رستگاری در آشیانه پلنگ‌ها

ساری- ایرنا- سفر هیات دولت به مازندران در اسفند ماه سال ۱۴۰۰ نقطه پایانی بر چشم انتظاری هفت ساله کشتی‌دوستان و قهرمان بنامی همچون کمیل قاسمی، کامران قاسمپور، رضا یزدانی، حسن یزدانی و دیگر ملی پوشان ادوار گذشته ورزش اول ایران برای تکمیل ورزشگاه پنج هزار نفری شهر جویبار به عنوان مطالبات دیرینه مردم این خِطه بود.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا، زخم ورزشگاه کشتی پنج هزار نفری جویبار که در سال‌های گذشته به دلیل تامین نشدن منابع مالی ملی و استانی سرباز کرده بود، به گفته مسوولان، این روزها با تخصیص ۴۰۰ میلیاد ریال اعتبار جدید از محل سفر استانی رئیس جمهور به مازندران ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
تکمیل ورزشگاه نیمه‌تمام پنج هزار نفری جویبار پس از کسب مدال‌های رنگارنگ کشتی‌گیران برای برگزاری رویدادهای ورزشی ملی و بین‌المللی به سر زبان‌ها افتاد، اما طی این سال ها به دلیل نبود اراده در دولت سابق برای تکمیل آن، رنجش کشتی گیران و ورزش‌دوستان را درپی داشت و آنان تحقق اجرای این طرح را «وعده سرخرمن» می‌خواندند.
ساخت ورزشگاه جویبار به عنوان پایتخت کشتی ایران و جهان مطالبه‌ای چند دهه‌ای بود که سرانجام پس از بازی‌های المپیک ریو ۲۰۱۶ و قهرمانی حسن یزدانی در آن رقابت‌ها که مدال طلای کشتی آزاد را پس از ۱۶ سال نصیب ایران کرده بود، به مرز تحقق نزدیک شد و در مراسم تجلیل از این کشتی گیر که شهریور ۱۳۹۵ با حضور وزیر وقت ورزش و جوانان در جویبار برگزار شد، کلنگ ساخت آن بدون پشتوانه مالی به زمین زده شد.

بعد از آغاز به کار دولت سیزدهم و سفر هیات دولت به مازندران تکمیل این طرح مورد تاکید قرار گرفت که در حال حاضر پیشرفت فیزیکی این طرح ممتاز ورزشی به بالای ۴۰ درصد رسید.

بنا به نظر مدیران ارشد استان این طرح ورزشی برای تکمیل و افتتاح نیازمند یک هزار و ۲۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر است که در دور دوم سفر هیات دولت تکمیل این طرح در اولویت قرار می‌گیرد.

رستگاری در آشیانه پلنگ‌ها

ورزش دوستان می‌دانند که مدال‌آوری و قهرمانی‌ها تنها مختص به یک دوره زمانی خاص نیست و تقویم کشتی را که ورق بزنیم، می‌بینیم که جویبار در کشتی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و همواره کشتی گیران نام‌آوری از این دیار به رقابت‌های جهانی و المپیک اعزام و با افتخار آفرینی‌هایشان، پرچم سه رنگ ایران را به اهتزاز در آورده اند.

کشتی در جویبار ریشه در خاک دارد و مردم این دیار با پوست و استخوان این ورزش مُهیج را لمس می‌کنند. فنون این ورزش نسل به نسل و سینه به سینه از امثال مهدی حاجی زاده، سبحان روحی، یعقوب نجفی جویباری، کمیل قاسمی، رضا یزدانی، مسعود اسماعیل‌پور، عزیز و آیت واگذاری، حسن یزدانی، محمد نخودی، امیر محمد یزدانی و کامران قاسمپور به پهلونک‌ها و نونهالانی که در حال مرور فن کشتی در سوله‌های نه چندان استاندارد ورزشی این شهر هستند، در حال انتقال است.

مدال آوری‌ها تنها یک روی سکه است و زمانی که به سالن‌های کشتی این استان پا می گذراید می بینید که این سالن‌های ورزشی شایسته نام و آوازه کشتی مازندرانی نیست، اما کودکانی با ذوق وصف ناشدنی در سوله‌هایی که تنها نام سالن ورزشی را یدک می‌کشد، در حال تمرین و جُنب و جوش هستند.

