سید علی شیداییفر روز سهشنبه -۱۲ شهریور- در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان این که دومین دوره این رویداد عاشورایی پس از دو سال وقفه برگزار میشود، اظهار کرد: با همکاری و تلاش مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی از امروز در محوطه مقابل بوستان ولایت ساری به مدت سه روز شاهد اجرای هشت اثر نمایشی عاشورایی در قالب نقالی، پردهخوانی و شبیهخوانی خواهیم بود.
وی افزود: در این دوره شاهد حضور و اجرای پنج اثر انفرادی در قالب نقالی و پردهخوانی و سه اثر شبیهخوانی هستیم که طبق برنامه عصر روزهای یکشنبه، دوشنبه و سهشنبه برای عموم مردم اجرا میشوند.
دبیر دومین دوره اجرای نمایشهای ایرانی عاشورایی مازندران خاطرنشان کرد: عصر امروز –یکشنبه- از ساعت ۱۷ ابتدا نقالی «مسلمابن عقیل» توسط مرشد محمدمهدی مرادی از ساری برگزار میشود. از ساعت ۱۷ و ۳۰ مرشد ابوالقاسم رجبی از ساری نقالی «حر ابن یزید ریاحی» را اجرا میکند و از ساعت ۱۸ نیز مجلس تعزیه «حضرت علیاکبر(ع)» توسط حاج علی باقری کلهبستی از بابلسر اجرا خواهد شد.
به گفته شیداییفر فردا و در دومین روز اجراها نیز در ساعت ۱۷، ساعت ۱۷ و ۳۰ و ساعت ۱۸ به ترتیب نقالی «حضرت علیاصغر(ع)» توسط مرشد مهسان شعبانی از بهشهر، مقتلخوانی سیدالشهدا توسط مرشد احمد رجبی کیاسری از ساری و تعزیه حضرت عباس(ع) با معینالبکایی حاج رضا رضوانی از آمل اجرا میشود.
وی از اجرای یک پردهخوانی و یک مجلس تعزیه در سومین روز این رویداد خبر داد و گفت: تنها اثر پردهخوانی حاضر در این رویداد اثری درباره واقعه کربلا است که ساعت ۱۷ روز سهشنبه توسط مرشد جواد آقاپور از آمل اجرا میشود و پس از آن نیز از ساعت ۱۷ و ۳۰ مجلس تعزیه امام حسین(ع) به معینالبکایی حاج محسن جوادی از بندپی بابل به اجرا در میآید.
شیداییفر با اشاره به غیررقابتی بودن این همایش در دوره دوم، اظهار کرد: پس از این تعزیه نیز مراسم اختتامیه رویداد غیررقابتی با تقدیر از همه هنرمندان و گروههای شرکت کننده و تعدادی از پیشکسوتان نمایشهای آیینی و مذهبی مازندران برگزار میشود.
این هنرمند عرصه هنرهای نمایشی مازندران درباره اهداف برپایی همایش نمایشهای ایرانی-عاشورایی خاطرنشان کرد: تلفیق هنرهای نمایشی ایرانی با مفاهیم مذهبی و عاشورایی از دههها پیش تا کنون سبب شده آثاری ارزشمند، فاخر و بدیع در حوزه نمایش جامعه ایرانی ایجاد شود که معرفی این آثار به نسل جدید و آشناسازی آحاد جامعه با چنین آثاری میتواند به تقویت و حفظ ارزشهای فرهنگی ایرانی-اسلامی کمک کند.
نخستین همایش نمایشهای ایرانی عاشورایی مازندران ۱۰ تا ۱۲ مهر ۱۴۰۰ با اجرای ۱۰ اثر نمایشی در قالبهای تعزیهخوانی، تئاتر، نقالی و سوگخوانی به دبیری سید علی شیداییفر در محوطه باز آستانه امامزاده یحیی(ع) ساری برگزار شده بود که آثاری از ساری، بهشهر، قائمشهر و آمل اجرا شدند.
این همایش با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن هنرهای نمایشی مازندران، شهرداری و شورای شهر ساری و مؤسسه فرهنگی هنری پژواک برگزار میشود.
نظر شما