به گزارش ایرنا، سردار رمضان زیراهی شامگاه پنجشنبه در سی و ششمین بزرگداشت سالروز شهادت نادر مهدوی و همرزمانش در روستای بحیری شهرستان دشتی استان بوشهر با حضور وزیر کشور اظهار کرد: اکنون این آمادگی وجود دارد تا دشمن را در سطح هزاران کیلومتر اعم از دریا و خشکی تحت تعقیب و هدف قرار دهیم.
وی بیان کرد: جوانان این مرز و بوم در جوار خلیج فارس و استان بوشهر حماسههایی ماندگار آفریدند که یاد آنها برای ما لذت بخش و امیدآفرین است.
فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی سپاه تصریح کرد: در چند قرن گذشته به دلیل حاکمان نالایقی که بر این سرزمین حاکم بودند در هر جنگی که رخ داد شکست خورده و قسمتی از خاک سرزمینمان را از دست دادند اما در جنگ تحمیلی یک وجب از خاک میهنمان را از دست ندادیم.
زیراهی ادامه داد: این افتخار آفرینی در حالی رقم خورد که عمده کشورهای دنیا با عراق همراه بودند.
وی افزود: در آن مقطع هر چه صدام از تجهیزات و سلاح و نیرو درخواست کرد به او داده شد و در اواخر جنگ نیز آمریکاییها گفتند برای پایان دادن به جنگ باید از صدور نفت ایران ممانعت شود.
زیراهی ادامه داد: در ادامه این رویکرد بود که اعلام کردند که کشورهای تولید کننده باید افزایش تولید داشته باشند و این موجب شد تا قیمت نفت به پایین ترین رقم ممکن یعنی تا چهار دلار برسد.
وی تصریح کرد: با همه این شرایط ایران اسلامی توانست در هشت سال دفاع مقدس سربلند و پیروز از میدان خارج شود.
در ۱۶ مهر ۱۳۶۶، نادر مهدوی با فرماندهی ۹ نفر از دریادلان نیروی دریایی سپاه به در نزدیکی جزیره فارسی به طور مستقیم با نیروهای آمریکایی که به آبهای سرزمینی کشورمان تجاوز کرده بودند، جنگیدند که هفت نفر از آنان به نام های نادر مهدوی، بیژن گُرد، غلامحسین توسلی، نصرالله شفیعی، مجید مبارکی، خداداد آبسالان و مهدی محمدی ها به فیض شهادت نائل آمدند.
به پاس حماسه آفرینی این شهیدان، ۱۶ مهر در تقویم رسمی کشورمان روز نیروی دریایی سپاه نام گذاری شده است.
۱۶ مهر سال ۱۳۶۶ شهید نادر مهدوی به همراه سایر رزمندگان سپاه اسلام و شهدای نبرد مستقیم با آمریکا در خلیج فارس، برای انجام گشت زنی با استفاده از ۲ فروند قایق و ناوچه طارق به سمت جزیره فارسی حرکت کردند.
پس از رسیدن به جزیره فارسی صدای انفجار مهیب ناشی از انهدام رادار پایگاه فرماندهی توسط بالگردهای آمریکایی را شنیدند و لحظاتی بعد، سردار شهید مهدوی و همرزمانش یک فروند بالگرد کبری MS۶ متعلق به نیروهای آمریکایی را بالای سر خود دیدند.
شهید مهدوی بلافاصله نیروهای تحت امر خود را برای انجام عملیات مقابله به مثل فرا خواند، هنوز دقایقی از انهدام رادار فرماندهی نگذشته بود که قایق حامل شهید آبسالان و شهید نصرالله شفیعی نیز هدف اصابت موشک آمریکاییها قرار گرفت.
موشک دیگری نیز توسط دشمن به سمت اعضای ناو گروه شلیک شد که به هدف اصابت نکرد و بالگردهای آمریکایی بشدت به طرف ناوچه طارق تیراندازی میکردند.
سردار شهید مهدوی و یارانش، تصمیم گرفتند بالگردها را بزنند و پس از ۱۵ دقیقه درگیری شدید، با استفاده از یک فروند موشک استینگر، یکی از این بالگردها را ساقط کردند.
نادر مهدوی به اتفاق بیژن گرد هم به طرف بالگردهای آمریکایی در هوا شلیک میکردند و هم در پی گرفتن شهدا و زخمیها از آب بودند که پس از ۲۰ دقیقه رزم جانانه زنده به چنگال دشمن افتادند.
شهید مهدوی بر عرشه ناو جنگی یو اس اس چندبار آماج شکنجههای وحشیانه دشمن قرار گرفت و سینه اش با میخ های بلند آهنین سوراخ شد و بدین ترتیب مظلومانه به شهادت رسید.
پس از گذشت ۶ روز، پیکرهای مطهر شهدا و اسرا از مسقط پایتخت کشور عمان تحویل مقام های ایرانی و از مرز هوایی وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد.
نظر شما