۲۶ مرداد ۱۴۰۲، ۱۲:۳۰
کد خبرنگار: 857
کد خبر: 85201786
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بحران خشکسالی در ترکیه؛ کمبود آب در استانبول و خشکی سدها و دریاچه‌ها

تهران- ایرنا- بحران خشکسالی در ترکیه از چند سال قبل آغاز و در سال جاری تشدید شده به طوری که هم‌اکنون علاوه بر بروز کمبود آب جدی در کلانشهر استانبول، سدها و دریاچه‌های این کشور پرآب نیز در معرض خشکی قرار گرفته است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، کاهش حدود یک سوم برابر با ۱۱۰ میلیمتری میانگین بارندگی و بروز خشکسالی از فصل پاییز و زمستان سال گذشته در مناطق مختلف ترکیه آغاز شده و این روند بر ذخایر سدهای تامین کننده آب تاثیر گذاشته است و حال این کشور پرآب منطقه غرب آسیا نیز همچون سایر کشورهای این منطقه درگیر بحران خشکسالی شده.

شبکه خبری تی.آر.تی ترکیه، اواخر سال میلادی گذشته در پی کاهش میزان بارندگی هشدار داد که ترکیه در سال آبی جاری با مشکل جدی کمبود آب مواجه خواهد شد و نگرانی جدی در خصوص تشدید بحران آب در فصل بهار و تابستان وجود دارد.

این رسانه امروز گزارش داد که هم‌اکنون کلانشهر استانبول ترکیه در پی بروز خشکسالی با کمبود جدی تامین آب مواجه و بنا به اعلام شهرداری، سدهای تامین کننده آب شهر استانبول به پایین ترین سطح خود در ۹ سال اخیر رسیده است.

بحران خشکسالی در ترکیه؛ کمبود آب در استانبول و خشکی سدها و دریاچه‌ها

بنا به اعلام تی.آر.تی خبر، با کاهش بارندگی در منطقه غرب ترکیه، سطح آب ۱۰ سد تامین کننده آب استانبول به زیر ۳۳.۵ درصد رسیده و نگرانی عمیقی در زمینه تامین آب شهری در ماه‌های آینده در این شهر ایجاد شده است.

این رسانه همچنین اعلام کرد که آب ۶ سد از ۱۰ سد تامین کننده آب شهر استانبول به زیر ۲۰ درصد رسیده و هم اکنون حدود ۲۹۱ میلیون متر مکعب آب در سدهای استانبول موجود است که با احتساب مصرف حدود سه میلیون متر مکعبی روزانه، شهر استانبول حداکثر تا ۱۰۰ روز آینده آب دارد.

تی.آر.تی خبر چند روز پیش نیز از خشک شدن دریاچه بزرگ «بویوک چکمه‌جه» در داخل شهر استانبول و کاهش سطح آب آن به کمتر از ۱۹ درصد خبر داده و نوشته بود: با خشک شدن این دریاچه که تامین کننده بخش بزرگی از آب شهر استانبول است، باتلاق‌هایی در ساحل آن به وجود آمده است.

با تداوم خشکسالی کم سابقه در غرب ترکیه، اداره آب و فاضلاب کلانشهر استانبول از ساکنان این شهر خواست تا برای جلوگیری از قطع آب، از طریق تعمیر سامانه لوله کشی و نصب کاهش دهنده‌های آب بر سر شیرها، صرفه جویی کنند تا دوره خشکی تابستان امسال پایان یابد.

بنا به اعلام تی.آر.تی خبر، وضعیت خشکسالی در مناطق شرقی ترکیه هم بحرانی است به طوری که آب دریاچه بزرگ وان در شرق این کشور نیز به علت کاهش بارندگی، افزایش دمای هوا در تابستان و شدت تبخیر، به طور کم سابقه‌ای کاهش یافته به گونه ای که اسکله های چوبی احداث شده در حدود ۱۰۰ سال پیش در سواحل این دریاچه، دوباره نمایان شده است.

