دانش‌بنیان کردن تولیدکننده‌های بزرگ مهم‌ترین هدف ستاد ماشین‌سازی است

تهران - ایرنا - دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از فعالیت هزار و ۸۴۵ شرکت فناور در این حوزه خبر داد و گفت دانش بنیان کردن تولیدکنندگان بزرگ این مجموعه های صنعتی از برنامه اصلی این ستاد است.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا، سید محمدمهدی هادوی در نشست خبری با تاکید بر اینکه مهم ترین هدف ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی، دانش‌بنیان کردن تولیدکننده‌های بزرگ است، افزود: بدین معنا که با دانشی کردن و استفاده از فناوری‌های روز، ارزش افزوده بالایی را ایجاد کنیم.

وی به فعالیت هزار و ۸۴۵ شرکت دانش‌بنیان و فناور در حوزه ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته اشاره کرد و یادآور شد: می‌کوشیم آن تعداد از این شرکت ها را که هنوز به حوزه های تجاری بزرگ ورود نکرده اند وارد بازار صنعتی و تجاری کنیم و این مهم را از رهگذر ادغام این شرکت ها، قراردادهای همکاری و کارهای مشترک دنبال می کنیم.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی معاونت علمی ریاست جمهوری در ادامه به نظام جدید ارزیابی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: بر اساس نظام ارزیابی جدید، شرکت‌های دانش‌بنیان، به سه دسته «نوپا»، «نوآور» و «فناور» تقسیم می‌شوند و در این میان، تمرکز ستاد، بیشتر بر شرکت های فناور است، چراکه تمامی محصولات این شرکت ها دانش بنیان است.

دانش‌بنیان کردن تولیدکننده‌های بزرگ مهم‌ترین هدف ستاد ماشین‌سازی است

هادوی افزود: حدود هشت درصد از شرکت‌های ما فناور هستند و باید تعداد آنها را بیشتر کنیم تا بتوانیم ارزش افزوده بیشتری را دریافت کنیم. در حوزه صنعت هم حدود ۶ هزار شرکت دارای پروانه بهره برداری صنعتی هستند و ۲۵۰ هزار نفر در این صنعت کار می کنند، بر این اساس، جمعیت صنعتگران ما جمعیت بزرگی است و از این تعداد شرکت فعال در حوزه صنعت، برخی دانش بنیان و برخی غیر دانشی هستند.

وی، میزان تولیدات صنعتی در سال را سه میلیارد دلار دانست و افزود: واردات از ۵ تا ۸ میلیارد دلار به صورت رسمی داریم و می کوشیم تا بازار داخلی را تبدیل به ساخت داخلی کنیم و ۸ میلیارد دلار را برای وارد کردن فناوری های جدید هزینه کنیم.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری تاکید کرد: اهداف ما در این ستاد، نخست توسعه بازار داخل و دوم توسعه بازار صادراتی است که البته بحث‌های دیپلماسی و مسائل تحریم نیز در این زمینه اثرگذار هستند و نمی توان از نقش و تاثیر آن ها بر این روند ها چشم پوشید.

هادوی اضافه کرد:نکته دیگر در خصوص صادرات بحث رقابت پذیری است و در این مسیر چهار ماموریت را دنبال می کنیم نخست کاهش قیمتها، دوم افزایش تعهدات پس از فروش، سوم روزآمد کردن محصولات و تجهیز کردن آنها به فناوری روز و چهارم ارتقا مقبولیت و مطلوبیت است.

وی با بیان اینکه، سالانه ۲۵۰ میلیون دلار صادرات رسمی داریم که راضی کننده نیست، افزود: در پی این هستیم که این سقف را به یک میلیارد دلار در سال برسانیم. کشورهای رقیب ما در حوزه صنعت در کنار کشورهای اروپایی و کشور چین است که به عنوان یک رقیب جدی شناخته می شود. از لحاظ کیفیت در بعضی از صنایع مثل صنایع غذایی صادرات خوبی داریم و کشورهای اروپایی و کانادا در این حوزه بازار هدف ما هستند.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی، مبنای برنامه ریزی در این ستاد را سند سیاستی توسعه صنعت ماشین سازی و تجهیزات دانست که از ۲ سال پیش کلیدخورده است.

هادوی گفت: درتحقق این سند از وزارت صنعت، معدن و تجارت، فدراسیون، انجمن‌ها و ۱۱ تشکل‌ کمک می گیریم و در ستاد، مشخصا آن بخشی از کار را دنبال می کنیم که بر اساس سند بر عهده معاونت علمی نهاده شده است و از آن جمله می توان به نفوذ فناوری و توسعه دانش بنیان ها در حوزه صنعت، مهارت افزایی و مجهز کردن نیروهای کار صنعتگر و توسعه فضای کسب و کار اشاره کرد و دیگر فعالیت ها را وزارت صنعت دنبال می کند.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی، بازوی اجرایی این سند را فدراسیون ها، انجمن ها و تشکل های خصوصی دانست و برای ستاد و معاونت نقشی تسهلیگر و هماهنگ کنده قائل شد.

وی همچنین در خصوص صادرات، گفت: کشورهای هدف ما در امر صادرات، چین، آفریقای جنوبی، سوریه و عراق هستند که البته صادرات به کشورهای اروپایی نیز از دغدغه های ما است و این مهم را هم به نوعی در دستور کار داریم، با بعضی از کشورها مراودات خوبی داریم و می کوشیم این ارتباطات را تسهیل کنیم.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی معاونت علمی ریاست جمهوری در مورد سوریه به صادرات ماشین آلات، تزریق پلیمر و صنایع غذایی اشاره کرد.

هادوی، استانداردسازی و ارائه گواهی را از دیگر مسائل این حوزه دانست و بر تسهیل گری در این مهم هم اشاره کرد.

وی با یادآوری اینکه طرح مالکیت فکری و صنعتی و اینکه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری بانی این موضوع است، افزود:واقعیت این است که صنعتگران در حوزه تجهیزات، خلاقیت و نوآوری ایده های خوبی دارند از آنجا که دلگرم به حفظ مالکیت فکری و صنعتی ایده خود نیستند و دراین زمینه نگرانی دارند و معمولا از طرح ایده خود خودداری می کنند و در نتیجه این ایده ها در همان وضعیت آزمایشگاهی منحصر و بلقوه باقی می ماند.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی معاونت علمی ریاست جمهوری یکی از برنامه‌های مهم این معاونت را تحقق این مالکیت فکری و صنعتی اعلام کرد.

وی همچنین به مساله معافیت مالیاتی اشاره کرد و گفت:بر اساس این طرح، شرکت‌های بزرگ با بستن قرارداد با شرکت های دانش بنیان می توانند از این معافیت بهره مند شوند این اقدام از دو جهت می‌ تواند مثمرثمر باشد، نخست نفوذ فناوری و نوآوری در شرکت های بزرگ و دوم کمک به شرکت های دانش بنیان برای اینکه بتوانند خود را ارتقا داده توسعه ببخشند.

بورس نیروهای صنعت به مراکز دانشگاهی نکته پایانی‌ بود که هادوی بر آن تاکید کرد و در این راستا گفت: بورس نیروهای صنعت به مراکز دانشگاهی داخل و خارج از کشور از جمله به آلمان از دیگر برنامه های ستاد است تا طی آن صنعتگران با دانش و فناوری روز آشنا شده و این مهم را به شکل خلاقانه در صنعت و تولید خود وارد کنند و در این حوزه همکاری های خوبی با ایرانیان خارج از کشور هم رقم زده‌ایم.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار علم و آموزش

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha