به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان، ایرج سلیمانی روز سه شنبه در این خصوص گفت: اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بندر ماهشهر به صورت شبانهروزی اقدام به پایش نقاط مختلف در سطح شهر و همچنین صنایع مستقر در شهرستان میکند.
وی با بیان اینکه طی این پایشها صنایع واقع در مناطقی که بو استشمام شده به صورت دقیقتر بررسی شدند، ادامه داد: پس از بررسی و مشخص شدن نقاط آلوده، برای تعدادی از صنایع اخطاریه صادر شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بندر ماهشهر گفت: این اداره از شرکتهای پتروشیمی به دلیل ایجاد آلودگی هوا و همکاری نکردن با کارشناسان حفاظت محیط زیست برای پایش و بازرسی شکایت کرد و این واحدها به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی افزود: برای یکی از شرکتهای مستقر در شهرک صنعتی بندرماهشهر نیز توسط دادستان شهرستان حکم پلمب صادر شد.
سلیمانی ضمن قدردانی از دادستانهای شهرستان بندر ماهشهر و بندرامام خمینی(ره) به دلیل حمایت از محیط زیست و سلامت شهروندان و همکاری با اداره حفاظت محیط زیست برای برخورد با واحدهای آلاینده، بیان کرد: اداره حفاظت محیط زیست به همراه دادستان بندرماهشهر و دادستان بندر امام خمینی(ره) در راستای شناسایی و برخورد با منابع آلاینده، از نقاطی که بو استشمام میشد و همچنین از شرکتهای معرفی شده به مراجع قضایی بازدید مشترکی انجام دادند.
وی اضافه کرد: با توجه به استقرار صنایع بزرگ پتروشیمی و تجمیع صنایع در شهرستان و بار آلودگی منطقه در شرایطی که میزان رطوبت در شهرستان افزایش پیدا میکند، این بو در محیط شهری بیشتر استشمام میشود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بندر ماهشهر توضیح داد: از ابتدای سالجاری پروپزال طرح جامع کاهش آلودگی هوای شهرستان به منظور تعیین سهم هرکدام از صنایع در آلودگی هوای منطقه توسط دانشگاه تهران تهیه و در مراحل بررسی کارشناسی قرار دارد که پس از اتمام بررسی و تصویب در فرمانداری شهرستان، اجرای طرح آغاز میشود.
بررسی مرگ و میر تعدادی از ماهیان دریاچه نمک
رییس اداره حفاظت محیط زیست بندر ماهشهر در ادامه درخصوص مرگ و میر تعدادی از ماهیان دریاچه نمک نیز گفت: این اداره در این خصوص اقدام به پایش و نمونه برداری از آب حوضچههای استحصال نمک کرد.
وی ادامه داد: بعد از مرگ و میر ماهیان در سال ۱۴۰۱، مرکز تحقیقات شیلات طی قراردادی با شرکت پتروشیمی بندر امام خمینی(ره)، متولی انجام تحقیقات و پایش حوضچههای استحصال نمک شد که قرار شد پس از انجام مطالعات مقتضی، نسبت به ارایه راهکارهای لازم برای کنترل شرایط به منظور جلوگیری از چنین اتفاقاتی اقدام شود.
سلیمانی گفت: همچنین از ابتدای سال جاری مکاتبات متعددی با پتروشیمی بندرامام درخصوص مواردی همچون رشد جلبکها و نحوه آبگیری به منظور جلوگیری از مرگ و میر آبزیان انجام شده است.
پیش از این نیز مرگ و میر دسته جمعی ماهیان در بندر ماهشهر رخ داد که برخی منابع محیط زیستی دلیل وقوع آن را ورود مواد آلاینده از پتروشیمیهای منطقه عنوان کردند.
در مهر سال ۱۳۹۲ سرازیر شدن مواد شیمیایی "استایرن" و "جیوه" پتروشیمی بندر امام به "خورموسی" در سواحل شمال غرب خلیج فارس باعث تلف شدن بیش از ۲۰ هزار ماهی شده بود. نبوی معاون وقت سازمان حفاظت محیط زیست مرگ و میر ماهیان در نزدیکی منطقه ویژه ماهشهر در نواری به طول ۲ کیلومتر در تیر ۱۳۸۹ را ناشی از ورود مواد آلاینده بیان کرده بود.
به گفته وی، وقتی مرگ و میر دسته جمعی اتفاق میافتد باید پذیرفت که آلایندهای کشنده وارد آب شده است زیرا نرسیدن اکسیژن کافی به آب باعث میشود ماهیان به طور تدریجی تلف شوند لذا دسته جمعی نمیمیرند.
بندر ماهشهر در جنوب خوزستان که محل استقرار ۲۳ واحد پتروشیمی است، همیشه با چالش آلودگی محیط زیستی روبه رو بوده است.
آب دریاچه استحصال نمک ماهشهر که به آبهای خلیج فارس متصل است بر اثر جزر و مد خورهای منطقه تامین میشود.
سالانه حدود ۵۰۰هزار تن نمک در دریاچه نمک ماهشهر در جنوب خوزستان استحصال میشود.
نظر شما