بانک توسعه بریکس اولین اوراق قرضه با «روپیه» هند را منتشر می‌کند

تهران-ایرنا- یکی از مسئولان ارشد بانک توسعه بریکس گفت که این بانک عزم جدی برای استفاده از ارزهای داخلی کشورهای عضو دارد و اولین اوراق قرضه با روپیه هند را منتشر خواهد کرد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از شبکه المیادین، ولادیمیر کازبیکوف مسئول ارشد اپراتور بانک توسعه گروه بریکس در نشستی خبری قبل از آغاز اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی گفت که این بانک به طور جدی به‌دنبال استفاده از ارز کشورهای عضو در پروژه‌های خود است.

وی تاکید کرد که بانک توسعه بریکس در اوایل ماه اکتبر آینده اولین اوراق قرضه به روپیه هند را منتشر خواهد کرد.

کازبیکوف اعلام کرد که بانک توسعه اولین اوراق قرضه با راند (واحد پول آفریقای جنوبی) را هفته گذشته صادر کرد و احتمال بررسی صدور اوراق با ارزهای محلی کشورهای عضو بریکس مانند برزیل و روسیه وجود دارد.

وی با اشاره به تلاش این گروه برای استفاده از ارزهای داخلی کشورهای عضو برای اجرای پروژه‌ها گفت: برای مثال برای اجرای پروژه در آفریقای جنوبی به جای دلار از یوان چین استفاده می‌کنیم.

اخیرا «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین تاکید کرد که نشست آتی بریکس به نقطه عطفی در توسعه مکانیسم بریکس تبدیل خواهد شد و با افزایش همکاری کشورهای بریکس، قدرتی سازنده برای رشد اقتصادی جهان خواهد بود.

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین با بیان این مطلب افزود: مکانیسم همکاری کشورهای بریکس، یک چارچوبی کلیدی برای همکاری بازارهای نوظهور و کشورهای بزرگ در حال توسعه است که به نیرویی سازنده برای رشد اقتصادی جهان، حکمرانی بهتر جهانی و دموکراسی بیشتر در روابط بین‌الملل تبدیل شده است.

وی افزود: ما یقین داریم که این نشست آتی بریکس به نقطه عطفی در توسعه مکانیسم بریکس تبدیل خواهد شد و به افزایش اتحاد و همکاری کشورهای در حال توسعه کمکی شایان خواهد کرد.

گروه بریکس متشکل از اقتصادهای نوظهور بزرگ (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی)، از امروز سه شنبه ۲۲ تا ۲۴ اوت (۳۱ مرداد تا ۲ شهریور) میزبان پانزدهمین نشست سران کشورها و دولت‌ها در ژوهانسبورگ خواهد بود.

بانک توسعه بریکس توسط شرکت رتبه‌بندی "Fitch" رتبه AA+ را دریافت کرد که این امکان را به آن می‌دهد تا به طور موثر تأمین مالی بلندمدت را در بازارهای مالی داخلی و بین‌المللی جذب کند.

این بانک از زمان تأسیس خود، ۳۳.۲ میلیارد دلار به ۹۸ پروژه در حمل و نقل، تامین آب، انرژی پاک، زیرساخت های دیجیتال و اجتماعی و ساخت و ساز شهری کمک کرده است.

بانک بریکس جولای سال ۲۰۱۴، با هدف تامین مالی پروژه های زیربنایی و توسعه پایدار در کشورهای عضو و به طور کلی کشورهای در حال توسعه تاسیس شد.

ایران، الجزایر، آرژانتین، مصر، اندونزی، عربستان سعودی، ترکیه، امارات متحده عربی و بسیاری از کشورهای در آستانه پیوستن به این گروه اقتصادی تاثیرگذار در این روزهای اقتصاد جهانی هستند.

گروه اقتصادی بریکس در حال پیشی گرفتن از «گروه هفت» (جی ۷) است و براساس ارزیابی ها، سهم کشورهای عضو بریکس از تولید داخلی ناخالص جهانی تا سال ۲۰۳۰ میلادی از ۵۰ درصد تجاوز خواهد کرد.

در حال حاضر، پنج کشور «بریکس» حدود ۳۱.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهند؛ در حالی که سهم کشورهای «جی ۷» کمتر از ۳۰ درصد است و پیش بینی می‌شود که سهم کشورهای بریکس از تولید ناخالص داخلی جهانی تا سال ۲۰۳۰ از ۵۰ درصد تجاوز کند و توسعه پیشنهادی گروه بریکس به شدت این هدف را تقویت خواهد کرد.

مشخص است که گروه «بریکس» با پیوستن بنگلادش، مصر و امارات و همچنین آماده شدن چند کشور دیگر برای پیوستن به بانک توسعه جدید گروه «بریکس»، شاهد گسترش مستمر است.

این تغییر تاکید می‌کند که قدرت و نفوذ گروه «بریکس» در عرصه جهانی در حال رشد است و ممکن است در آینده «جی ۷» را با چالش مواجه کند.

از سوی دیگر، منافع کشورهای «بریکس» تنها محدود به تجارت نیست بلکه ریشه در این باور سیاسی دارد که جهان باید چند قطبی شود.

گروه بریکس ایده یک سیستم جهانی را تشویق می کند که شامل چندین قطب سیاسی و اقتصادی است که در آن، منافع آن‌ها به بهترین شکل از طریق توازن قوا و تعدد شرکا به جای سیستم تک قطبی آمریکا تضمین می شود و در نهایت به گفته «جوزف دبلیو. سالیوان» اقتصاددان دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا، ایجاد واحد ارز جدید بریکس تهدیدی برای سلطه دلار آمریکا است و ممکن است دگرگونی نظم جهانی را تسهیل کند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha