به گزارش ایرنا، شهرام کلانتری روز پنجشنبه در یک نشست خبری در آستانه روز داروساز ( ۵ شهریور) افزود: سیاست دولت آن است که تولید داخلی داروهای مشابه خارجی افزایش یابد تا بیشتر در داروخانهها عرضه شود و کمبودهای دارویی کاهش یابد؛ مگر اینکه حوزه تخصصی پزشکی مربوطه اصرار داشته باشد که این داروها وارد شود.
به گفته وی، برخی شرکتهای پخش از شرایط کمبود نقدینگی داروخانهها سوءاستفاده میکنند و در توزیع دارو، تبعیض قائل میشوند و از سوی دیگر، بعضی از این شرکتها در سبد فروش خود، داروخانه را به خرید مکملها ملزم میکنند.
کلانتری ادامه داد: در کشور بیش از ۳۰ دانشکده داروسازی وجود دارد که بیش از ۲ هزار دکتر داروساز فارغ التحصیل میشوند و بیش از ۳۲ هزار شماره نظام پزشکی در حوزه داروسازی ثبت شده است.
وی با اشاره به وجود حدود ۱۴ هزار و ۲۰۰ داروخانه تاسیس شده در کشور، اظهار داشت: برخی داروسازان نیز به عنوان مسئولان فنی داروخانهها و کارشناسان دانشگاههای علوم پزشکی و صنعت پخش دارو فعالیت دارند که نقش بسزایی در افزایش تولید و توانمندیهای صنعت دارو ایفا میکنند.
فواید اجرای طرح دارویار
رئیس انجمن داروسازان ایران تصریح کرد: در سالهای گذشته دارو به عنوان کالای استراتژیک محسوب میشد و ارز دولتی به آن تعلق میگرفت که مشکلاتی در بخش قیمت گذاری ایجاد کرده بود. در دولت سیزدهم ارز دولتی دارو حذف شد و به عنوان یارانه به سازمانهای بیمهگر پرداخت شد و با توجه به اینکه ۹۸ درصد جامعه ایرانی از انواع بیمهها برخوردار هستند، امیدواریم با تزریق به موقع اعتبارات از سوی سازمان برنامه و بودجه، عملکرد دارویار مختل نشود.
وی افزود: از قیمت ۱۰۰ درصدی دارو، ۷۰ درصد سهم بیمهها و ۳۰ درصد فرانشیز داروخانهها بوده و لازم است تمهیداتی برای موفقیت آمیز بودن اجرای طرح دارویار انجام شود و سازمان برنامه و بودجه اعتبارات این طرح را سریعتر تخصیص دهد.
کمبود دارو نداریم مشکل توزیع نامناسب است
عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان ایران نیز در این نشست با انتقاد از وجود تعداد زیاد شرکتهای پخش دارو در کشور گفت: ۶۴ شرکت توزیع پخش سراسری و ۱۸۰ پخش استانی داریم؛ در حالی که در کشورهای اروپایی، سه یا چهار شرکت پخش وجود دارد و توزیع دارو در این کشورها در بستر الکترونیک انجام میشود.
هادی احمدی اظهار داشت: تعداد زیاد شرکتهای پخش، معضلی برای داروخانه شده است زیرا روزانه ۲۰ تا ۳۰ ویزیتور به داروخانهها مراجعه میکنند و همین موضوع باعث سردرگمی داروخانهها در ارائه خدمت به مردم شده است.
وی تصریح کرد: اکنون کمبود دارو وجود ندارد بلکه مشکل مدیریت توزیع دارو است زیرا بعد از تغییر قیمت دارو، به یکباره شاهد وفور داروها هستیم.
فروش دارو در سامانههای غیر قانونی ممنوع است
عضو انجمن داروسازان ایران با اشاره به فروش اینترنتی دارو هشدار داد: ارائه خدمات دارویی در داروخانه ها مهم است و دارو به عنوان یک کالای استراتژیک قابل عرضه در فروش اینترنتی نیست.
شهاب الدین جنیدی تصریح کرد: بار مالی ناشی از خطرات فروش غیرحضوری دارو در مجموعه سلامت کشور و سازمانهای بیمه گر ایجاد میشود و اکنون نگرانیهای زیادی در این زمینه وجود دارد.
جنیدی اظهار داشت: مردم نباید به تبلیغات عرضه دارو در سامانههای غیر مجاز توجه کنند زیرا زنجیره دارو و نگهداری آن در شرایط مناسب حائز اهمیت است و میتواند سلامت را به خطر بیاندازد.
نظر شما