نگهبان رسید حال کارمندان را بهتر کند، گفت: وقتی اصل ماجرا اجرا نمیشود، باید سایر امور را پیگیری کرد که چه وضعیتی دارند؛ از شهردار تهران به عنوان نماینده مدیریت شهری در هیات دولت میخواهم که این موضوع را پیگیری و از حق کارمندان کشوری و لشکری دفاع کند.
نظر شما