به گزارش روز پنج شنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس، گابریل بوریک رئیسجمهوری شیلی در جریان سخنرانی در هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک تاکید کرد: ما باید به صراحت بگوییم که وقتی تحریمها به صورت یکجانبه اعمال میشوند، به دستیابی به راهحل کمکی نمیکنند. به عنوان نمونه، تحریم ونزوئلا، امروز از دیدگاه ما، به بهبود شرایط زندگی مردم این کشور کمکی نمیکند.
وی افزود: برای تضمین دموکراسی در ونزوئلا، «ضروری است که ایالات متحده تحریمهایی را که در حال حاضر به کاراکاس تحمیل کرده است را لغو کند».
وی در بخشی دیگر از صحبت های خود اظهار داشت: ما باید بگوییم که همین موضوع در مورد تحریمهایی که از مدتها پیش علیه کوبا وضع شده است نیز ما را آزار میدهد. اعلام اینکه کوبا کشوری است که تروریسم را ترویج میکند نه تنها نادرست است بلکه (حقوق) ما را تضییع میکند و بنابراین ما از ایالات متحده میخواهیم که سیاستی را که دولت باراک اوباما (رئیسجمهوری سابق آمریکا) در آن زمان داشت و کوبا را از این فهرست حذف کرد، دنبال کند.
رئیسجمهوری شیلی حذف این جزیره از فهرست کشورهای حامی تروریسم توسط دولت جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا را اقدامی «ضروری» توصیف کرد.
وی همچنین به اشغال سرزمینهای فلسطین توسط رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: نمیتوانیم ساکت باشیم وقتی اشغال غیرقانونی و نفی امکان تشکیل دولت فلسطین را میبینیم. ما با حمایت از سیاست یک سرزمین دو دولت در فلسطین اشغالی، احترام به قوانین بین المللی را خواستار هستیم.
بوریک در سخنرانی خود به یادآوری پنجاهمین سالگرد کودتا علیه دولت سوسیالیستی سالوادور آلنده در ۱۱ سپتامبر ۱۹۷۳ اشاره کرده و به شواهد موجود مبنی بر اینکه نیکسون رئیسجمهوری وقت آمریکا «از ابتدا توطئه کرده بود» تاکید کرد.
بوریک خاطر نشان کرد که در میان درسهایی که از این فاجعه گرفته شده، اصلیترین درس این بوده است که «مشکلات دموکراسی همیشه باید با دموکراسی بیشتر حل شود و کودتا هرگز اجتناب ناپذیر نیست، دموکراسی همیشه جایگزین هایی ارائه میدهد». وی همچنین تاکید کرد حقوق بشر «رنگ سیاسی ندارد و باید در همه زمانها و مکانها ترویج و دفاع شود».
نظر شما