به گزارش ایرنا به نقل از شبکه الجزیره، داسیلوا روز پنجشنبه در نشست سران بریکس در شهر ژوهانسبورگ پایتخت اقتصادی آفریقای جنوبی افزود: گروه بریکس به فعالیت برای ایجاد نظم جهانی براساس صلح و چندجانبه گرایی ادامه می دهد.
وی روز چهارشنبه نیز در دومین روز برگزاری پانزدهمین نشست سران بریکس با اشاره به توانمندی اقتصادی و جمعیتی این گروه هشدار داد که بازگشت به ذهنیت جنگ سرد چند جانبه گرایی را تهدید می کند.
رئیس جمهور برزیل گفته بود که جنگ اوکراین نقاط ضعف و شکنندگی شورای امنیت را نشان داد، این جنگ تبعات جهانی نداردو برزیل همواره بر اصول سازمان ملل و سلامت و حاکمیت کشورها تاکید کرده است.
داسیلوا افزود: یمنی ها، سودانی ها، سوری ها، فلسطینی ها همه حق دارند که در سلامت زندگی کنند.
رئیس جمهور برزیل با بیان اینکه تخطی از هزینه نظامی جهانی ۲ تریلیون دلاری قابل قبول نیست، اضافه کرد: ما در بریکس ۴۱ درصد ساکنان جهان را تشکیل می دهیم و با سناریوهای پیچیده ای مواجه هستیم.
وی گفت: ما نیازمند یک نظام حمایت مالی بین المللی هستیم
بزرگترین گردهمایی سران کشورهای جهان غیرغربی در چارچوب «بریکس» از ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ آغاز شده و تا دوم شهریورماه جاری (امروز) در منطقه مالی «سندتون» ژوهانسبورگ آفریقای ادامه دارد.
طرح ایجاد گروه بریکس با نزدیکی چهار قدرت اقتصادی در حال ظهور جهان شامل برزیل، روسیه، چین و هند در دوران اوج یکجانبهگرایی آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفت. سابقه شکلگیری این گروه به سال ۲۰۰۱ باز میگردد و نهایتاً «گروه بریک» در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۹ بهطور رسمی تأسیس شد و با اضافه شدن آفریقای جنوبی در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۰ نام آن پس از پیوستن این کشور از «بریک» به «بریکس» تغییر یافت.
مهمترین شاخصه در این گروه کارکردهای اقتصادی، مالی و پولی و همچنین گستره فرامنطقهای و جهانی بودن اعضا و اثرگذاری آن بوده که به گروه «قدرتهای اقتصادی نوظهور» معروف است.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران شامگاه چهارشنبه - یکم شهریور - در صدر هیأتی سیاسی در نخستین سفر رسمی و بهمنظور حضور در نشست سران کشورهای عضو «بریکس»، به دعوت «سیریل رامافوزا» رئیسجمهور آفریقای جنوبی عازم ژوهانسبورگ شد.
نظر شما