بر اساس آمار، ۲ هزار کشتی‌گیر در رده‌های مختلف سنی در این شهر به صورت حرفه‌ای در دهها سالن ورزشی مشغول تمرین هستند، اما در برخی از این سوله‌ها آنقدر اذحام و حضور کشتی‌گیران زیاد است که مربیان، کشتی‌گیران را در سطوح یک تا چهار دسته‌بندی می کنند و از ساعت ۱۵ عصر تا حوالی ساعت ۲۳ هر شب در حال آموزش کشتی به این ورزشکاران هستند. در کنار فقر زیرساختی کشتی مازندران، تنها رویه‌ای که اشتیاق مدال‌آوری را در بین کشتی گیران این استان زنده نگه می‌دارد، غیرت مثال زدنی آنان است و بر همین اساس بسیار راغب هستند که در مسیری که نیاکانشان پا گذاشتند، حرکت کنند.

رستگاری در آشیانه پلنگ‌ها

در اغلب سالن‌های ورزشی مازندران خبری از دوش آب گرم، آب سرد کن یا اتاق گرم و تعویض لباس نیست و به تشک‌های کشتی برخی از این سالن‌ها که نگاهی می‌اندازید، انگار ماه‌ها است که رنگ نظافت را به خود ندیده‌اند. کمتر کشتی‌گیر مازندرانی است که روی این تشک‌ها تمرین کرده باشد ولی به بیماری پوستی و عفونت‌های قارچی مبتلا نشده باشد. این کشتی گیران در کنار گوش‌های شکسته همواره جای زخم بیماری پوستی را که دایره‌وار روی بدنشان نقش می‌بندد، به یادگار دارند.

نیازمند اعتبار یک هزار و ۲۰۰ هزار میلیارد ریالی هستیم

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران در حاشیه بازدید از خانه کشتی جویبار بیان داشت: در حال حاضر پیشرفت فیزیکی این طرح بزرگ ورزشی در مازندران به بیش از ۴۰ درصد رسید و برای تکمیل آن نیازمند ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر هستیم.

احمد توکلی افزود: روند تکمیل خانه تخصصی جویبار از ۱۵ درصد قبل از دولت سیزدهم در حال حاضر به بالای ۴۰ درصد رسید.

وی با اشاره به اینکه افتتاح هرچه زودتر این طرح ورزشی در کاهش هزینه‌های ساخت اثر بخش است، بیان داشت : تامین اعتبار مورد نظر این طرح در دور دوم سفر هیات دولت مورد تاکید قرار می گیرد و از ظرفیت اعتبار ملی و استانی استفاده می شود.

رستگاری در آشیانه پلنگ‌ها

این مقام مسئول تصریح کرد: پیش بینی ما این است تا ۲ سال آینده سالن تخصصی کشتی که نیاز اساسی این رشته ورزشی در مازندران است به مرحله افتتاح برسد.

شهرستان جویبار در شمال غربی شهر ساری مرکز مازندران با داشتن کشتی گیران مدال آوری از ادوار گذشته تاکنون همچون چون مهدی حاجی زاده، حسن یزدانی، کمیل قاسمی، رضا یزدانی، مسعود اسماعیل پور، رضا مظفری، عزیز و آیت واگذاری، کامران قاسمپور، سبحان روحی، یعقوب نجفی جویباری، سلمان قادری، قدرت قادری، مرحوم ناصر حسین پور، مرحوم حاج حسین نورزیان، محمدباقر و روح الله عالی، عزت الله اکبری، ایمان صادقی، سعید احمدی، سعید نیستانی، امیرمحمد یزدانی، محمد نخودی و چندین قهرمان و پهلوان دیگر از سوی اتحادیه جهانی کشتی پایتخت کشتی ایران و جهان لقب گرفت.

هم اکنون پایتخت کشتی ایران و جهان دارای یک سالن ۲ هزار و ۵۰۰ نفری کشتی به نام پهلوان حاجی زاده است که مسابقات ملی و داخلی در این سالن برگزار می شود. و با تکمیل سالن ورزشی پنج هزار نفری در دست ساخت، جویبار می تواند میزبانی مسابقات جهانی و آسیایی را در کشتی بر عهده گیرد.

رستگاری در آشیانه پلنگ‌ها

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha