۳۰ مهر ۱۴۰۲، ۱۳:۳۱
کد خبرنگار: 939
کد خبر: 85266794
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ایجاد تقابل بین هویت «محلی و بومی» و هویت «دینی و ملی» مغرضانه است

زنجان - ایرنا - معاون سیاسی امنیتی استانداری زنجان گفت: کسانی تلاش می‌کنند هویت‌های محلی و بومی را با اهداف مغرضانه در مقابل هویت دینی و ملی قرار دهند که خوشبختانه این تلاش‌ها بی نتیجه مانده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ابوالفضل رفیعی روز یکشنبه در آیین اختتامیه نخستین جشنواره آیینی و سنتی ترک زبانان کشور با اشاره به اینکه آذری زبانان حماسه ها و تاریخ سازی متعددی در قرون مختلف داشتند، افزود: آذری زبانان در خط مقدم دفاع از کیان و تمامیت ارضی کشور بودند.

وی اظهار کرد: کشور ما از قومیت‌های متعددی تشکیل شده و عظمت ایران در گرو اقوام و مذاهب مختلف است که در کنار هم ملت ایران را تشکیل می دهند.

رفیعی با اشاره به اینکه آنچه موجب یکپارچگی کشور بوده مقاومت و هوشیاری و غیرت ملی و دینی آذری زبانان است، گفت: با مراجعه به تاریخ مشروطه و اسناد موجود، حماسه آفرینی ترک زبانان بر کسی پوشیده نیست.

وی با اشاره به اینکه در هشت سال جنگ تحمیلی ترک زبانان به عنوان خط شکنان در جبهه ها حضور داشتند، گفت: هویت جزو جدانشدنی اقوام و ملت هاست و همین انسجام و یکپارچگی بین اقوام هویت کلی ایران و ملت را شکل می دهد.

به گفته رفیعی، هویت ایرانی و اسلامی به عنوان مولفه اقتدار ایران در سطح جهانی خود را نشان می دهند در حالی که دشمن به دنبال اختلاف افکنی بین قومیت ها بودند غافل از اینکه یکپارچگی به قوام بیشتر کشور کمک می کنند.

تجلیل از عاشیق «مسلم عسگری» پیشکسوت موسیقی عاشیقی زنجان

در آیین اختتامیه نخستین جشنواره آیینی وسنتی ترک زبانان کشور از عاشیق «مسلم عسگری» به عنوان پیشکسوت موسیقی عاشیقی استان زنجان تجلیل شد.

استاد عاشیق مسلم عسگری در این آیین ضمن ابراز خرسندی از اجرای چنین جشنواره‌ای، گفت: این جشنواره فرصتی برای احیاء داستان‌ها و سنت‌های کهن است.

وی به نوشتن ۲۸ داستان فولکلور عاشقانه زنجانی اشاره کرد و مجموع آنها را برابر با ۱۰ جلد کتاب خواند که انتشار آن نیازمند هزینه حمایت است.

عاشیق مسلم عسگری اظهار کرد: تا کنون ۲۱ داستان به چاپ رسانده ام که به زودی منتشر و در زنجان نیز به دست علاقه مندان خواهد رسید.

عاشیق مسلم عسگری متولد ۱۳۱۷ در زنجان استا و در بسیاری از کشورهای آذری زبان موسیقی عاشیقی ایران و زنجان با هنر وی شناخته می شود.
نخستین جشنواره ملی آیینی و سنتی ترک زبانان کشور از ۲۷ مهرماه به مدت سه روز در فرهنگسرای امام خمینی(ره) زنجان برگزار شد.

این جشنواره در نخستین دوره برگزاری، ‌میزبان هنرمندان استان های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان، همدان، قم و قزوین بود.

۶۰ اثر به دبیرخانه این جشنواره در زنجان ارسال شده بود که از این تعداد ۹ اثر در بخش نمایش و ۱۱ اثر در بخش عاشیقی به مرحله نهایی راه یافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha