به گزارش حوزه سیاست خارجی ایرنا؛ میزگرد مشترک مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امورخارجه و موسسه بحرالعلوم عراق با موضوع «چالش های مشترک زیست محیطی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق» با حضور محمد حسن شیخ الاسلامی رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امورخارجه، ابراهیم بحرالعلوم رئیس موسسه بحر العلوم، جاسم فلاحی معاون وزیر محیط زیست عراق، میثاق عبدالحسین الخفاجی معاون وزیر کشاورزی عراق و نیازی شهرکی معاون آب و خاک وزارت کشاورزی و برخی مدیران و نهادها و سازمان های تخصصی و متخصصان در روزهای ۲۳ و ۲۴مهر ۱۴۰۲ برگزار شد.
شیخالاسلامی رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امورخارجه در ابتدای مراسم افتتاحیه ضمن تبریک عملیات افتخار آفرین گروه های فلسطینی در غزه و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، این نشست را فرصتی ارزشمند برای تبادل نظر و تجربیات دو کشور در راستای توسعه و تقویت مناسبات دو کشور ایران و عراق عنوان کرد. وی تاکید کرد که دو کشور ایران و عراق از منظر تاثیرات مخرب تغییرات آب و هوایی در یکی از آسیب پذیرترین نقاط جهان قرار دارند. لذا شناسایی زمینه های بروز و گسترش چالش ها و تهدیدات زیست محیطی از جمله گرمایش جهانی نیازمند گسترش همکاری های و تعاملات منطقهای است.
در ادامه ابراهیم بحرالعلوم نیز با اشاره به پیروزی های افتخارآفرین جبهه مقاومت در عملیات اخیر غزه عنوان داشت که تاسیس مرکز مشترک بین المللی برای پیشبرد طرح های مشترک برای مقابله با چالش های زیست محیطی ایران و عراق و منطقه ضروری است.
رئیس مرکز بحرالعلوم بیان داشت که چالش های محیط زیستی را می توان از موضوعات جهانی دانست که دو کشور ایران و عراق در این حوزه بسیار متضرر شده اند و باید ظرفیت های دانشگاهای و علمی دو کشور برای ارائه راهکار برای برون رفت از این چالش ها به کار گرفته شود.
جاسم فلاحی معاون وزیر محیط زیست عراق نیز بیان کرد که مقابله با تاثیرات و تغییرات آب و هوایی نیاز به تلاش و همکاری جدی منطقه ای و دوجانبه میان کشورها دارد. در این راستا عراق عزم جدی دارد که برای حل معضل های زیست محیطی در تمام سطوح اقدام نماید و راهبردهایی را در این زمینه در دستور کار قرار داده است. عبدالحسین الخفاجی معاون وزیر کشاورزی عراق نیز اظهار داشت که چالش های محیط زیستی در کل منطقه به هم پیوسته است و راه حل آن نیز از طریق همکاری های منطقه ای و بین المللی خواهد بود. وی دو موضوع امنیت غذایی و امنیت آبی را به عنوان دو اولویت مهم کشورهای منطقه از جمله ایران و عراق قلمداد کرد.
این نشست بعد از مراسم افتتاحیه در پنلهایی چهارگانه با موضوع «تاثیرات مخرب آب و هوایی بر دو کشور ایران و عراق»، «منابع آبی مشترک و آلودگی ها»، «طوفان های ماسه و گرد و غبار» و «کمبود آب» با حضور پژوهشگران، مدیران و کارشناسان در حوزه های مربوطه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
طرف های ایرانی و عراقی با درک مشترک از چالش های زیست محیطی در حوزه های ذکر شده، بر ضرورت تبادل نظر مستمر و اجرای ابتکارات مشترک میان دو کشور در جهت مدیریت و کاهش چالش های زیست محیطی تاکید کردند.
نظر شما