بخشنامه برخورد قاطع با احداث غیرمجاز استخرهای کشاورزی در خراسان‌رضوی ابلاغ شد

مشهد- ایرنا- مدیر دفتر حقوقی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی تاکید کرد: بخشنامه دادگستری استان مبنی بر برخورد قاطع با احداث غیرمجاز استخرهای ذخیره آب در اراضی کشاورزی با هدف صیانت از منابع آبی و کاهش تلفات غرق‌شدگی به این شرکت ابلاغ شد.

ناصر صادقیان پور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این بخشنامه در چهارچوب سلسله جلسات کمیته تخصصی حقوقی کمیته صیانت از منابع آب صادر شده و در صورتی که به درستی و با برنامه ریزی مناسب اجرا شود، از روند فزاینده احداث استخرهای غیرمجاز ذخیره سازی آب در استان جلوگیری می شود و آمار تلفات انسانی ناشی از غرق شدگی در این استخرها کاهش می‌یابد.

وی اضافه کرد: خراسان رضوی دارای رتبه اول خشکسالی در کشور است و مشکلات پیچیده‌ای تامین آب شرب استان در شرایط فوق العاده و خاصی دارد، اما با کمال تاسف در این شرایط برخی اقدام به جمع آوری آبهای سطحی و هدایت آن به استخرهای ذخیره سازی آب می‌کنند و یا حداکثر آب ممکن را از چاههای کشاورزی استخراج و به این استخرها هدایت می کنند.

مدیر دفتر حقوقی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی ادامه داد: عمق برخی از این استخر ها حتی به ۲۰ متر نیز می رسد و رقابتی عجیب و مخرب در بین این افراد برای ذخیره آب به وجود آمده است.

وی بیان داشت: با وجود کمبود شدید آب در استان، طی سالهای اخیر از استانهایی بوده‌ایم که بالاترین آمار غرق شدگی در استخرهای ذخیره سازی آب کشاورزی را در کشور داشته و در این میان بسیار تأسف انگیز است که بیشتر این آمار متعلق به کودکان است.

صادقیان پور افزود: رقابت در کسب و تامین آب در هر عرصه ای وجود دارد و این تفکر باعث وسوسه شدن برخی افراد برای ذخیره سازی به صورت غیر مجاز و یا آب فروشی می شود.

الزامات احداث استخرهای کشاورزی

مدیر دفتر حقوقی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی اضافه کرد: هدر دادن آب موجب اختلال در سیاست‌گذاری دستگاه‌های متولی در این حوزه و اختلال در تامین آب می شود، لذا قانون گذار احداث استخرهای کشاورزی را جرم تلقی کرده و برای آن مجازات در نظر گرفته است.

صادقیان پور گفت: هدف اصلی از صدور بخشنامه دادگستری استان، برخورد با استخرهایی است که خارج از چهارچوب قانونی و به صورت بی رویه احداث شده و یا استانداردهای قانونی لازم را ندارند.

وی افزود: در این بخشنامه مواردی نیز برای جلوگیری از غرق شدگی در استخرها نظیر ایجاد حصار یا نصب فنس حداقل به ارتفاع ۲ متر در اطراف استخر، ایجاد محدودیت و ممانعت از تردد افراد و نصب درب قفل‌دار، تجهیز استخر ذخیره آب کشاورزی به طناب پنبه‌ای مطابق نظر کارشناسان جهاد کشاورزی، ایجاد جان‌پناه در کناره های استخر، تجهیز استخر ذخیره آب کشاورزی به جلیقه نجات غریق به تعداد کافی و رهاسازی تیوب لاستیک بادی به تعداد کافی تکلیف شده است.

مدیر دفتر حقوقی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی اظهار امیدواری کرد: با اجرایی شدن این بخشنامه صیانت جمعی از آب و منابع آبی استان صورت می گیرد تا بدون مشکل از شرایط بحرانی عبور کنیم.

به گزارش ایرنا، ٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت خشکسالی بسیار شدید است.

نیاز آبی مشهد در شرایط اوج مصرف ۱۲ هزار و ۷۰۰ لیتر در ثانیه است و اکنون چهار هزار و ۱۵۰ لیتر در ثانیه کسری تولید و استحصال آب وجود دارد.

منابع آبی مشهد شامل دریاچه‌های پشت چهار سد "طرق، اَرداک، دوستی و کاردِه"، چندین حلقه چاه و ۲ رشته قنات است که سد دوستی از مهم‌ترین آنهاست.

هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بی‌رویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشت‌های استان عنوان شده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha