غلامرضا عُشاقی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، طول عملیات این پروژه را ۱۲ کیلومتر اعلام کرد و افزود: برای این طرح ۴۸ میلیارد ریال اعتبار ملی و بیش از ۲۶۱ میلیارد ریال اعتبار استانی اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: از آنجا که قنات از جمله منابع آبی به ویژه در مناطق بیابانی و نیمه بیابانی به شمار می رود، احیا و لایروبی آنها جزو برنامههای اصلی فنی مهندسی کشاورزی اصفهان است.
مدیر امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان ادامه داد: سیلاب اصلی ترین دلیل آسیب و تخریب قنوات است و در سالهایی که سیل بیشتری در استان رخ میدهد، احیا و لایروبی بیشتری مورد نیاز خواهد بود.
عشاقی با اشاره به اینکه محدوده استان اصفهان دارای حدود چهار هزار و ۶۰۰ رشته قنات است، تصریح کرد: قنوات در ۲۲ از ۲۸ شهرستان این استان بخش قابل توجهی از آب به ویژه در بخش کشاورزی را تامین میکنند.
وی خاطرنشان کرد: تامین بودجه و تخصیص به موقع اعتبار، مهمترین نیاز ما در اجرای پروژههای مرتبط با احیا و لایروبی قنوات است و در صورت تحقق اعتبارات در زمان مقرر قادر خواهیم بود بخش قابل توجهی از این منابع آبی را احیا کنیم.
حدود چهار هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار و ۶۰۰ رشته قنات در استان اصفهان وجود دارد که برداشت آب از آن حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون متر مکعب در سال برآورد میشود.
۲۲ شهرستان استان اصفهان دارای قنات است و با توجه به شرایط خشکسالی در این خطه استفاده از این منابع آبی زیرزمینی ضروریست.
نظر شما