به گزارش ایرنا از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان، سعید شاهرخی روز چهارشنبه افزود: این مراکز آموزشی و خانههای خلاق صنایعدستی تا یک سال آینده در شهرستانهای ریگان، عنبرآباد، جیرفت، بافت و فهرج راهاندازی می شوند.
وی با اشاره به اینکه تعدادی از مراکز آموزشی صنایعدستی مذکور به صورت پروژه نیمه تمام باقی ماندهاند که با تخصیص اعتبار تکمیل شده و به بهرهبرداری میرسند اظهار داشت: در حال حاضر قرارداد این مراکز آموزشی و خانههای خلاق با پیمانکار منعقد و مراحل ابتدایی کار نیز آغاز شده است.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان ادامه داد: هدف از راهاندازی این مراکز آموزشی توسعه و ترویج صنایعدستی، توسعه آموزشهای مهارتی، آموزش پیشرفته شاغلان صنایعدستی، تربیت نیروی ماهر و کارآزموده، خلاقیت و نوآوری و همچنین تجاری سازی و کاربردی کردن محصولات صنایعدستی است.
شاهرخی با بیان اینکه به زودی در روستای دارستان سیرجان و منوجان نیز این پروژهها تکرار خواهد شد خاطرنشان کرد: شهرستانها و مناطقی که به این مراکز آموزشی نیاز دارند را در اولویت برنامهها قرار دادهایم.
به گزارش ایرنا، ۷۰ هزار هنرمند و صنعتگر صنایع دستی در ۱۰۰ رشته این حوزه در استان کرمان به صورت انفرادی و کارگاهی مشغول به فعالیت هستند.
استان کرمان به دلیل غنای فرهنگی، سابقه تاریخی و اقلیم های متفاوت دارای صنایع دستی مشهور و پرآوازه ای همچون فرش، گلیم، پته، صنایع فلزی، سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی و غیره است.
شهرستان سیرجان شهر جهانی گلیم و گلیم شیرکی پیچ این خطه ثبت جهانی شده و پنج شهر کرمان، راور، قلعه گنج، شهربابک و راین نیز در ردیف شهرهای ملی صنایع دستی قرار دارند.
نظر شما