به گزارش ایرنا، این نشست که به بررسی گزارشهای دوره ای ۶ کشور عضو میثاق حقوق مدنی و سیاسی از جمله جمهوری اسلامی ایران اختصاص دارد، از روز دوشنبه ۱۷ مهر در ژنو آغاز شد و طی دو روز گذشته، چهارمین گزارش دورهای جمهوری اسلامی ایران در اجرای میثاق حقوق مدنی و سیاسی را مورد بررسی قرار داد.
در این جلسه، هیات عالی رتبه سیاسی و فنی ایران متشکل از نمایندگان نهادها و دستگاه های مختلف کشور، از جمله مجلس شورای اسلامی، معاونت زنان و امور خانواده نهاد ریاست جمهوری، قوه قضاییه، ستاد حقوق بشر، وزارت کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت امور خارجه ضمن دفاع از گزارش ارائه شده، به سئوالات و نظرات اعضای کمیته پاسخ دادند.
معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه ایران در سخنانی، ضمن اذعان به وجود برخی چالشها در کشور از جمله در حوزه آثار تحریمهای یکجانبه بر حقوق بشر مردم ایران، پایبندی جمهوری اسلامی به تداوم تعامل با سازوکارهای حقوق بشری از جمله کمیته حقوق بشر و اراده ایران را برای احترام به تعهدات بین المللی حقوق بشری و افزودن به تلاش ها در این زمینه، مورد تاکید قرار داد.
در این نشست هیات جمهوری اسلامی ایران با ارائه مستندات و گزارشهای قوی ضمن تاکید بر پایبندی ایران به مقررات میثاق مدنی و سیاسی و رد برخی از ادعاها، از تعامل سازنده و حرفهای با نهادهای حقوق بشری از جمله کمیته حقوق بشر بهدور از استفاده ابزاری سیاسی از نهادهای حقوق بشری تاکید کرد.
گفتنی است کمیته حقوق بشر متشکل از ۱۸ کارشناس است که در نشست ۱۳۹ خود در ژنو به بررسی گزارش های هفت کشور جمهوری اسلامی ایران، ونزوئلا، آمریکا، کویت، ترینیداد و توباگو، کره جنوبی می پردازد.
نظر شما