به گزارش ایرنا، ترویج استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر که می تواند بحث کمبود انرژی را تا حد زیادی جبران کرده و ناترازی تولید و مصرف برق را مدیریت و رفع کند از راهکارهایی است که می تواند نویدبخش تامین برقی پایدار و مطمئن به ویژه برای بخش تولید و صنایع کشور و استان باشد.
به گفته علی اکبر محرابیان وزیر نیرو، دولت برای افزایش ۱۰ هزار مگاواتی انرژی های تجدیدپذیر برنامه چهارساله دارد.
وی ادامه داد: بازار توسعه انرژیهای تجدیدپذیر ایران، با اتکا به قابلیت بالای منابع انرژیهای تجدیدپذیر اعم از خورشیدی، بادی، زیستتوده و زمین گرمایی، از طریق امکان عقد قراردادهای بلندمدت با نرخهای تشویقی، بازار بسیار جذابی برای سرمایهگذاران است.
او اظهار کرد: ایران از قانون تشویق و حمایت از سرمایهگذاری خارجی برخوردار بوده و فرصت اقتصادی مناسبی برای سرمایهگذاران حوزه تجدیدپذیر برای ایجاد مزارع تجدیدپذیر فراهم کرده است.
با توجه به شتابی که روند احداث نیروگاههای تجدیدپذیر در دولت سیزدهم به خود گرفته و حمایت هایی که از سرمایه گذاری در این حوزه می شود، این امیدواری وجود دارد که مشکل کسری برق تا حد زیادی جبران شود.
لزوم افزایش سهم انرژی تجدیدپذیر در تامین برق مورد نیاز استان فارس
مدیر عامل شرکت توزیع برق شیراز گفت: با توجه به مشکلات و کمبودهایی که در زمینه تامین انرژِی برق به ویژه در فصول گرم سال ایجاد می شود، افزایش سهم انرژی تجدیدپذیر در تامین انرژی امری ضروری است.
محمد رضا سلاحی، روز یکشنبه در سمینار استفاده از نیروگاههای تجدیدپذیر برای تامین برق صنایع استان فارس در شیراز افزود: برخی کشورهایی که بعضا چندان نیز متومل نیستند در یک بازه ۱۰ ساله سهم انرژی های تجدید پذیر خود را افزایش چشمگیری داده اند.
وی ادامه داد: به رغم همه مشکلات در تابستان سال جاری سهم بخش مولد از مصرف انرژی در حوزه شرکت توزیع شیراز ۲ درصد افزایش داشته است.
او اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم شرایط بهتری را برای صنعتگران در زمینه تامین انرژی مورد نیاز واحدهای تولیدی داشته باشیم.
مدیر عامل شرکت توزیع برق شیراز افزود: در شرکت توزیع شیراز تقریبا ۳۰ مگاوات انرژی تجدید پذیر تولید داریم که اگر بخواهیم با پیک مصرف مقایسه کنیم سهم انرژی تجدیدپذیر ما امروز کمتر از ۲ درصد است.
سلاحی ادامه داد: ظرفیت هایی که در ماده ۱۶ قانون جهش تولید احصا شده و بخشی این است که واحدهای بالای یک مگاوات که در توزیع شیراز ۱۱۹ واحد هست سالانه یک درصد از مصرف خود را از طریق انرژی های تجدید پذیر تامین کنند.
وی اظهار کرد: شاید در شهرک صنعتی شیراز بتوان یک ظرفیت نسبی برای این شهرک ایجاد کنیم تا از موضوع مدیریت بار و بحث ۱۲ ساعت در هفته ایام گرم سال این مجموعه را معاف کرد تا این معافیت یک مزیتی برای صنعتی شدن شیراز ایجاد کند.
وی، با اشاره به بحث مطرح شده در خصوص کسری ۱۳ هزار مگاوات برق در استان فارس در سال گذشته افزود: برای جبران این ناترازی نیاز است که تقریبا ۱۳ نیروگاه در فارس احداث شود که این کار ۱۳ میلیارد دلار هزینه و پنج سال زمان نیاز دارد که در آینده نزدیک ممکن نیست.
امکان تامین ۴۳۵ مگاوات برق با استفاده از فضای شهرکهای صنعتی فارس
مدیر نظارت و ارزیابی فنی شرکت شهرکهای صنعتی فارس هم گفت: امکان راه اندازی انرژی خورشیدی بر روی سقف سوله ها در سطح شهرکهای صنعتی فارس در فضایی به مساحت یک هزار و ۲۰۰ هکتار فراهم است که می توان ۴۳۵ مگاوات برق حاصل از انرژی خورشیدی در این واحدها تامین کرد.
محمد روستا، با اشاره به وجود ۶۳ شهرک و ناحیه صنعتی در استان فارس افزود: ما امسال به دلیل بحث مدیریت برق و کاهش قطعی برق در بخش خانگی، در خردادماه یک روز در هفته، تیرماه ۲ روز در هفته، مردادماه ۲ روز در هفته و شهریورماه یک روز قطعی برق در صنایع مستقر در شهرک صنعتی را شاهد بودیم.
او ادامه داد: شهرک شهرکهای صنعتی فارس در جهت حمایت از استقرار واحدهای تولید انرژی تجدیدپذیر خورشیدی بر اساس دستورالعمل صنایع کوچک مزایایی را از بایت استقرار این واحدها فراهم کرده است.
وی، از مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز تقاضا کرد که برای آن دسته از صنایعی که می خواهند از مزایای نصب پنل های خورشیدی بر روی سقف واحدهای تولیدی خود استفاده کنند در زمینه قطع برق و مدیریت برق آنها امتیازاتی در نظر گرفته شود تا انگیزه آنها برای نصب این پنل ها افزایش یابد.
لزوم تامین کسری انرژی با ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر
مدیر گروه سرمایهگذاری انجمن سازندگان، تامین کنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر نیز گفت: به منظور تامین کسری انرژی باید به سمت احداث و راهاندازی نیروگاههای تجدیدپذیر گام برداریم.
حمید رضا بهمن آبادی افزود: البته این نیاز از طریق ایجاد نیروگاههای حرارتی هم می تواند تامین شود اما راه اندازی این نیروگاهها هم زمان بر است، هم هزینه بسیار بالایی باید صرف احداث آن شود و علاون بر این آلودگی زیست محیطی نیز ایجاد می کند.
وی ادامه داد: در مقابل سرعت راه اندازی نیروگاه های تجدید پذیر بسیار بالاتر است، هزینه راه اندازی آنها نیز به مراتب کمتر از نیروگاه های حرارتی است و با توجه به اینکه برای راه اندازی به سوخت نیاز ندارد با محیط زیست نیز سازگار است.
او اظهار کرد: روند جهانی نشان می دهد که حدود ۳۰ درصد سرمایه گذاری ها در فضای نیروگاه های تجدیدپذیر است.
نظر شما