به گزارش روز یکشنبه ایرنا، نشریه فارن پالیسی نوشت: به دنبال حملات غافلگیرانه نیروهای مقاومت حماس به اسرائیل، مقام های ائتلاف نظامی ناتو میزان اتکای خود به فناوری را زیر سوال برده اند.
به نوشته این نشریه، تنها یک هفته پیش از شکسته شدن حصار مرزی میان نوار غزه و اسرائیل توسط گروه مقاومت حماس، گروهی از افسران ارشد ارتش رژیم صهیونیستی در دیدار یکی از مقام های ارشد ناتو، به وی در مورد دفاع به ظاهر پیشرفته اسرائیل توضیح میدادند.
سربازان اسرائیلی حین قدم زدن به دریاسالار راب بائر رئیس هلندی کمیته نظامی ناتو در مورد اقدامات پیشگیرانه خود برای توقف هرگونه حمله توضیح می دادند. از هواپیماهای بدون سرنشین گرفته تا دوربین هایی که با فناوری هوش مصنوعی کار می کردند و حسگرهای لرزهای برای آماده باش در صورت هرگونه احتمال حفر تونل های زیرزمینی.
اما تنها چند روز بعد، اسرائیل با حملات بی نظیر و همه جانبه حماس غافلگیر شد و بائر که از نزدیک شاهد سیستم نظارتی یکپارچه اسرائیل بود، از اینکه حماس چگونه توانسته بود تمامی این سامانه های پیشرفته را دور بزند متحیر به نظر می رسید.
وی پس از حملات شنبه هفته گذشته نیروهای مقاومت حماس علیه اسرائیل گفت که این گروه مقاومت فلسطینی برای آماده کردن پاراگلایدرهایی که از دیوارهای عظیم مرز نوار غزه با اسرائیل بالا میرفتند، مجبور به پرتاب آنها شده است.
این نشریه در ادامه تشریح می کند: این حملات برای سران ناتو که استفاده از هوش مصنوعی، دفاع سایبری و فناوری های جدید را دو برابر کرده، یک زنگ خطر است. .
بائر روز پنج شنبه در مصاحبه ای در حضور وزیران دفاع ناتو گفت: «هیچ علامت هشدار دهنده ای وجود نداشت». وی سپس این سوال را مطرح که اگر به قابلیت های خودکار، سامانه های پیشرفته و هوش مصنوعی اعتماد کنیم و باز هم غافلگیر شویم، این چه معنایی می تواند برای ما داشته باشد؟
فارن پالیسی سپس آورده است: تاکنون نیمی از مقام های ناتو و دیپلماتهای آمریکایی و اروپایی که با این نشریه گفت و گو کرده اند، نتوانسته اند توضیحی در مورد چگونگی غافلگیری نیروهای رژیم صهیونیستی با وجود در دست داشتن این سطح از تجهیزات پیشرفته ارائه دهند.
به گفته یکی از سران ارشد نظامی ناتو که نخواست نامش فاش شود، درگیری های کنونی میان حماس و اسرائیل سبب شده تا هیچ یک از سران این ائتلاف نظامی تمرکزی برای پرداختن به موضوع اوکراین و عضویت سوئد برای پیوستن به ناتو نداشته باشند. وی سپس اضافه کرد: در حال حاضر کانون اصلی توجهات، حماس است.
این نشریه چنین شرایطی را آن هم در بحبوحه تلاش ناتو برای افزایش تولیدات صنایع دفاعی کشورهای دو سوی آتلانتیک به منظور رساندن مهمات بیشتر به اوکراین و حفاظت از اعضای خود در برابر حملات سایبری و آنچه که جنگ اطلاعاتی روسیه علیه اروپا و آمریکا دانسته، مهم ارزیابی کرده است.
نیروهای مقاومت فلسطین از شنبه ۱۵ مهرماه برابر با ۷ اکتبر ۲۰۲۳ عملیات همه جانبه و بی نظیری را با نام «طوفان الاقصی» از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی آغاز کردهاند.
با آغاز عملیات و حملات نیروهای مقاومت فلسطین، تنها ظرف ۲۰ دقیقه، ۵ هزار راکت به سمت مواضع صهیونیستها روانه شد و همزمان با آن پاراگلایدرهای حماس بر فراز سرزمینهای اشغالی به پرواز درآمدند تا آسمان برای اشغالگران ناامنتر از همیشه شود.
نظر شما