محمدصالح جوکار در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با بیان اینکه وقف یکی از برترین مصادیق احسان و نیکوکاری است که در فرهنگ دینی ما بسیار سفارش شده است، اظهارداشت: مطالعه تاریخ وقف این حقیقت را روشن میکند که نخستین انگیزه خیران برای مبادرت به انجام اقدامات عام المنفعه، نابودی فقر و محرومیت از جامعه مسلمانان بوده که یکی از مهمترین آنها وقف است.
وی گفت: در جامعه وقفیات زیادی داریم که از گذشته در جامعه ما توسعه پیدا کرده و مصادیق زیادی در این زمینه وجود دارد و قاعدتا توجه واقف بر این بوده که یک موضوع عام المنفعه را دربرگرفته و وقف خود را انجام داده که این موضوع نشان از توجه فرهنگ دینی به مسائل عمومی مردم دارد.
جوکار افزود: وقف از یک طرف اثرات اقتصادی مانند رفع فقر و محرومیت از جامعه و تعدیل ثروت و امثال اینها را داراست اما از طرف دیگر از ابعاد مختلف باعث رشد و کمال انسانها و جامعه مسلمانان شده است.
نماینده مردم یزد و صدوق در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم که افراد چگونه برای اهدافی که داشتند از جان خود گذشتند و ایثارگری کردند، اظهارداشت: بخشی از هویت جامعه ایرانی از خودگذشتگی و توجه به دیگران است.
وی ضمن تاکید بر ترویج فرهنگ وقف در جامعه بیان کرد: در تاریخ اسلامی، نخستین واقف، پیامبر اکرم(ص) بودند و مسجد قبا و مسجدالنبی از نخستین موقوفات ایشان به شمار میآید. مردم هم به تبعیت از این الگوها به عنوان الگوهای مرجع در این مسیر حرکت میکنند و پس از پیامبر(ص) نیز هزاران مورد برای وقف به نیت کمک به نیازمندان اختصاص داده شده است.
جوکار با بیان اینکه امروز بحث تبدیل به احسن کردن موقوفات یکی از نکات بسیار مهمی است که مورد توجه قرار گرفته است، افزود: باید نیازهایی که امروز جامعه برای حرکت به سمت پیشرفت در عرصههای مختلف فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی دارد، تشخیص داده شود، آنجا که ممکن است چالشها و نواقصی وجود داشته باشد که باید بر اساس آنها وقف صورت پذیرد.
رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی در جامعه به عنوان سرمایه عظیم به وقف نگاه میشود، اموال وقف حفاظت میشود و از عواید وقفی که انجام شده به نحو مطلوب و در راستای نیت واقف بهره برداری میشود، افراد بیشتری انگیزه پیدا می کنند تا اموال خود را وقف کنند.
نظر شما