به گزارش ایرنا از رسانههای روس، ماریا زاخارووا پنجشنبه در نشستی خبری افزود: اگر رهبری ارمنستان با استقرار مأموریت نظارتی سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) در قلمرو این کشور موافقت میکرد، از بسیاری از مشکلات نیز جلوگیری میشد.
این دیپلمات اظهار داشت: رهبری ارمنستان ترجیح داد از هیأت اتحادیه اروپا دعوت کند که تحت عنوان نظارت، در واقع به جمعآوری اطلاعات علیه روسیه و ایران میپردازد.
زاخارووا تاکید کرد: فقدان نتایج مثبت مشخص، گویای آن است که این هیات اثربخشی مورد انتظار را نداشته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در ادامه گفت: روسیه آماده میزبانی جیحون بایراموف و آرارات میرزویان وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان با هدف برگزاری نشست سه جانبه در صورت اراده سیاسی ایروان است.
زاخارووا گفت: اگر اراده سیاسی در ایروان وجود داشته باشد، ما همچنان آماده میزبانی از وزرای خارجه ارمنستان و آذربایجان در روسیه با چشم انداز رسیدن به یک تعامل سه جانبه کامل هستیم.
پس از توافق سران جمهوری آذربایجان، ارمنستان، فرانسه و رئیس شورای اروپا در اوایل اکتبر ۲۰۲۲ در پراگ، حضور اتحادیه اروپا در ارمنستان با استقرار یک هیات نظارتی غیرنظامی آغاز شد.
وزارت خارجه جمهوری آذربایجان نیز پیش از این اعلام کرده بود: باکو به این دلیل با این اقدام موافقت کرد زیرا بر این باور بود که به روند عادیسازی روابط کمک میکند.
وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در این بیانیه افزود: هر چند اهداف و معیارهای مشخص و روشنی در مورد ماموریت دو ماهه این هیات وجود داشت اما استقرار این تیم نظارتی با عدول از توافقهای پراگ همراه بود. این مساله به اعتماد و اعتبار و شفافیت تصمیمگیرها در اتحادیه اروپا لطمه زد.
نشست مالت نتیجه معکوس خواهد داشت
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود گفت که نشست کپنهاگ درباره اوکراین که قرار است ۲۸ تا ۲۹ اکتبر در مالت برگزار شود، نتیجه معکوس خواهد داشت.
زاخارووا اظهار داشت: کییف و غرب از این نشست برای متقاعد کردن اعضای اکثریت جهانی برای پیوستن به تلاشها برای اجرای «فرمول صلح» زلنسکی رئیس جمهور اوکراین استفاده کنند.
وی ادامه داد: پلتفرم کپنهاگ شفاف نیست و نظرات اعضای خود را در نظر نمی گیرد. برگزارکنندگان از همه ابزارها از جمله کلاهبرداری، باج خواهی و تهدید استفاده می کنند تا هرچه بیشتر کشورها را فریب دهند، به ویژه کشورهایی که موضع بی طرفی دارند.
وی ادامه داد: متأسفانه کشور مالت که دههها بر بیطرفی سیاست خارجی خود در زمینه مسائل نظامی و سیاسی تأکید میکرد، میزبان یک رویداد کاملاً مغرضانه و آشکارا ضد روسیه است که هیچ ارتباطی با تلاشها برای یافتن یک راه حل مسالمت آمیز برای بحران اوکراین ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: رزمایش آمریکا، ژاپن و کره جنوبی به ایجاد روند مذاکره برای حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک مسائل شبه جزیره کره کمکی نمی کند.
وی ادامه داد: ما از نزدیک تحولات اوضاع در شبه جزیره کره را دنبال می کنیم. ایالات متحده، کره جنوبی و ژاپن به افزایش فعالیت های نظامی خود در آنجا ادامه می دهند که باعث تنش بیشتر می شود.
زاخارووا گفت: چنین نمایش قدرتی به ایجاد روند مذاکره برای حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک مشکلات شبه جزیره کره کمکی نمی کند.
وی خاطرنشان کرد که ایالات متحده روی آتش تقابل جهانی در سراسر کره زمین می افزاید و آنها به این منطقه در همین چارچوب نگاه می کنند.
نظر شما