دریاچه وان که زمانی منبع آب مطمئن در شرق ترکیه بود و حتی زمانی پیشنهاد انتقال آب آن به منظور احیای دریاچه ارومیه داده شده و مطالعات اولیه نیز در این باره انجام شده بود، این روزها خود در آستانه وضعیت بحرانی قرار دارد.

بنا به اعلام تارنمای خبری استار، در مناطق ساحلی این دریاچه، آب کیلومترها عقب نشینی کرده و در پی کاهش آب، برخی جزایر در داخل این دریاچه پدیدار شده و نگرانی جدی برای شهروندانی که از طریق صید ماهی در این منطقه امرار معاش می کنند، به وجودآورده است.

بحران خشکسالی در ترکیه؛ کمبود آب در استانبول و خشکی سدها و دریاچه‌ها

شبکه تلویزیونی تی.آر.تی خبر امروز طی گزارشی از کاهش شدید آب رودخانه مریچ در بخش اروپایی ترکیه خبر داد و اعلام کرد که در پی کاهش بارندگی، خشکسالی کم سابقه و تداوم گرمای هوا و شدت تبخیر، آب این رودخانه به پایین ترین حد خود در پنج دهه گذشته رسیده و کشاورزان منطقه با بحران تامین آب مزارع خود رو به رو شده‌اند.

این رسانه همچنین از آب شدن پخچال‌های طبیعی چند صد ساله کوهستان جیلو در استان حکاری در مناطق شرقی ترکیه و در نزدیکی مرزهای ایران خبر داد و اعلام کرد که این وضعیت که با افزایش شدید دمای هوا در تابستان امسال همراه بوده، نگرانی جدی را در میان مردم منطقه ایجاد کرده است.

طی ۱.۵ ماه اخیر در پی افزایش دمای هوا و شدت خشکسالی، آتش سوزی‌های گسترده ای در مناطق جنگلی و مرتع جنوب و غرب ترکیه به خصوص در ۶ استان موغلا، چاناک‌قعله، مانیسا، بالیک‌اسیر، ازمیر و کوتاهیه رخ داده که همچنان به صورت پراکنده ادامه دارد.

بحران خشکسالی در ترکیه؛ کمبود آب در استانبول و خشکی سدها و دریاچه‌ها

بنا به گزارش شبکه خبری ان.تی.وی، در اثر شدت آتش سوزی و تداوم گرمای هوا، تاکنون هزاران هکتار از مناطق مرتعی و جنگلی در جنوب و غرب ترکیه طعمه حریق شده و شدت گرما به کاهش بازده زنبورستان‌ها و محصولات جالیزی ترکیه منجر شده است.

شبکه تلویزیونی تی.آر.تی خبر طی گزارشی از افزایش کم سابقه دمای هوا در همه استان‌های ترکیه در سال جاری خبر داد و اعلام کرد که امسال دمای هوا در ۳۶ استان ترکیه به بالای ۴۰ درجه سانتیگراد رسید و برای نخستین بار دمای بالای ۴۶ درجه سانتیگراد در ترکیه ثبت شد.

به گزارش این رسانه، ترکیه امسال گرم ترین تابستان را تجربه می‌کند و بر اساس اطلاعات اداره کل هواشناسی، با تداوم دمای بالای ۴۰ درجه، مردم ترکیه به استفاده از وسایل سرمایشی و منابع آبی پناه برده‌اند و گرمای هوا زندگی عادی مردم این کشور را به شکل جدی دچار اختلال کرده است.

کارشناسان اداره کل هواشناسی ترکیه پیش بینی کرده‌اند که دمای آب‌های سطحی دریای مرمره در ماه جاری میلادی در اثر امواج گرما رکوردشکنی کند به طوری که با ثبت دمای ۲۶ سانتیگراد در چند روز اخیر، دمای آب‌های این دریا امسال ۲ درجه بیشتر از میانگین ثبت شده در ۴۰ سال گذشته گزارش شده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha