به گزارش خبرنگار ایرنا، چهارمحال و بختیاری اکنون با پشت سر گذاشتن شانزدهمین سال خشکسالی، در حالی وارد سال آبی جدید میشود که آبهای زیرزمینی این استان در وضعیت ناگواری قرار دارد و از ۱۰ دشت اصلی استان تمامی دشتها در شرایط ممنوعه و ممنوعه بحرانی قرار دارد.
معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری از تداوم خشکسالی در این استان خبر داد و گفت:بارش باران در تابستان امسال ۳.۱ میلیمتر گزارش شد که در مقایسه با میانگین بلند مدت ۳.۳ میلیمتر بوده است ۲ دهم میلیمتر کاهش داشته است که بیانگر واقعیت خشکسالی است و سال آبی ۱۴۰۱- ۱۴۰۲ با کاهش پنج درصدی بارشهای استان در مقایسه با میانگین بلندمدت به پایان رسید.
معصومه نوروزی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: اگر چه در سال آبی که گذشت بارش برف در استان تا حدی بهبود یافت و موجب جاری شدن برخی چشمهها شد اما این بارشها در مقایسه با میانگین بلندمدت ۳۲ میلیمتر کاهش دارد.
وی با اشاره به تداوم روند خشکسالی در استان تصریح کرد: از سال ۸۶ تاکنون میانگین بارشهای استان به مدت سه سال آبی با کمبود مواجه است و توقف و مهار تبعات خشکسالی در استان نه تنها منوط به گذشت چند سال ترسالی است بلکه باید برای مهار و نفوذ دادن آبهای سطحی به داخل خاک اقدامات موثری از سوی دستگاههای اجرایی انجام گیرد.
معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ۹۴ درصد مساحت استان در محاصره خشکسالی قرار دارد، اظهار داشت: این خشکسالی در نقاط مختلف استان از وضعیت بسیار شدید تا تضعیف پراکنده شده است.
نوروزی ادامه داد: اگرچه برای پاییز امسال بارشهای خوبی پیشبینی میشود اما این بارشها در حدی نیست که بتواند خشکسالیهای استان را جبران کند و با برنامهریزی و تمهدیداتی که دستگاهها درنظر میگیرند میتوان از هدررفت آبهای سطحی جلوگیری کرد.
وی همچنین با اشاره به گرمتر شدن هوا و افزایش تبخیر آب، یادآور شد: همه عوامل دست به دست هم داده تا سطح آبهای زیرمینی در استان کاهش پیدا کند از همین رو پیشنهاد میشود تا دستگاههای مربوطه برای کنترل آبهای سطحی تمهیداتی در نظر گیرند.
به گزارش ایرنا، خشکسالیهای اخیر چهارمحال و بختیاری از سال آبی ۸۵-۸۶ آغاز شده است و در طول این سالها پیامدهای ناگواری بر منابع آب، محیطزیست و فعالیتهای اقتصادی این استان برجا گذاشته است.
این استان سرچشمه ۲ رودخانه زایندهرود و کارون و بخشی از رودخانه دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
نظر شما