۳۱ مرداد ۱۴۰۲، ۱۵:۵۷
کد خبر: 85206921
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

همراه داشتن قرص هایی که در عراق جرم تلقی می شود؛ از فنوباربیتال تا کدئین

ایلام - ایرنا - فرمانده مرزبانی استان ایلام با اشاره به اینکه در کشور عراق برخی از قرص های دارویی به عنوان مخدر محسوب می شود، گفت: به همراه داشتن بعضی از داروها در عراق جرم تلقی می شود.

سرهنگ "فرج رستمی" روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: همراه داشتن هر گونه مواد مخدر در کشور عراق مجازات سختی از سوی این کشور به همراه دارد و مسافران و زائرانی که قصد سفر به این کشور را دارند بایستی به نکات توصیه شده در این زمینه توجه لازم را داشته باشند.

فرمانده مرزبانی استان ایلام ابراز کرد: در برخی از کشورهای عربی، قرص‌های اعصاب، فنوباربیتال، والیوم و ... را مواد مخدر تلقی کرده و مانند مصرف کنندگان مواد مخدر با حاملان آنها برخورد قانونی می‌شود.

وی در خصوص برخی مفاد قانونی مبارزه با مواد مخدر در کشور عراق، گفت: همراه داشتن هر گونه داروی گیاهی مشکوک و شبیه به مواد مخدر، قرص های روان گردان مانند متادون، قرص‌های آرام بخش از قبیل انواع مسکن‌های حاوی کدئین، دیازپام، فلورازپام، کلونازپام، اکسازپام، لورازپام و... در عراق جرم تلقی شده و برای شخص خاطی مجازات به دنبال خواهد داشت.

فرمانده مرزبانی استان ایلام گفت:دولت عراق در سال‌های اخیر مبادی ورودی خود را به آخرین امکانات کنترلی و حفاظتی مجهز کرده و با بهره گیری از کادر متخصص در چهره زنی، مبادرت به شناسایی زائران معتاد و جستجوی بار همراه آنان می‌کند.

سرهنگ رستمی ادامه داد: بازداشت هریک از مرتکبان جرایم ذکر شده تابع محدودیت سنی و جنسیت نبوده و به صرف کشف مواد مخدر، فرد حامل آن بازداشت و مراحل دادرسی و محاکمه با قاطعیت و بدون حضور وکیل انجام شده و زائران به حبس طولانی مدت محکوم گشته و امکان اعتراض و تجدید نظر در رای صادره وجود ندارد.

وی با بیان اینکه هرکس هر نوع ماده مخدر از قبیل تریاک، شیره، شیشه و دیگر مواد مخدر مذکور را در خرید، نگهداری، مخفی یا حمل کند با رعایت تناسب و با توجه به مقدار مواد به مجازات‌هایی از جمله جریمه نقدی و تا ۵۰ ضربه شلاق، ۲ تا پنج سال حبس، محرومیت از انجام زیارت به مدت پنج سال، ممنوع اخراج شدن بین یک تا پنج سال از کشور گرفتار خواهد شد.

فرمانده مرزبانی استان ایلام افزود: در جریان حضور زائران برای حضور در کنگره عظیم اربعین حسینی به دلیل توجه نداشتن به هشدارها و توصیه‌های پلیس و سایر مسئولان مربوطه، برخی اقدام به حمل این گونه مواد و قرص های ممنوعه در کشور عراق کرده و توفیق حضور در این آیین معنوی را از دست داده‌اند.

رستمی تاکید کرد: حمل قرص متادون برای افرادی که مجوز پزشکی از سوی مراکز معتبر نداشته باشند جرم تلقی شده و مجازاتی مشابه حمل مواد مخدر در پی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha