به گزارش ایرنا، «علیاکبر اسدی» عصر چهارشنبه در نشست گزارش عملکرد دستگاههای مختلف استان مرکزی در جمع خبرنگاران در اراک، افزود: تعداد طرحهای آماده افتتاح و طرحهایی که عملیات اجرایی آن در هفته دولت آغاز میشود، یکهزار و ۱۸۰ طرح است.
وی بیان کرد: کلنگزنی پروژههای استان مرکزی در هفته دولت امسال به شکل خرد و کوچک است و عملیات اجرایی طرح کلان آغاز نمیشود، زیرا طرحهای زیادی وجود دارد که از دولتهای قبل باقی است و باید تکمیل شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی ادامه داد: تنها یک طرح بزرگ ملی به دلیل اهمیت آن در راستای آبرسانی به شهرستان ساوه و روستاهای این منطقه از یک ماه گذشته آغاز شده و در دست اجرا است.
اسدی بیان کرد: سیاست دولت تکمیل پروژههای نیمه تمام است، حدود ۳۲ میلیارد ریال در این راستا سال گذشته و امسال نیز از محل اعتبارات سال ۱۴۰۲، ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال تخصیص یافته است.
وی اظهار کرد: امید است سازمان برنامه و بودجه کشور تخصیص بیشتری به استان مرکزی دهد تا در فصل کاری، طرحهای عمرانی بیشتری انجام شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی افزود: اقدامات خوبی در مسیر مصوبات پروژههای سفر صورت گرفته است و طرحهای متعددی با قدمت طولانی به نتیجه رسیده است.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مرکزی گفت: بودجه شهرداریهای سال گذشته استان با ۳۴ شهرداری در مجموع به ۴۲ هزار میلیارد ریال رسید که ۲۸ هزار میلیارد ریال آن در پروژههای عمرانی هزینه شد.
«محمود مرادی» افزود: کل بودجه امسال استان ۶۵ هزار میلیارد ریال معادل شش و نیم همت است که ۴۵ هزار میلیارد ریال سهم بخش عمرانی است.
وی بیان کرد: پیشبینی شده سهم بودجه امسال تا پایان سال به هشت و نیم همت و میانگین سهم عمرانی به ۷۰ درصد برسد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی گفت: از جمعیت یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفری استان مرکزی، ۳۲۳ هزار نفر در روستاها ساکن هستند و این استان رتبه ۲۱ جمعیت روستایی کشور را دارد.
« حمید پاکپور» افزود: سال گذشته هشتهزار میلیارد ریال از محل ارزش افزوده و امسال ۲ هزار میلیارد ریال به دهیاریهای استان مرکزی اختصاص یافت.
وی، تعداد پروژههای دهیاریهای استان را در هفته دولت ۴۱۶ طرح عنوان کرد و گفت: ۸۵۸ روستای استان دارای دهیاری هستند.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی ادامه داد: حدود سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار این طرحها است.
پاکپور اظهار کرد: بیشترین تعداد طرحها مربوط به بهسازی معابر است و به طور میانگین برای هر طرح بالغ بر هشت هزار میلیارد ریال هزینه شده است.
وی اظهار کرد: استان مرکزی سال گذشته در افتتاح تعداد پروژههای روستایی دهه فجر رتبه دوم و در کلنگزنی طرحهای دهیاریهای کشور رتبه اول را کسب کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی هم گفت: سال گذشته اتفاقات خوبی در این شرکت صورت گرفت و میزان اعتبارات ملی و استانی به سه برابر افزایش یافت.
« عزتالله آمرهای» افزود: جذب اعتبارات این شرکت از یکهزار میلیارد ریال در سال ۱۴۰۰ به سه هزار میلیارد ریال رسید و آبرسانی به ساوه آغاز شده و امید است با تامین اعتبار سرعت گیرد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی گفت: در دولت سیزدهم طول شبکه برق استان از ۲۰ هزار ۶۲۰ کیلومتر در سال ۱۴۰۰ به ۲۱ هزار و ۷۲ کیلومتر رسیده است.
« محمود محمودی» افزود: تعداد مشترکان برق استان نیز در این مدت از ۷۵۸ هزار مشترک به ۸۰۱ هزار مشترک رسیده است.
وی بیان کرد: تعداد روستاهای برقدار استان مرکزی از یکهزار و ۱۷۶ روستا در سال ۱۴۰۰ به یکهزار و ۱۸۲ روستا در سال جاری رسیده است و هیچ روستای زیر ۱۰ خانوار بدون برق در استان وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی ادامه داد: تعداد کنتورهای هوشمند نیز در این مدت، از ۱۴ هزار و ۱۰۲ کنتور به ۲۳ هزار و ۸۰۰ مشترک افزایش یافته است.
محمودی عنوان کرد: میزان تلفات برق نیز از هشت و ۶ دهم درصد در سال ۱۴۰۰ به هفت و ۹۲ صدم درصد در سال جاری رسیده است.
وی گفت: پیک مصرف برق از ۹۷۶ مگاوات در سال ۱۴۰۰ به یکهزار و ۳۰ مگاوات در سال جاری افزایش یافته و ظرفیت ترانسها از ۲ هزار و ۵۴۴ مگاولت آمپر به ۲ هزار و ۶۷۷ مگاولت آمپر رسیده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی افزود: میزان مصرف هر مشترک ۱۶۵ کیلوولت در ماه است که از میانگین کشور بالاتر است.
محمودی اظهار کرد: پیشبینی و هدفگذاری شده تا سال ۱۴۰۴، میانگین خاموشی مشترکین برق استان مرکزی به ۶۰ دقیقه در سال برسد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی هم گفت: ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار در سفر هیات دولت به استان برای نخستین بار اختصاص یافت که سال گذشته ۱۴۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافت و مقرر شده این اعتبار تا چهار سال تامین شود.
«یوسف یوسفی» افزود: تامین آب شرب حیات وحش بدون مشکل در زیستگاههای حیات وحش این استان در حال انجام است و این مهم در حفظ حیات وحش نقش موثری دارد.
وی بیان کرد: محیط زیست استان مرکزی در راستای حفاظت از حیات وحش در ۲ سال گذشته در بخشهای مختلف افزایش عملکرد داشته است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان مرکزی ادامه داد: در سال جاری تعداد روزهای ناسالم هوای این استان ۲۵ روز نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
یوسفی عنوان کرد: بیشترین علت آلودگی هوای اراک در سال جاری ریزگردهای کویر میقان و همچنین ریزگردهای استانهای همجوار بوده است.
وی تصریح کرد: اراک در بحث آلودگی هوا در بین هشت کلانشهر کشور، رتبه چهارم را در سال جاری دارد.
مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی نیز در ادامه این نشست گفت: میزان شبکهگذاری گاز شهری استان به سه هزار و ۷۶۳ کیلومتر، روستایی به ۶ هزار و ۶۰۲ کیلومتر و صنایع به ۷۵۹ کیلومتر رسیده است.
«مهدی کمالآبادی فراهانی » افزود: تعداد مشترکان گاز استان در بخش شهری ۴۲۷ هزار و ۴۱ مشترک، روستایی ۱۷۶ هزار و ۵۵۷ مشترک و صنایع ۶ هزار و ۶۴۴ مشترک است.
وی بیان کرد: تعداد روستاهای گازدار شده استان مرکزی به یکهزار و ۱۹ روستا و تعداد شهرهای گازدار شده به ۳۵ شهر رسیده و هماکنون ۹۹ و ۷۸ صدم درصد از خانوارهای این استان و ۵۰ ناحیه، شهرک صنعتی و گلخانه تحت پوشش خدمات رسانی گاز است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی هم گفت: ۳۲۲ کیلومتر پروژه راه در این استان در حال اجرا است.
« حمید انعامی» افزود: ۱۸ قراداد راه اصلی و هشت قرارداد آزاد راهی در استان مرکزی با اعتباری بالغ بر ۲۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال در حال انجام است.
وی بیان کرد: بر اساس سامانه طرح اقدام ملی مسکن، تاکنون ۱۷۳ هزار و ۴۸۲ نفر در استان برای بهرهمندی از این طرح ثبتنام کردهاند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی ادامه داد: تاکنون برای ۳۴ هزار و ۵۳۴ نفر تخصص پروژه شده و برای ۳۴ هزار و ۳۷ نفر تامین زمین صورت گرفته است.
انعامی، تعداد واحدهای قرارداد مشارکت مدنی را ۱۲ هزار و ۵۶۹ مورد اعلام کرد و گفت: استان مرکزی در این راستا نسبت به میانگین کشور از جایگاه بالایی برخوردار است.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما