۴ مهر ۱۴۰۲، ۱۱:۱۲
کد خبر: 85239338
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دومین سالگرد ارتحال علامه حسن زاده آملی برگزار شد

ساری- ایرنا- دومین سالگرد ارتحال ملکوتی علامه حسن حسن زاده آملی عالم برجسته وسالک توحیدی، با حضور شاگردان، استادان حوزه ودانشگاه و مردم شهرستان آمل برگزار شد.

به گزارش روز سه‌شنبه خبرنگار ایرنا، نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری در این مراسم، با اشاره به نقش مردم مازندران در گسترش آموزه های دین مبین اسلام گفت: پیشگامی برپایی حکومت علویان در ایران از افتخارات مردم شهر دارالمومنین آمل است.

آیت الله علی معلمی افزود: از آمل، علمای بسیاری برخواستند که برای گسترش مفاهیم و آموزه های دین اسلام و آل الله نقش به سزایی ایفا کردند.

وی با اشاره به بنیان گذاری جمهوری اسلامی ایران و نقش مردم مازندران برپایه سابقه درخشان درپیروزی انقلاب و نیز دوران دفاع مقدس گفت: از جمله نعمت های پروردگار به ما شکل گیری وتداوم جمهوری اسلامی ایران با حاکمیت ولی فقیه است.

نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری همچنین در ادامه با نقد شبهات حاکمیت فقیه و ولایت فقیه تصریح کرد: درمجلس خبرگان ۸۸ فقیه با قسم به قرآن امور را بررسی می‌کنند.

دومین سالگرد ارتحال علامه حسن زاده آملی برگزار شد

تقوا و مردمی بودن خصوصیات بارز علامه حسن زاده آملی

آیت الله معلمی همچنین در ادامه با اشاره به تقوا، پرهیزگاری، توانمندی های بالای علمی و فقهی مرحوم علامه حسن زاده آملی گفت: این امر درست است برای ما که اگر در مسیری که وارد شدیم، باید کامل و شایسته تلاش کنیم و فرد مفیدی در زمان حیات خود برای دیگران باشیم.

وی افزود: هرکسی برای خداوند یکتا خود را خالص کند، خدواند هم او را درمیان مردم بلندمرتبه می کند.

آیت الله معلمی، در پایان، مهمترین درس از زندگی علامه حسن زاده را بهره گیری از فرصت همگامی علم وعمل، خالص سازی برای خدا وخیرمردم را خواستن اعلام کرد ویادآورشد، ما نیز باید به اندازه توان دراین مسیر قدم برداریم.

به گزارش ایرنا، مرحوم علامه حسن حسن‌زاده آملی، سال ۱۳۰۷، در روستا ایرا از توابع لاریجان در استان مازندران به دنیا آمد. او ادبیات عرب و دروس‌ مقدماتی را در آمل آموخت، سپس برای ادامه تحصیلات عازم تهران شد و بعد از حدود ده سال عازم قم شد.

علامه شعرانی، حکیم مهدی الهی قمشه‌ای و علامه طباطبایی، سه استاد برجسته ای بودند که مرحوم حسن زاده از آنها بهره گرفته است؛ به ویژه که در عرفان، ارتباط تنگاتنگ با استاد نقش جدی در شکل گیری شخصیت شاگرد دارد.

مرحوم علامه حسن‌زاده از علامه شعرانی، اجازه اجتهاد و اجازه نقل حدیث دریافت کرد و با راهنمایی وی، در دروس فلسفه و عرفان و خارج فقه آیت‌الله سیدابوالحسن رفیعی قزوینی حضور یافت. آیت‌الله محمدتقی آملی، پدر برادران لاریجانی نیز یکی از استادان فقه و اصول آیت‌الله حسن‌زاده بوده است.

ایشان ۱۴ دوره شرح منظومه، ۴ دوره اشارات، یک دوره اسفار اربعه، و ۴ دوره شرح فصوص قیصری را تدریس کرده است؛ کتاب هایی که متون اصلی دروس فلسفی و متعلق به سبزواری، ابن سینا، ملاصدرا و ... است. او همچنین حدود ۱۷ سال دروس ریاضیات، هیأت، وقت و قبله تدریس کرده که کتاب دروس «معرفة الوقت و القبلة» محصول آن درس‌ها است. وی آثار بسیاری در فلسفه، عرفان، ریاضی، نجوم، ادبیات فارسی و عربی دارد و برخی از مهم‌ترین آثار فلسفی و عرفانی چون اسفار اربعه، اشارات، شفا و شرح فصوص الحکم را تصحیح کرده و بر آنها شرح و حاشیه نگاشته است. علامه حسن زاده در عمر کمتر از ۱۰۰ سال، بیش از ۱۰۰ اثر از خود به جا گذاشته که در رشته های مختلف به تحریر درآمده اند. ۲۹ اثر فلسفی، ۲۰ کتاب عرفانی، ۶ اثر کلامی، ۲ اثر تفسیری و ۷ کتاب حدیثی، بخشی از این آثارند و علاوه بر این، ایشان ۲۵ اثر در زمینه ریاضی و ۱۰ اثر ادبی دارد. گستردگی آثار ایشان باعث شده مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، نرم‌افزار مجموعه آثار ایشان، شامل آثاری که مؤسسه بوستان کتاب چاپ کرده را نیز آماده و عرضه کند.

علامه حسن زاده آملی شنبه شب سوم مهر ماه سال گذشت در سن ۹۳ سالگی و پس از یک دوره سخت بیماری در بیمارستان امام رضا (ع) شهر آمل دیده از جهان فروبست.

دومین سالگرد ارتحال علامه حسن زاده آملی برگزار شد

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha